Hoe ziet infrarood paneel eruit in huis?
Een infrarood paneel is een rechthoekig of vierkant paneel die warmte afgeeft middels infraroodstralen. Aan de voorkant zit een afgifteplaat die zorgt voor de verspreiding van de straling in de kamer. Het is een slank warmtepaneel dat er mooi, strak uitziet en welke je aan de wand of het plafond monteert.
Hoe ziet infrarood paneel eruit aan de wand of plafond? Je hebt keuze uit talloze uitvoeringen, zoals een wit infrarood paneel, zwart of gekleurd. Maar ook als spiegelverwarming of met een eigen gekozen foto erop afgebeeld. En wat dacht je van een krijtbord verwarming, welke je met echt krijt beschrijft. De keuze is enorm met een infrarood paneel design uitvoering.
Een infrarood verwarmingspaneel bestaat uit verschillende onderdelen, welke samen zorgen voor een goede warmte verspreiding. De kwaliteit van de onderdelen van een infrarood verwarming zijn bepalend voor de werking en kracht van het paneel.
Onderdelen IR verwarmingspaneel
Een IR verwarmingspaneel bestaat uit de volgende onderdelen, waarbij IR staat voor Infra Rood.
- Warmte afgifteplaat: deze zit aan de voorkant van het infrarood paneel. Het materiaal dat gebruikt wordt is van aluminium, natuursteen, metaal of gehard glas.
- Verwarmingstechniek: achter de afgifteplaat zit de techniek van de verwarming. Deze zet de energie om naar warme ir stralen. De energie wordt door een folie of mat geleid, waarna dit warmte afgeeft.
- Stekker: een infrarood paneel sluit je aan via een stekker in het stopcontact of sluit de bedrading direct aan op de elektriciteit.
- Thermostaat: een thermostaat zorgt voor een constante temperatuur in de kamer.
- Isolatiemateriaal: aan de achterkant van het paneel zit isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat de energie via de voorkant de kamer in gaat. Hierdoor verlies je geen warmte aan de achterzijde.
Bij goedkope minder kwalitatieve ir panelen is dit isolatiemateriaal vaak zeer dun, waardoor je dus aan warmte verliest. Een goed geïsoleerd ir paneel is na 10 minuten stralen lauwwarm aan de achterkant. - Afdekplaat: de zij- en achterkant is afgedekt met een metalen plaat. Goedkopere modellen zijn afgewerkt met een plastic afdekplaat, welke minder van kwaliteit zijn.
- Bewegingssensor: een bewegingssensor reageert wanneer jij de kamer betreedt. Het paneel springt dan aan. Zodra je de kamer verlaat, gaat hij na enige tijde weer uit. Het is een slimme manier van verwarmen, waarmee je energie bespaart.
.
Hoe dik is een IR paneel?
De dikte van een IR paneel is afhankelijk van het materiaal van de afgifteplaat aan de voorkant. Een glazen paneel is gemaakt van extra veilig ESG veiligheidsglas en is daardoor iets dikker dan een metalen wandpaneel. Een glazen paneel is 2,2 cm slank en een metalen warmtepaneel is 1,7 cm dik. Beide soorten infrarood panelen zijn dus zeer slank en daardoor ruimtebesparend te monteren aan de wand of het plafond.
Meer weten over infrarood stralingspaneel
Wil je meer weten over de werking en uitvoeringen van een infrarood stralingspaneel? Neem dan contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over zonder gas verwarmen met infrarood paneel. Zoals infrarood panelen ervaringen in studio woning.
Koop nu infrarood panelen bij Infrarood Verwarming.