Elektrisch kacheltje zuinig in gebruik

Elektrisch kacheltje zuinig: Infrarood verwarming als beste optie

In Nederland zijn er veel huishoudens die op zoek zijn naar een efficiënte en duurzame manier om hun huis zonder gas te verwarmen. Veel mensen denken bij een elektrisch kacheltje aan hoge kosten en een hoog energieverbruik. Echter, met de juiste keuze van het type kachel en door de juiste instellingen te gebruiken, is het mogelijk om een elektrisch kacheltje zuinig te gebruiken. Ontdek je waarom infrarood verwarming de beste optie is voor efficiënte en duurzame verwarming.

elektrische kachel woonkamer elektrische bijverwarming woonakamer elektrische verwarming woonkamer energiezuinige elektrische kachel consumentenbond muurpanelen woonkamer nano infrarood verwarming kosten infrarood verwarming berekenen

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een vorm van elektrische verwarming waarbij de warmte wordt overgedragen via infraroodstraling. In tegenstelling tot convectie verwarming, waarbij warme lucht door de ruimte circuleert, verwarmt infrarood verwarming direct de objecten en personen in de kamer. Dit heeft als voordeel dat de warmte beter behouden blijft en er minder warmte verloren gaat, zelfs bij minder goed geïsoleerde woningen.

Dit komt doordat de objecten de warmte lang vast houden en de stralen ook weer terugkaatsen de ruimte in. Hierdoor is infrarood verwarming een efficiëntere en duurzamere manier van verwarmen. Je bespaart met een elektrisch kacheltje zuinig van Infrarood Verwarming wel tot 50% op de verwarmingskosten.

Elektrisch kacheltje zuinig gebruiken

Een elektrisch kacheltje zuinig gebruiken begint bij het kiezen van het juiste type kachel. Een infrarood kachel is een goede optie vanwege de eerdergenoemde voordelen. Daarnaast is het belangrijk om de juiste grootte van het infrarood paneel te kiezen voor de ruimte die verwarmd moet worden. Een te grote infrarood kachel zorgt voor onnodige kosten en een te kleine kachel verwarmt de ruimte niet voldoende.

Om een elektrisch kacheltje zuinig te gebruiken is het ook belangrijk om de juiste instellingen te kiezen. Zet de elektrische verwarming alleen aan in de ruimte waar je bent. Door de temperatuur lager te zetten en de kachel alleen aan te zetten wanneer nodig, bespaar je energie en kosten. Infrarood kachel heeft een warmer gevoelstemperatuur waardoor je het elektrische kacheltje met zo’n 3 graden naar beneden bijstelt. Iedere graad die je naar beneden draait, bespaart je al 6% op de energiekosten.

beste infrarood verwarmingspaneel infrarood paneel badkamer ir verwarmingspanelen handdoekdroger handdoek beugel handdoek droogrek schimmel voorkomen goedkoop verwarmen zonder gas infrarood badkamer verwarming warmtepaneel badkamer Infrarood panelen slaapkamer elektrische kacheltje zuinig

Infrarood paneel als beste optie

Infrarood paneel is niet alleen efficiënter en duurzamer, maar heeft ook andere voordelen ten opzichte van andere vormen van verwarming. Zo zorgt infrarood paneel voor een gezondere en comfortabelere leefomgeving. Infraroodstraling heeft namelijk een positief effect op de bloedsomloop, vermindert spier- en gewrichtspijn en versterkt het immuunsysteem.

Daarnaast is infrarood verwarming veiliger dan bijvoorbeeld gasverwarming. Er is namelijk geen verbranding nodig en er komen geen schadelijke gassen vrij. Infrarood panelen zijn daardoor ook geschikt voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën. Doordat de lucht niet circuleert, profiteer je ook van een gezonde omgevingslucht zonder rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën.

Elektrisch kacheltje zuinig en duurzaam

Een ander voordeel naast dat een elektrisch kacheltje zuinig is, is dat het ook duurzaam is. Infrarood verwarming gebruikt namelijk alleen elektriciteit en geen fossiele brandstoffen zoals gas. Hierdoor is infrarood verwarming een goede optie voor mensen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Daarnaast is IR verwarming ook geschikt voor mensen die geen gasaansluiting hebben of geen gas willen gebruiken.

IR verwarming kan ook worden aangesloten op zonnepanelen, waardoor de verwarming nog duurzamer is. De opgewekte zonne-energie gebruik je direct om de infrarood warmtepanelen aan te sturen. Op deze manier verminder je de CO2-uitstoot bespaar je ook nog eens op energiekosten.

is infrarood verwarming goedkoop wat is infrarood verwarming elektrisch kacheltje zuinig en veilig

Waarom kiezen voor elektrische kacheltje?

Een elektrisch kacheltje hoeft niet per se duur en energieverslindend te zijn. Door te kiezen voor infrarood verwarming en de juiste instellingen te gebruiken, kan een elektrisch kacheltje zuinig en efficiënt worden gebruikt. Infrarood warmtepanelen hebben vele voordelen ten opzichte van andere vormen van zonder gas huis verwarming.

Het is niet alleen efficiënter en duurzamer, maar ook gezonder en veiliger. Bovendien is infrarood verwarming duurzaam en kan het worden aangesloten op zonnepanelen. Overweeg daarom zeker om te investeren in infrarood warmtepanelen voor een comfortabeler, gezonder en duurzamer huis.

Meer informatie over elektrisch kacheltje zuinig

Wil je meer informatie ontvangen over hoe een elektrisch kacheltje zuinig is? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood verwarming in huis. Zoals de voordelen en nadelen van infrarood verwarming vrijstaand. Lees ook hoe infrarood verwarming veilig te gebruiken is in iedere ruimte, zoals de kinderkamer of badkamer.

Koop nu een infrarood kachel op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.