Welke elektrische verwarming kiezen?

Welke elektrische verwarming kiezen voor je woning

Je gaat verbouwen of je hebt net een nieuwbouwwoning gekocht, welke elektrische verwarming kiezen? Verwarmen op elektriciteit is waar we allemaal naar toe gaan. Zonder gas huis verwarmen middels elektriciteit is duurzaam, energiezuinig en heerlijk warm. Welke elektrische verwarming kies je dan?

De elektrische verwarming gecombineerd met groene stroom stoot geen CO2 uit en vormt samen met zonnepanelen een milieuvriendelijk alternatief. Een zelfvoorzienend zonne-energie systeem is altijd voordeliger en duurzamer.

Krijtbord infraroodpaneel welke elektrische verwarming kiezen

Infrarood verwarming is de beste oplossing

Infrarood verwarming is zeer geschikt voor nieuwbouw, bestaande bouw en renovatieprojecten. Vanaf 2050 moeten we allemaal van het gas af zijn. Dit betekent dat we op zoek zijn naar een andere manier van verwarmen. Een verwarming die niet werkt op fossiele brandstoffen. Verwarmen op elektriciteit is daarom de toekomst.

De klassieke nachtverwarming kan je niet meer vergelijken met de innovatieve en geavanceerde elektrische verwarming, zoals de infrarood verwarming of warmtepomp. Verwarmen met infraroodstraling infrarood verwarming is een zeer zuinige manier van elektrisch verwarmen.

Goedkoop elektrisch verwarmen met infrarood paneel

Je huis goedkoop elektrisch verwarmen met infrarood paneel aan de wand of plafond is de oplossing voor gasloos verwarmen. Een infrarood paneel heeft slechts enkele minuten nodig om de heerlijke warmte uit te stralen. Binnen 5 tot 12 minuten is het warmtepaneel al volledig warm. Infrarood paneel behoeft geen lange opwarmtijd om de behaalgelijk warmte te voelen, zoals een CV ketel dat wel nodig heeft. Infraroodstraling raakt de oppervlakte van je huid, waardoor je een warm en aangenaam lichaamsgevoel bereikt.

Daarnaast behoeft een infrarood paneel geen onderhoud, is de installatie eenvoudig en het verbruik energiezuinig. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte, dat is de infrarood verwarming van Infrarood Paneel.

Infrarood panelen geven stralingswarmte af, welke vergelijkbaar is met het effect van de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk uv-straling. Mensen, muren of meubels worden direct verwarmd. Omliggende oppervlakken, zoals wanden of vloeren weerkaatsen de straling ook weer terug de kamer in. Van alle kanten voel je de warmte.

Elektrisch verwarmen met convectoren

Elektrisch verwarmen met convectoren brengt nadelen met zich mee. Convectie verwarming gebruikt fossiele brandstoffen of elektriciteit om de omgevingslucht te verwarmen. De verwarmde lucht warmt vervolgens de personen in de kamer op. Met convectiewarmte is er een constante luchtcirculatie. Zoals we weten stijgt warme lucht en koude lucht daalt.

Verwarmen met convectorkachels betekent een hoog energieverlies, droge omgevingslucht en rondzwevende stofdeeltjes. Daarnaast is er een hoge kans op schimmelvorming in de muren. Dit alles bij elkaar levert een onaangenaam omgevingsklimaat op. De oplossing voor deze problemen is de elektrische verwarming met infraroodstraling.

is infrarood verwarming zuinig

Meer informatie over huis elektrisch verwarmen

Je huis elektrisch verwarmen is de oplossing voor gasloos verwarmen. In combinatie met groene stroom stoot je ook geen CO2 meer uit. Duurzaam huis elektrisch verwarmen is daarom de oplossing om geen gas meer te gebruiken voor de verwarmingstoestellen. De infrarood panelen zijn in vele modellen, vermogens en afmetingen verkrijgbaar bij Infrarood Paneel. Lees het complete artikel welke elektrische verwarming kiezen.

Wil je meer informatie over welke elektrische verwarming kiezen? Je kan voor welke elektrische verwarming kiezen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over welke elektrische verwarming kiezen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over welke elektrische verwarming kiezen Voor industriële omgevingen is verwarmen met infraroodstraling de oplossing voor goedkoop verwarmen. Lees meer over industriele verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.