Infrarood panelen ervaringen in studio woning 

Infrarood panelen ervaringen in een studio of appartement

Misschien overweeg je infrarood panelen als een optie om je complete verwarmingssysteem te vervangen door iets dat moderner, kosteneffectiever en milieuvriendelijker is. Of als je gewoon je huidige hoofdverwarming wilt aanvullen met een alternatieve verwarmingsoplossing.

Misschien ben je wel bekend met infrarood verwarmingspanelen, maar weet je niet zeker hoe ze werken en of ze zo betaalbaar en aantrekkelijk zijn om in je studio woning te hebben als ze klinken. Om je te laten beslissen of infrarood panelen iets voor je is, hebben we een lijst samengesteld van de redenen waarom ze uitstekend geschikt zijn voor het verwarmen van ruimtes zoals een studio of appartement.

infrarood paneel plafond Infrarood panelen ervaringen

#1 Infrarood verwarmingspanelen zijn ruimtebesparend

Infrarood verwarmingspanelen kunnen aan de muur of vrijstaand worden gemonteerd en zijn dunner dan een gewone verwarming, zodat ze niet veel ruimte innemen. Met een eenvoudige installatie kost het maar een paar minuten om de slanke infrarood panelen van 1,7 tot 2,2 cm aan de muur te bevestigen en ze in een stopcontact te steken. Dit type centrale verwarming is ideaal voor kleinere ruimtes zoals studio’s.

#2 Er is geen dure installatie nodig

Het kan duur en arbeidsintensief zijn om nieuwe radiatoren te installeren in je huis dat afhankelijk is van een ketel. De oude leidingen moeten misschien worden omgelegd en aangesloten, en er moeten nieuwe leidingen worden geplaatst. Hiervoor kan het nodig zijn om de vloer in je huis op te trekken, wat een puinhoop oplevert en je kosten verhoogt. Bij infrarood panelen hoef je geen leidingen te trekken in je studio, enkel vier gaten in de muur te boren om het slanke paneel op te hangen.

#3 Past gemakkelijk in elk interieurontwerp

Infraroodpanelen zijn stijlvol genoeg om in elke ruimte in het middelpunt van de belangstelling te staan, terwijl ze onopvallend genoeg zijn om je interieur aan te vullen. Elke stijlkeuze kan door een infrarood kachel worden vervuld, dankzij de verscheidenheid aan ontwerpen en aanpassingen die worden aangeboden. Zoals een spiegelverwarming met verlichting in de badkamer of een foto verwarming in het zitgedeelte van de studio.

#4 Directe verwarming

Infrarood verwarmingspanelen zijn ideaal voor gebruik als directe verwarming oplossingen voor studio’s of appartementen. Door het gebruik van IR-stralen maakt de elektrische kachel gebruik van infraroodtechnologie om mensen in een ruimte direct te verwarmen. Directe verwarming wordt mogelijk gemaakt door infraroodstralen, die door de lucht gaan en alles verwarmen waarmee ze in contact komen. De infrarood verwarming produceert een gelijkmatige, stralende warmte (vergelijkbaar met die van de zon), maar bij een lagere luchttemperatuur.

Terwijl radiatoren convectie gebruiken om de lucht in een kamer te verwarmen, stijgt de verwarmde lucht op en ontsnapt uit de ruimte, waardoor de radiator langer aan moet staan. Omdat infraroodstralers directe warmte produceren, zijn er geen problemen met warmteverlies.

infrarood paneel plafond elektrische radiator woonkamer infrarood verwarming plafond met verlichting infrarood panelen

#5 Betere controle over de temperatuur van je huis

Bij Infrarood Verwarming leveren we infrarood panelen die Wi-Fi-gestuurd zijn, wat betekent dat je je verwarming overal ter wereld met je smartphone bedient. Je kunt je eigen weeklogs maken door te selecteren welke dagen en hoe laat je de verwarming wilt laten werken, en een doeltemperatuur voor je kamer te selecteren. Je kunt ook meerdere verwarmingspanelen in verschillende kamers bedienen.

Met deze slimme verwarmingsfunctie heb je volledige controle over de verwarming rond de klok, wat je kan helpen geld te besparen op je uitgaven. Dit is ideaal voor mensen die het druk hebben, maar toch terug willen keren naar een warm huis of studio. En door gebruik te maken van wifi-connectiviteit kun je de infrarood panelen verbinden met Alexa of Google Home, waardoor ze echt slim worden.

Conclusie infrarood panelen ervaringen

De infrarood panelen ervaringen voor studio, appartement of woning zijn zeer goed. Zodra de infrarood kachel aan gaat, voel je binnen 5 tot 10 minuten al de warmte. Er is geen lange opwarmtijd. De genoemde voordelen zorgen voor een zeer goede infrarood panelen ervaring:

  • Directe verwarming: korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten (afhankelijk van het model)
  • Diverse uitvoeringen: voor iedere stijl een passend infrarood paneel
  • Afmeting & wattage: verkrijgbaar in diverse afmetingen en vermogens.
  • Eenvoudige installatie: geen breekwerkzaamheden, enkel vier gaten in de muur.
  • Zuinig in verbruik: bespaar met infrarood panelen tot wel 50% op de verwarmingskosten.
  • Geen onderhoud: er zijn geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan.
  • Gezonde verwarming: geen luchtcirculatie, dus ook geen stof en bacteriën in de lucht.
    .

Wil je meer informatie over infrarood panelen ervaringen horen? Neem dan contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over bijvoorbeeld hoe badkamer elektrisch verwarmen.

Koop nu een infrarood kachel bij Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.