Waar plaats je een infrarood paneel 

Beste plaats infrarood paneel

Het is zeer verstandig om vooraf goed na te denken over waar plaats je een infrarood paneel. De positie is namelijk heel belangrijk om een hoge warmte afgifte te bereiken. Obstructie vermindert bijvoorbeeld de warmtestraling, wat resulteert in minder warmte. De beste plaats infrarood paneel is aan het plafond, gevolgd door wandmontage en vrijstaand als een mobiele verwarming. 

Waar plaats je een infrarood paneel in de kamer?

Het positioneren van infrarood panelen is eenvoudig als je begrijpt hoe infrarood verwarming werkt. Infrarood panelen stralen infrarood warmte tot 3 meter uit door de lucht. De warmte wordt geabsorbeerd en teruggekaatst door de vaste voorwerpen in de kamer. Zoals meubels, muren en vloeren.

het bepalen van de juiste plaats van een infrarood paneel is daarom belangrijk, zodat je profiteert van de hoogste warmte afgifte. Voor het bepalen van de juiste plek moet je denken aan je dagelijkse routine en verblijfplaats, en aan je algemene levensstijl. In welke kamer breng je de meeste tijd door? Wat is de ideale of perfecte temperatuur? 

Bijvoorbeeld, je brengt ’s avonds misschien meer tijd door in de woonkamer om te relaxen, dus wil je deze plek comfortabel warm hebben. De beste plaats om je verwarming te installeren is dan in midden van de kamer aan het plafond of als je een muurpaneel hebt, plaats je deze hoog aan de wand. Als je hem achter je of zelfs recht boven je zitplaats installeert, kun je het te snel te warm krijgen, waardoor het oncomfortabel kan zijn. 

Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand waar plaats je een infrarood paneel

3 manieren voor infrarood paneel installeren

Er zijn 3 opties voor een infrarood paneel installeren, namelijk: 

  1. Aan het plafond: Grote ruimtebesparing.
  2. Aan de muur: Ideaal voor foto verwarming en spiegelverwarming.
  3. Vrijstaand – Op de vloer en dus draagbaar en mobiel.

Kamerafmetingen, vormen en hoeken kunnen een probleem vormen, evenals te grote meubels als het erom gaat je kamer zo efficiënt en effectief mogelijk zonder gas te verwarmen. Traditionele kachels worden onderaan en/of onder ooghoogte geïnstalleerd, omdat ze gas en warme lucht gebruiken om de temperatuur in de kamer te regelen. Maar helaas stijgt de warme lucht op, waardoor de lucht naar het plafond toe warmer is en de temperatuur daar waar jij je bevindt kouder is. 

De vraag die je jezelf moet stellen is “waar in de kamer wordt de verwarming het meest blootgesteld aan de elementen?” Een infrarood paneel is binnen 5 tot 10 minuten warm en kan in 15 tot 20 minuten een kamer helemaal verwarmen. Deze tijd hangt wel af van het vermogen van het infrarood paneel, als ook de grote van de ruimte en de mate van isolatie. Maar daar hoef jij je geen zorgen over te maken, de experts van Infrarood Verwarming kunnen je helpen bij het bepalen van de beste positie voor infrarood paneel installeren. 

Infrarood paneel plafond montage: uit het oog, uit het hart

Om je elektrische kachel optimaal te benutten is infrarood paneel plafond montage de beste oplossing. Door de warmtepanelen aan het plafond te monteren worden ze aan zoveel mogelijk elementen in de kamer blootgesteld, zodat ze de kans krijgen de warmte te verspreiden zonder dat ze in de weg zitten. Als de verwarming naar beneden gericht is, nemen de muren, meubels, mensen en huisdieren de uitgestraalde warmte op. Geen obstructie van meubels betekent dat de geproduceerde warmte maximaal is, terwijl het warmteverlies minimaal is. En bovendien wordt de vloer ook heerlijk warm, waardoor je geen vloerverwarming nodig hebt. 

soorten verwarming huis verwarmen zonder gas infrarood verwarming nadelen voordelen radiator keuken Infrarood panelen keuken infrarood paneel plafond

Door ze hoog te monteren heb je het voorwerp ook volledig buiten bereik – dus geen toevallige aanrakingen, ondanks dat infrarood panelen aanraakveilig zijn. De plaatsing van infrarood paneel plafond is natuurlijk van groot belang, vooral als je spots of één hoofdlichtarmatuur in het midden van de kamer hebt, want dat kan betekenen dat twee kleinere infrarood panelen aan het plafond bevestigen voor jou de beste optie is. 

