Voordelen en nadelen infrarood verwarming vrijstaand

Wat is een infrarood verwarming vrijstaand

Een infrarood verwarming vrijstaand is een mobiele kachel die je overal in huis neerzet waar extra warmte gewenst is. Draagbaar en eenvoudig te verplaatsen. Mobiele infrarood verwarming werkt op elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in infraroodwarmte.

Mobiele infrarood verwarming, ook wel bekend als vrijstaande kachels, bieden flexibele en energiezuinige verwarmingsopties voor huizen. Hoewel ze een goede oplossing zijn voor woningen en kantoren, zijn er ook enkele nadelen. We nemen de voordelen en nadelen infrarood verwarming vrijstaand door.

Hoe werkt een mobiele infrarood kachel?

Mobiele infrarood kachel is een populaire optie voor diegene die op zoek is naar een flexibele en energiezuinige manier om een kamer of zone in huis te verwarmen zonder gas. Deze kachels zijn draagbaar en dus verplaatsbaar en kunnen in elke kamer worden geplaatst waar extra warmte nodig is. Ze staan op een standaard met voetjes of op wielen.

Een infrarood verwarming vrijstaand werkt door middel van stralingswarmte. In plaats van lucht te verwarmen zoals traditionele verwarmingssystemen doen, verwarmt een infrarood verwarming direct objecten en mensen in de kamer. Dit betekent dat de warmte niet verloren gaat wanneer deuren of ramen worden geopend, waardoor het efficiënter is dan andere verwarmingsopties.

mobiele verwarming infrarood verwarming vrijstaand

Voordelen mobiele infrarood verwarming

Een van de voordelen van mobiele infrarood verwarming is dat ze gemakkelijk te installeren zijn. Omdat je een infrarood verwarming vrijstaand niet op een vaste locatie hoeft te monteren, kan je deze elektrische kachel eenvoudig verplaatsen van de ene naar de andere kamer. Afhankelijk van waar extra verwarming nodig is. Dit maakt deze elektrische kachels een goede optie voor huizen met meerdere kamers of voor mensen die in een huurhuis wonen en geen permanente verwarmingssystemen kunnen installeren.

Een ander voordeel van mobiele infrarood verwarming is dat ze energiezuinig zijn. Omdat ze directe stralingswarmte afgeven, hebben ze minder tijd nodig om op te warmen dan traditionele verwarmingssystemen. Dit betekent dat ze minder energie verbruiken en dus kostenbesparend zijn op de energierekening.

Bovendien kan een mobiele infrarood verwarming heel gericht een kamer of koude zone verwarmen. Ideaal als bijverwarming, waardoor je niet het huidige verwarmingssysteem hoeft te gebruiken. Je bespaart hierdoor flink op de stookkosten. In de lente en herfst hoef je dan helemaal geen centrale verwarming aan te zetten, alleen de bijverwarming. In de koude wintermaanden biedt een infrarood verarming vrijstaand extra warmte waar dit gewenst is.

Als laatste voordeel benoemen we de gezonde warmte. Doordat niet de lucht, maar de objecten verwarmd worden is er ook geen luchtcirculatie. Daardoor zweven er geen bacteriën of stofdeeltjes in de lucht. Je profiteert van een schoon binnenklimaat. Bovendien droogt de lucht ook niet uit.

  • Flexibiliteit: mobiele infrarood verwarming is verplaatsbaar en is gemakkelijk van de ene naar de andere kamer te verplaatsen. Dit maakt ze een goede optie voor mensen die in huurwoningen wonen of voor mensen die extra verwarming nodig hebben in bepaalde kamers.
  • Energiezuinig: mobiele infrarood verwarming zijn energiezuinig omdat ze directe stralingswarmte afgeven. Dit betekent dat ze minder tijd nodig hebben om op te warmen dan traditionele verwarmingssystemen, waardoor ze minder energie verbruiken.
  • Efficiëntie: omdat mobiele infrarood verwarming directe stralingswarmte afgeven, gaat er geen warmte verloren wanneer deuren of ramen worden geopend. Dit maakt ze efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen.

infrarood verwarming mobiele kachel werkkamer mobiele infrarood verwarming

Nadelen infrarood verwarming vrijstaand

Hoewel vrijstaande kachels veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen om te overwegen. Een van de nadelen is dat een infrarood verwarming vrijstaand dient als bijverwarming. Wil je infraroodverwarming als hoofdverwarming gebruiken, dan is het verstandig om ook infrarood panelen aan de wand en/of plafond te installeren. Wat heel goed mogelijk is en ook nog eens een goede investering is.

Een ander nadeel is dat ze niet geschikt zijn voor grote ruimtes. Omdat infrarood verwarming directe stralingswarmte afgeeft, kan het moeilijk zijn om grote kamers efficiënt te verwarmen. Dit kan betekenen dat je meerdere kachels nodig hebt om een grote ruimte te verwarmen, wat onhandig kan zijn met mobiele kachels. Hierbij adviseren we om ook infrarood panelen aan de wand of muur te monteren.

Bijverwarming kopen

Een infrarood verwarming vrijstaand is een bijverwarming welke verschillende voordelen hebben ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Ze zijn flexibel, energiezuinig en efficiënt. Ideaal als bijverwarming voor zones of kamers in huis die extra warmte nodig hebben.

Bijvoorbeeld bij de thuiswerkplek, in de hobbykamer, een koude zone in de woonkamer of voor extra warmte in de garage. Wil je een infrarood verwarming vrijstaand kopen? Dan kan je terecht bij Infrarood Verwarming. Meer informatie over infrarood verwarming kun je lezen in ons magazine. Zoals is infrarood verwarming veiligin de kinderkamer en hoe je vorstschade voorkomt met vorstbeveiliging schuur.

Koop nu een infrarood kachel op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.