Hoe duurzaam bedrijfshal verwarmen?

Hoe een bedrijfshal verwarmen zonder gas?

Er zijn verschillende alternatieven voor het gebruik van gas voor een bedrijfshal verwarmen. De traditionele methode voor bedrijfshal verwarmen leidt tot aanzienlijke energiekosten. Bovendien verwarmen conventionele kachels de lucht (convectiewarmte). Koude lucht stijgt op en warme lucht daalt. Dit is inefficiënt voor hoge gebouwen.

Doordat alle warme lucht opstijgt en zich verzamelt boven in de bedrijfshal, hebben mensen op de werkvloer het daardoor koud. Dit probleem kan gemakkelijk worden verholpen door gebruik te maken van infrarood verwarming die de werkplek nauwkeurig verwarmt.

  • Directe warmte op de werkplek door zone verwarming
  • Geen onderhoud nodig
  • Zuinig in verbruik
  • In combinatie met groene stroom geen CO2 uitstoot

duurzaam bedrijfshal verwarmen

Verschil tussen infrarood verwarming en convectieverwarming

Er is wezenlijk verschil in de manier hoe infrarood verwarming en een convectieverwarming een bedrijfshal verwarmen. We leggen het verschil uit.

Convectieverwarming

Bij een convectieverwarming wordt de lucht in de ruimte verwarmd door radiatoren of vloerverwarming aangesloten op een cv-ketel. Warme lucht stijgt op, koelt af en daalt weer. Dit helpt om de lucht in de bedrijfshal te laten circuleren. Echter de warmte lucht verzamelt zich eerst boven in de nok van de bedrijfshal. Voordat de warmte beneden is waar het personeel aan het werk is, ben je uren misschien wel dagen verder. Plus de warme lucht verdwijnt door de kieren van de bedrijfshal. Iedereen weet dat een industriële hal of loods niet goed geïsoleerd is.

Industriële infrarood verwarming

Een infrarood verwarming straalt naar alle kanten, waardoor het hele volume van de ruimte wordt verwarmd. Objecten als muren en vloeren absorberen deze straling, warmen het op en geven het weer af aan de ruimte. Hierdoor stijgt de temperatuur van de ruimte. Een industriële infrarood verwarming gebruikt korte golf straling die direct warm is zodra je de heater aanzet. Voor woningen wordt de lange golf infraroodstraling gebruikt, deze is binnen 5 to 10 minuten volledig opgewarmd en klaar om straling af te geven.

bedrijfshal verwarmen

Infrarood heater bedrijfshal

Bedrijfshal verwarmen met infrarood heater systeem is een zeer efficiënte manier. Infrarood stralingswarmte verwarmt de vaste objecten in plaats van de lucht. Dit kan op twee manieren. Alleen de werkplekken verwarmen of de hele bedrijfshal gelijkmatig verwarmen. Dit is de manier om een bedrijfshal zonder gas te verwarmen en ook nog eens op een efficiëntie goedkope wijze.

Bedrijfshal verwarmen met infrarood als hoofdverwarming

Wanneer je kiest voor bedrijfshal verwarmen zonder gas, is infrarood verwarming een uitstekende oplossing. Een industriële verwarming als hoofdverwarming is ook een milieubewuste keuze, want als je met groene stroom de heaters aanstuurt, stoot je geen CO2 uit. Ideaal is als je infrarood verwarming en zonnepanelen combineert. De opgewekte zonne-energie kan direct gebruikt worden voor de infraroodstralers voor bedrijfshal verwarmen.

De experts van Infrarood Verwarming kunnen bepalen hoeveel vermogen nodig is om uw bedrijfshal tot een bepaalde temperatuur te verwarmen. Na het bepalen van het vermogen is de verdeling van de infraroodstralers belangrijk. Dit garandeert dat de warmte gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld. Industriële heaters worden vanaf 3 meter hoog opgehangen, maar kan zelfs op 20 meter hoogte geïnstalleerd worden. Dit zijn infraroodstralers met een hoge oppervlaktetemperatuur zijn hiervoor speciaal gemaakt.

Het grootste voordeel van bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming is dat het geen onderhoud vergt.

goedkoop loods verwarmen

Infrarood heater werkplaats

Als het gaat om een enorme productiehal waar slechts enkele personeelsleden werken, is het vaak niet nodig om de hele hal op temperatuur te brengen. Werkplekken kunnen ook verwarmd worden met behulp van infrarood heater werkplaats. Dit gebeurt met infrarood heaters met een hoge oppervlaktetemperatuur. Deze moeten ongeveer 3 meter boven de werkplek worden geïnstalleerd.

Zone gerichte infrarood heater werkplaats bespaart een bedrijf veel geld op de stookkosten. De thermostaat van de hoofdverwarming kan je lager zetten, of zelfs worden uitgeschakeld, en het kantoor kan nog steeds worden verwarmd. Efficiënter dan dit kan bijna niet. Het personeel heeft het heerlijk warm op de werkvloer, want de directe warmte van de infrarood heaters voelen zeer comfortabel aan.

Meer informatie over bedrijfshal duurzaam verwarmen

Wil je meer informatie ontvangen over bedrijfshal duurzaam verwarmen of wil je weten hoe bedrijfshal verwarmen werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over bedrijfshal duurzaam verwarmen als ook huis verwarmen zonder gas. Laat de kosten infrarood verwarming berekenen door onze experts.

Verwarming kopen doe je bij Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.