Het grootste voordeel hiervan is dat je dan een betere klimaatbeheersing hebt. Op een dag dat het niet zo koud is, kun je er maar één aanzetten, maar als je een extra warmteboost nodig hebt, kun je het andere warmtepaneel inschakelen. Infrarood Verwarming raadt alleen de klassieke witte of zwarte panelen aan als plafondmontage. Glas-, foto- en spiegelpanelen zijn alleen voor wandmontage.

Infrarood paneel muur montage: verborgen in het zich

wat kost infrarood verwarming wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel 10 Voordelen infrarood verwarming met thermostaat. Infrarood kachel is economisch voordelig, geen onderhoud, zuinig in verbruik, schoon en vrij van gassen. Eenvoudig temperatuur regelen via de App op je mobiele telefoon, hoeveel watt verwarming nodig elektrische verwarming woonkamer infrarood paneel muur

Het belangrijkste voordeel van infrarood paneel muur montage is dat je ze zelf aan de muur kunt bevestigen, als je ze rechtstreeks op het stopcontact aansluit. Het enige waar je bij moet kunnen is een stopcontact, want ze kunnen rechtstreeks in het stopcontact, dus een elektricien is niet nodig. Door ze hoog op de muur te plaatsen wordt de ruimte sneller warm. Als je ze plaatst waar je conventionele radiatoren vroeger zaten (onder ooghoogte), is de kans groter dat het meubilair de infraroodstraling van het warmtepaneel blokkeert.

Infrarood paneel vrijstaand: verplaats de kachel met je mee 

infrarood verwarming vrijstaand infrarood paneel vrijstaand

Een infrarood paneel vrijstaand is super eenvoudig. Alles wat je nodig hebt zijn draagbare voeten of wieltjes onder het warmtepaneel. De vorm en stijl van de voeten kan echter variëren, afhankelijk van de grootte van het paneel. Als je hem als persoonlijke verwarming gebruikt, betekent dit je de mobiele verwarming voor je plaatst. Als je de kachel als vrijstaande optie hebt, kun je afzonderlijke kamers verwarmen door de mobiele kachel overal mee naartoe te nemen. 

Als je infrarood paneel vrijstaand aan een bureau gebruikt terwijl je werkt, is dit een van de beste posities. Wil je geen koude benen en voeten meer onder het bureau? Denk dan aan een infrarood bureau verwarming. Dit is een ultradunne infrarood fiberplaat welke je onder het bureau plakt met een kleefstrip. Een infrarood bureau verwarming is slechts 0,5 cm dik en heeft een afmeting van 60×30 cm. 

Infrarood Verwarming Tip

Zelfs als je infrarood verwarming aan de muur, het plafond installeert of als persoonlijke verwarming gebruikt, zijn de infrarood panelen licht en draagbaar. Ze zijn ideaal om van plaats naar plaats te verplaatsen. En als je naar een nieuw huis verhuist – neem je de infrarood panelen gewoon mee! 

De afbeeldingen zijn ter illustratie en houden geen rekening met het verschil tussen de wattages en paneeltypes. Kamers in een huishouden zijn er in alle soorten en maten en daar moet altijd rekening mee worden gehouden voordat je een verwarming koopt.

Als je overweegt om infrarood panelen te installeren, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons behulpzame en vriendelijke verkoopteam. Het maakt niet uit of je een systeem voor het hele huis, een uitbreiding of zelfs een commercieel pand installeert, ons team staat klaar om je de meest geschikte begeleiding en deskundige hulp voor je project te bieden.

Wil je meer informatie ontvangen waar plaats je een infrarood paneel? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood verwarming in en rondom huis. Zoals infrarood verwarming of warmtepomp kopen. Infrarood paneel is de beste milieuvriendelijke verwarming om je energierekening te verlagen. Lees meer over hybride verwarming.

Koop nu een infrarood paneel online bij Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.