Hoe ziet een warmtepaneel eruit?

Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

Een infrarood warmtepaneel is een rechthoekig of vierkant paneel die stralingswarmte afgeeft. Aan de voorkant zit een afgifteplaat die zorgt voor de verspreiding van de infrarood warmtestraling in de kamer. Een warmtepaneel is 1,7 cm dun als de afgifteplaat van metaal is en 2,2 cm dik als deze van gehard veiligheidsglas is. 

Een infrarood warmtepaneel bestaat uit verschillende onderdelen, welke samen zorgen voor een goede warmte verspreiding. De kwaliteit van de onderdelen van een IR warmtepaneel zijn bepalend voor de werking en kracht van het infraroodpaneel.

Onderdelen warmtepaneel infrarood

hoe ziet infrarood paneel eruit onderdelen warmtepaneel infrarood

Een warmtepaneel infrarood bestaat uit diverse onderdelen die er samen voor zorgen dat je het comfortabel warm hebt in de kamer. Doordat er geen losse onderdelen zijn die kapot kunnen gaan, heb je géén onderhoud aan een warmtepaneel.   

 • Warmte afgifteplaat: deze zit aan de voorkant van het warmtepaneel infrarood. Het materiaal dat gebruikt wordt is van aluminium, natuursteen, metaal of gehard glas. Doorgaans worden er metalen en ESG-H veiligheidsglas panelen aangeboden. Deze zijn stevig, veilig en duurzaam in gebruik. 
 • Verwarmingstechniek: achter de afgifteplaat zit de techniek van de infrarood verwarming. Deze zet de energie om naar warme infraroodstralen. De energie wordt door een folie of mat geleid, waarna deze warmte afgeeft. 
 • Stekker: een infrarood paneel sluit je aan door de stekker in het stopcontact te steken. Ook kan je het warmtepaneel direct op de elektra aansluiten.
 • Thermostaat: een thermostaat zorgt voor een constante temperatuur in de kamer. 
 • Isolatiemateriaal: aan de achterkant van het warmtepaneel zit isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat de energie via de voorkant de kamer in gaat. Hierdoor verlies je geen warmte aan de achterzijde. 
  Bij goedkope minder kwalitatieve IR warmtepanelen is dit isolatiemateriaal vaak zeer dun, waardoor je dus aan warmte verliest. Een goed geïsoleerd IR paneel is na 10 minuten stralen lauwwarm aan de achterkant.
 • Afdekplaat: de zijkant en achterkant van een infrarood warmtepaneel is afgedekt met een metalen plaat. Goedkopere modellen zijn afgewerkt met een plastic afdekplaat, welke minder van kwaliteit zijn en dit merk je dan ook gelijk in de lagere warmte-afgifte. 
 • Bewegingssensor: een bewegingssensor is optioneel verkrijgbaar. De sensor reageert als er beweging in de kamer is. Zodra je de kamer binnenloopt, gaat het warmtepaneel aan. Zodra je de kamer verlaat, gaat hij na enige tijde weer uit. Het is een slimme manier van verwarmen, waarmee je energie bespaart.
  .

Temperatuur warmtepanelen infrarood 

infrarood paneel stralingspaneel warmtepaneel

Wanneer je op zoek bent naar warmtepanelen infrarood is de temperatuur belangrijk. Een infrarood verwarming mag alleen zo genoemd worden, als deze een minimale temperatuur van 95 graden Celsius bereiken. De maximale temperatuur voor een lange gold infrarood verwarming ligt tussen de 100 en 120 graden Celsius. Deze maximale temperatuur is aanraakveilig. 

Verouderde of ‘nep’ infrarood panelen bereiken een maximale temperatuur tussen de 60 en 75 graden. Dit zijn echte energievreters, let daarop als je warmtepanelen infrarood kopen wilt. 

De temperatuur van een infrarood warmtepaneel is afhankelijk van de uitvoering. Ook speelt de efficiëntie een rol, aangezien deze het verbruik voor een groot gedeelte bepaald. Alle warmtepanelen van Infrarood Verwarming zetten tenminste 93% van de energie om in infraroodwarmte. Dit is zeer efficiënt, waardoor je gelijk op het energieverbruik bespaart. 

Soorten infrarood panelen uitvoeringen

handoekrek verwarming handdoeken droger badkamer infrarood verwarming straalkachel badkamer heater warmtepaneel

Bij Infrarood Verwarming kun je terecht voor verschillende soorten infrarood panelen uitvoeringen. De afgifteplaat is gemaakt van gehard veiligheidsglas of metaal. Ook kan het warmtepaneel afgewerkt worden met een frame over led-verlichting. Je kunt kiezen uit de volgende soorten infrarood panelen: 

 • Wit of zwart warmtepaneel: neutrale kleuren passen in iedere ruimte. Geschikt voor wand- en plafondmontage. 
 • RAL kleur panelen: IR verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren
 • Handdoekdroger: hierbij is het warmtepaneel verdeeld in twee zones; de handdoekdroger (max. 70 oC) en de pure infrarood verwarming (max. 120 oC). 
 • Spiegelverwarming: is een infrarood verwarming gemaakt van gehard glas en heeft een licht verchroomd spiegel oppervlak. Zeer geschikt voor de badkamer, omdat de spiegel nooit meer beslaag. Maar ook ideaal voor de hal, kledingkamer, woonkamer of slaapkamer. Je hebt gelijk een passpiegel bij de hand.
 • Krijtbord verwarming: dit is een zwart metalen of glazen warmtepaneel welke je met echt krijgt kan beschrijven. Ideaal voor in de keuken, kinderkamer, maar ook voor restaurants voor het dagmenu op te schrijven of voor wellness resorts. 
 • Foto verwarming: op de afgifteplaat kunnen we een foto afdruk maken. Dit wordt via een speciale manier op het warmtepaneel gedrukt, waardoor het warmtebestendig is. Kleuren vervagen niet. Het is al een schilderij verwarming aan de wand. Optioneel verkrijgbaar met frame.
 • Hybride verwarming: dit systeem maakt primair gebruik van infrarood straling en secundair geeft het warme lucht af. 
 • Bureauverwarming: dit is een zelfklevende fiberplaat van 150 watt welke slechts 0,5 cm dun is en een afmeting heeft van 30×60 cm. Het is een zwarte infrarood verwarming (RAL 9005).
 • Terrasverwarmer: een infrarood terrasverwarming maakt gebruik van de korte golf infraroodstraling die niet gevoelig is voor windvlagen. 
 • Industriële verwarming: infrarood verwarming welke zeer geschikt is voor gasloos bedrijfshal, loods of garage verwarmen. 

Stap over op milieuvriendelijke verwarming

soorten verwarming huis verwarmen zonder gas infrarood verwarming nadelen voordelen radiator keuken Infrarood panelen keuken

Stap nu over op de milieuvriendelijke verwarming om je energierekening te verlagen. Wil je meer informatie ontvangen over warmtepaneel werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood verwarming in en rondom huis. Infrarood warmtepanelen zijn ook verkrijgbaar als mobiele verwarming, bekijk de voordelen en nadelen infrarood verwarming vrijstaand. Elektrische kacheltje is zeer geschikt als bijverwarming en als hoofdverwarming.

Koop nu een infrarood kachel op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.