Is infrarood verwarming veilig in de kinderkamer?

Alle over infrarood verwarming veilig voor kinderen

Wanneer je op zoek bent naar een verwarming kinderkamer dan wil je dat het veilig is. Is infrarood verwarming veilig voor de kinderkamer? Zeker, een infrarood verwarming is veilig te gebruiken in de kinderkamer of in andere ruimtes waar kinderen aanwezig zijn. We leggen je uit waarom een infrarood verwarming veilig te gebruiken is in de kinderkamer en waar je op moet letten bij het infrarood panelen kinderkamer kopen.

  • Aanraakveiligheid
  • Verbrandingsgevaar
  • Scherpe randen
  • Veiligheidsglas

infrarood verwarming veilig infrarood paneel

Hoe veilig zijn infrarood panelen kinderkamer?

Onze infrarood panelen kinderkamer zijn zeer veilig. Waar ouders zich vaak zorgen om maken is de oppervlakte temperatuur en scherpe randen.

Het oppervlak van een infrarood verwarming is aanraakveilig, dat wil zeggen dat je het met je vingers kan aanraken zonder dat je een brandblaar oploopt. Natuurlijk voelt het warm aan, maar er is geen gevaar op verbranding.

Bij verwarming is verbrandingsgevaar een punt van aandacht. Zeker wanneer je een verwarming in de kinderkamer hebt. De infrarood panelen van Infrarood Verwarming dragen het Duitse TÜV-keurmerk. De infrarood panelen kinderkamer hebben een maximale oppervlakte temperatuur van 115 graden Celsius. Zodat brandwonden en blaren zijn uitgesloten.

De achterkant van de elektrische kachel is zeer goed geïsoleerd, waardoor het niet heet wordt. Alle warmte wordt aan de voorkant uitgestraald. Er is dus ook aan de achterkant geen verbrandingsgevaar aanwezig. De infrarood panelen kinderkamer voldoen bovendien aan zeer strenge veiligheidseisen. En zijn dan ook voorzien diverse keurmerken en veiligheidscertificaten.

De vraag of infrarood verwarming veilig is voor kinderen, is daarom voor eenvoudig te beantwoorden met een volle Ja. We gaan nog verder in op de veiligheid van onze elektrische kachels. En beantwoorden enkele vragen over infrarood verwarming veilig voor kinderen.

Hebben warmtepanelen scherpe randen?

De warmtepanelen van Infrarood Verwarming hebben stompe hoeken, zodat ook hier géén risico op letsel bestaat. Dit geldt zowel voor de metalen als de glazen panelen. De infrarood panelen die een glazen warmte oppervlak hebben, zijn voorzien van zeer sterk ESG-veiligheidsglas. Dit kan vrijwel niet breken.

verwarmen met infrarood panelen is infrarood gezond infrarood verwarming veilig

Wat betekent ESG veiligheidsglas bij elektrische verwarming?

Bij een infrarood verwarming glas is het oppervlak gemaakt van ESG veiligheidsglas, wat een hoge veiligheid biedt in de kinderkamer of andere ruimte. Mocht je de elektrische verwarming laten vallen en het glas zou toch breken, waar je heel wat voor uit moet halen, dan ben je verzekerd dat het glas niet uiteenspat.

ESG-veiligheidsglas kan je vergelijken met een autoruit. Als er een barst in het glas zit en deze breekt, dan valt het uiteen in heel veel kleine stukjes zonder scherpe randen. Waardoor ESG veiligheidsglas onder de noemer ‘letselbeperkend glas’ valt.

Wat is ESG veiligheidsglas?

ESG is de Duitse benaming voor Thermisch gehard glas, ook wel voorgespannen glas genoemd. Thermisch gehard glas is float glas dat verhit is tot meer dan 600 graden Celsius, waarna het heel snel wordt afgekoeld. Daardoor ontstaat in het glas een spanning, waardoor veiligheidsglas ontstaat, welke een grote weerstand heeft tegen mechanische en thermische schokken.

infrarood verwarming kinderkamer

Geen brandgevaar met verwarmingspaneel

Met een verwarmingspaneel die gebruik maakt van infraroodstraling is er geen brandgevaar. Deze elektrische verwarming is een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische kachels. Onze verwarmingspanelen zijn allen van A-kwaliteit en zijn bovendien voorzien van meerdere veiligheidsschakelaars.

Deze hitteschakelaars zijn er voor de veiligheid. Mocht het verwarmingspaneel te warm worden, dan schakelt deze zichzelf uit. Verder voldoen alle infrarood warmtepanelen aan zeer strenge veiligheidseisen. Je kan dus zeker stellen dat onze infrarood verwarming veilig is voor kinderen, volwassenen en dieren. Je kunt daarom een warmtepaneel met gerust hart aan de muur monteren binnen het bereik van kinderen. Kies voor een foto infrarood paneel of een krijtbord verwarming. Ideaal voor in de kinderkamer.

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood verwarming veilig en hoe een kinderkamer verwarmen? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over de beste elektrische warmtepanelen in en rondom huis. Zoals hoe een vorstbeveiliging schuur je spullen beschermt tegen vorstschade.

Koop nu een infrarood kachel op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.