Beste elektrische warmtepanelen 

Wat zijn de beste elektrische warmtepanelen

De beste elektrische warmtepanelen zijn degene die gebruikmaken van lange golf infraroodstraling. Dankzij deze techniek bespaar je direct op de kosten van verwarmen. De warmtepanelen maken gebruik van elektriciteit, waarbij maar weinig energie nodig is om de ruimte van warmte te voorzien.

De hoogwaardige elektrische warmtepanelen van Infrarood Verwarming gebruiken de volledige plaat, waardoor ze optimaal warmte afgeven. Dat wil zeggen dat je geen koude randen voelt op het oppervlaktepaneel. Dit is vaak wel het geval met goedkopere elektrische warmtepanelen uit China bijvoorbeeld. 

De elektrische warmtepanelen met infraroodstraling worden maximaal 110 graden Celsius en verspreiden de warmte zeer efficiënt. Infrarood warmtepanelen zijn geschikt voor bestaande en nieuwbouw projecten. Bij nieuwe woningen is vanwege de goede isolatie, maar weinig energie nodig om de binnentemperatuur aangenaam te krijgen. Optimaal comfort en zuinig in verbruik. 

hoeveel infrarood panelen nodig soorten verwarming nano infrarood verwarming elektrische warmtepanelen

Waar infrarood warmtepanelen in huis toepassen? 

Infrarood warmtepanelen in huis kun je in iedere ruimte toepassen. In de keuken, woonkamer, slaapkamer, hal en badkamer. Maar ook als garageverwarming of serre verwarming. 

Infrarood panelen keuken

soorten verwarming huis verwarmen zonder gas infrarood verwarming nadelen voordelen radiator keuken Infrarood panelen keuken

Infrarood warmtepanelen zijn een ideale manier om een keuken te verwarmen. De keuken is vaak een vergeten ruimte als het gaat om verwarming, maar tegenwoordig wordt deze ruimte steeds meer gezien als een plek om samen te komen en te genieten van het eten.

Infrarood panelen keuken bieden een snelle en efficiënte oplossing om de keuken op te warmen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld als je ’s ochtends ontbijt of als je met vrienden en familie gezellig borrelt in de keuken. Deze panelen kunnen aan de wand of aan het plafond worden geïnstalleerd. En een krijtbord keuken paneel kan zelfs dienen als handig oppervlak voor notities of boodschappenlijstjes, want deze kun je met echt krijt beschrijven.

Infrarood panelen slaapkamer

elektrische kachel nieuwe verwarming infrarood paneel Infrarood panelen slaapkamer

Infrarood panelen slaapkamer zijn een effectieve manier om de slaapkamer te verwarmen en een aangename slaapomgeving te creëren, vooral in de koude wintermaanden. Bij het kiezen van een locatie voor het warmtepaneel is het belangrijk om rekening te houden met de directe warmtestraling.

Een plafondpaneel boven het voeteneinde van het bed is de meest geschikte optie, omdat het bed, de vloer en de muren worden opgewarmd. Wanneer het paneel aan de wand wordt geplaatst, is de beste plek tegenover de buitenmuur, omdat dit de kans op schimmelvorming vermindert. Zuinige elektrische verwarming slaapkamer helpen ook om een goede luchtvochtigheid te behouden, wat bijdraagt aan een betere nachtrust.

Infrarood panelen badkamer

beste infrarood verwarmingspaneel infrarood paneel badkamer ir verwarmingspanelen handdoekdroger handdoek beugel handdoek droogrek schimmel voorkomen goedkoop verwarmen zonder gas infrarood badkamer verwarming warmtepaneel badkamer Infrarood panelen slaapkamer

Een infrarood paneel is een uitstekende oplossing om de badkamer op een efficiënte en stijlvolle manier te verwarmen. Infrarood panelen badkamer bieden aangename warmte in een korte tijd, wat vooral in de ochtend zeer welkom is. Een infrarood spiegel verwarming is een populaire optie, omdat deze niet alleen voor warmte zorgt, maar ook beslagen spiegels voorkomt.

Een dual-paneel met handdoek droger biedt een extra voordeel, omdat de handdoeken droog en warm blijven. Een plafondverwarming is een slimme keuze omdat deze voor een warme vloer zorgt. Infrarood warmtepanelen zijn spatwaterdicht en daarom geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Let wel op de veilige afstand van 60 cm van wateraansluitingen. Bekijk de 3 opties warmtepanelen badkamer. 

Wat je wilt weten over elektrische warmtepanelen infrarood 

We hebben de 5 meest belangrijkste vragen over elektrische warmtepanelen infrarood op een rij gezet. Mocht je nog andere vragen hebben of meer willen weten? Neem dan gerust eens contact op met de experts van Infrarood Verwarming. 

Wat kunnen elektrische warmtepanelen infrarood?

Warmtepanelen infrarood kunnen jouw woning op een snelle manier verwarmen. Binnen 8 tot 15 minuten zijn de infrarood panelen op volle sterkte en geniet je direct van heerlijke warmte. Je kan de warme panelen inzetten als hoofd- of als bijverwarming voor koudere zones. 

Waarom wil je warmtepanelen kopen? 

Warmtepanelen wil je hebben, omdat ze gewoonweg prachtig zijn om te zien. Het is de moderne manier van verwarmen, namelijk gasloos. De IR panelen zijn daarnaast geurloos en geruisloos. Stille, schone en comfortabele warmte.

Voor wie zijn warmtepanelen infrarood geschikt? 

Warmtepanelen infrarood zijn geschikt voor iedereen. In het bijzonder voor personen met reumatische klachten en astmapatiënten. De intense stralen hebben een verlichtende werking op ons lichaam. Er is geen luchtcirculatie, waardoor je geniet van een schoon binnenklimaat. 

Waar warmtepanelen ophangen? 

Warmtepanelen hang je op in de ruimtes waar warmte gewenst is. Zoals een beeldpaneel in de woonkamer, een spiegelpaneel in de hal of een plafondpaneel in de slaapkamer. Voor iedere ruimte hebben wij een perfecte infrarood oplossing. 

Hoe installeer je een warmtepaneel?

Een warmtepaneel installeer je aan de wand of plafond. Het enige wat je nodig hebt zijn vier schroeven en pluggen om het paneel op te hangen. Deze zijn meegeleverd bij het warmtepaneel. Zodra het ir paneel hangt, sluit je deze aan op de elektriciteit. Aan de wand kan je ook nog kiezen voor horizontale of verticale montage. Bijvoorbeeld bij een spiegel infrarood verwarming kan je deze in de lengte ophangen boven de wastafel. Maar je kan dit warmtepaneel ook verticaal ophangen in de hal, zodat je gelijk een passpiegel hebt. 

Meer informatie over elektrische warmtepanelen

Wil je meer informatie ontvangen over elektrische warmtepanelen? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood verwarming in en rondom huis. Bekijk de opties voor garage verwarmen of zuinige elektrische verwarming slaapkamer. 

Koop nu een warmtepanelen bij Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.