Welke badkamer heater kiezen?

3 Soorten badkamer heater

Badkamers zijn vaak de koudste kamers in huis, vooral in de winter. Een goede manier om de temperatuur in deze ruimte te verhogen is met behulp van een badkamer heater. Er zijn verschillende soorten badkamer heaters beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. We bespreken drie soorten badkamer heater modellen: badkamer stralers, badkamer kachels met infrarood en bijverwarming voor badkamers die elektrisch zijn en gebruikmaken van convectiewarmte.

ir paneel badkamer verwarming badkamer

#1 Badkamer straler

Een badkamer straler is een type badkamer heater dat warmte uitstraalt in de vorm van infraroodstraling. Dit soort heaters worden vaak gebruikt in badkamers, omdat het snel en gericht warmte levert. Badkamer stralers kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd, zoals aan het plafond aan de muur of op een standaard als een mobiele verwarming.

Een van de voordelen van een badkamer straler is dat het de lucht in de badkamer niet hoeft te verwarmen voordat je het voelt. In plaats daarvan verwarmt het direct de objecten en mensen in de badkamer. Dit maakt het een efficiënte manier om de badkamer op te warmen. Badkamer heater is dan ook ideaal als je snel warmte nodig hebt, omdat ze nauwelijks een opwarmtijd nodig hebben. In 5 tot 10 minuten draait de badkamer straler op volle toeren.

Een ander voordeel van infraroodstralers is dat ze niet veel ruimte innemen. Ze zijn vaak compact en kunnen aan het plafond worden gemonteerd, waardoor ze ideaal zijn voor kleine badkamers. Ze zijn ook waterafstotend dankzij de IP44 klasse, wat betekent dat ze veilig kunnen worden gebruikt in vochtige omgevingen zoals de badkamerruimte.

Er zijn ook enkele nadelen aan badkamer stralers. Omdat ze gericht warmte afgeven, kan het zijn dat je meerdere stralers nodig hebt om de hele ruimte te verwarmen, dit kan het geval zijn als je een grote badkamerruimte hebt. Maar ook daar is een oplossing voor: installeer een infrarood badkamer paneel tegenover de douche in de vorm van een handdoekdroger en plaats een spiegel met verwarming boven de wastafel. Ook kan je nog kiezen voor een plafondverwarming. Bovendien zijn alle infraroodstralers apart van elkaar te bedienen. Dit scheelt in de verbruikskosten.

handoekrek verwarming handdoeken droger badkamer infrarood verwarming straalkachel badkamer heater

#2 Wat is een badkamer kachel infrarood

Een badkamer kachel met infrarood werkt op dezelfde manier als een badkamer straler, maar het heeft een aantal extra functies. Een infrarood badkamer kachel heeft vaak een thermostaat waarmee je de temperatuur in de badkamer kunt regelen. Dit betekent dat de infrarood kachel automatisch uitschakelt wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, wat energie bespaart.

Een ander voordeel van een badkamer kachel infrarood is dat het vaak wordt geleverd met een timer. Hiermee kun je de kachel programmeren om automatisch uit te schakelen op bepaalde tijden, bijvoorbeeld wanneer je ’s ochtends de badkamer gebruikt en ’s avonds niet meer. Dit zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor gemak.

Een badkamer heater met infrarood kan ook worden geïnstalleerd als een inbouwunit, waardoor het een naadloze en stijlvolle aanvulling is op de ruimte. Je kan een infrarood verwarming badkamer aan de muur of plafond monteren, waardoor het niet veel ruimte in beslag neemt. En qua esthetische aspect is het een aanvulling. Zoals een foto handdoekverwarming, kies de gewenste foto of afbeelding uit, laat deze op het paneel drukken en je hebt je eigen ontworpen design verwarming.

Een van de nadelen van een badkamer kachel met infrarood is dat het duurder kan zijn dan een gewone badkamer straler. Het heeft meer functies en is daarom vaak duurder in aanschaf. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het gebruik van een kachel met infrarood meer energie kan verbruiken dan een gewone badkamer straler, vooral als je de thermostaat op een hoge temperatuur hebt ingesteld. Maar ja, dan heb je ook wel een heerlijke comfortabele warmte.

hoe werkt infrarood paneel ir paneel verwarming badkamer verwarming elektrisch infrarood badkamer verwarming straalkachel badkamer heater

#3 Bijverwarming badkamer elektrisch via convectiewarmte

Een bijverwarming badkamer die elektrisch is, is een andere manier om de temperatuur in de badkamerruimte te verhogen. Dit werkt middels convectiewarmte, wat een andere manier is dan stralingswarmte (infrarood).

Dit soort verwarmingen werken ook op elektriciteit en zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zoals een wandpaneel, een radiator of een ventilator. Elektrische bijverwarming is vaak de goedkoopste optie voor badkamerverwarming.

Een van de voordelen van een bijverwarming badkamer elektrisch is dat deze gemakkelijk te installeren is en geen leidingwerk vereist. Het kan eenvoudig aan de muur of het plafond worden bevestigd en kan in sommige gevallen zelfs op de vloer worden geplaatst. Hierdoor is het een ideale oplossing voor woningen waar het niet mogelijk is om een centraal verwarmingssysteem te installeren.

Een ander voordeel van elektrische bijverwarming is dat het kan worden geïnstalleerd met een timer en een thermostaat. Hiermee kun je de verwarming automatisch in- en uitschakelen op basis van je dagelijkse routine en de gewenste temperatuur in de badkamerruimte. Dit maakt het een energiezuinige oplossing voor badkamerverwarming.

Een nadeel van elektrische bijverwarming is dat het soms niet krachtig genoeg is om de hele badkamer te verwarmen. Het kan ook langer duren voordat de badkamer op temperatuur is in vergelijking met andere badkamer heaters, omdat het de lucht in de badkamer moet verwarmen voordat je het voelt.

Infrarood spiegel met verlichting spiegel verwarming badkamer infrarood vloerverwarming straalkachel badkamer badkamer elektrisch verwarmen

Badkamer heater uitvoeringen

Er zijn verschillende soorten badkamer heater uitvoeringen beschikbaar om de temperatuur in de badkamer te verhogen. Badkamer stralers, badkamer kachels met infrarood en bijverwarming voor de badkamer die elektrisch zijn, zijn allemaal goede opties voor badkamers van verschillende groottes en stijlen.

Kijk wel naar de manier van verwarmen: stralingswarmte of convectiewarmte. Dit is namelijk een groot verschil. Door gebruik te maken van infraroodstraling geniet je van veel voordelen, zoals:

  • Droge muren, geen schimmels meer.
  • Gezonde warmte: geen rondzwevende stofdeeltjes en bacteriën en goed voor de spieren.
  • In diverse prachtige uitvoeringen verkrijgbaar: als spiegelverwarming, handdoekdroger, plafondpaneel in alle RAL kleuren, foto infrarood verwarming.
  • Zuinig in verbruik: bespaar tot wel 50% op de verbruikskosten.
  • Geen onderhoud benodigd.
  • Eenvoudige en snelle installatie.
  • Binnen 5 tot 10 minuten warm.
  • Ruimtebesparende infrarood badkamer verwarming: slechts 1,7 tot 2,2 cm dun.
    .

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood verwarming badkamer of wil je weten hoe onze badkamer heater modellen werken? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood verwarming in huis. Bekijk bijvoorbeeld waarom is infrarood gezond.

Koop nu een infrarood verwarming badkamer bij Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.