Hoe badkamer elektrisch verwarmen 

Beste manier voor badkamer elektrisch verwarmen

Wat is de beste manier voor badkamer elektrisch verwarmen? Er zijn verschillende manieren om de badkamer zuinig en goed te verwarmen. De grootte en de beschikbare ruimte bepalen wat voor jou de beste optie is.

In kleinere badkamers, waar de ruimte beperkt is, is een compacte elektrische verwarming waarmee je handdoeken en andere voorwerpen kunt drogen vaak het beste. In dit soort gevallen raden we een handdoekdroger aan. Deze heeft een zeer hoog vermogen, zodat hij de ruimte comfortabel verwarmt, maar ook ruimte biedt om handdoeken op te hangen en te drogen.

In grotere badkamers is er natuurlijk meer ruimte om een elektrische badkamer verwarming te plaatsen, maar er is ook meer ruimte om te verwarmen. Voor zulke ruimtes is een grote handdoekradiator ideaal. Het is echter goed te bedenken dat het ophangen van handdoeken aan de radiator veel warmte vasthoudt. Dat vermindert het vermogen van de radiator in de kamer. Een plafondverwarming is ook een zeer goede optie of een spiegelverwarming. 

infrarood verwarming badkamer plafond oplossingen infrarood verwarming verbruik Plafondverwarming badkamer infrarood verwarming gezond straalkachel badkamer badkamer elektrisch verwarmen

Badkamer elektrisch verwarmen met warmtestraling

Een badkamer elektrisch verwarmen kan op twee manieren: 

1. Warmtestraling: infrarood warmte.
2. Convectie lucht: verwarmen van de lucht. 

De meest effectieve en energiezuinige manier van badkamer elektrisch verwarmen is middels infraroodstraling. Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten en mensen die in het stralingsgebied staan. Dit betekent ook dat de muren en vloer warm worden, waardoor vocht en schimmels geen schijn van kans meer hebben. Met een elektrische kachel met convectie behoud je dit vervelende probleem. Ook als je een raam openzet voor ventilatie, verdwijnt de warme lucht naar buiten. 

Moet ik een handdoekrek verwarming kopen?

beste infrarood verwarmingspaneel infrarood paneel badkamer ir verwarmingspanelen handdoekdroger handdoek beugel handdoek droogrek schimmel voorkomen goedkoop verwarmen zonder gas infrarood badkamer verwarming

Handdoekrek verwarming ook wel handdoekdroger genoemd is ideaal omdat ze warmte afgeven die gebruikt wordt om zowel de ruimte als de handdoeken te verwarmen en te drogen. 

Het infrarood paneel heeft twee delen: de eerste is de handdoekdroger welke 70 graden Celsius wordt, het andere deel is de pure infrarood verwarming welke maximaal 120 graden Celsius bereikt. Deze zone heeft dan ook de functie om aangename warmte te verspreiden in de badkamer.

Bijvoorbeeld een infrarood paneel van 660 Watt welke een afmeting heeft van 60 x 150 x 2,2 cm, daar passen eenvoudig 2 of 3 handdoekbeugels op. Een handdoekrek verwarming kopen is een slimme keuze. Je geniet altijd van warme en droge handdoeken en een warme badkamerruimte. 

De voordelen van badkamer elektrisch verwarmen met handdoekrek verwarming zijn: 

  • Praktisch: ze kunnen veilig worden afgedekt door handdoeken en kleding. 
  • Energie-efficiëntie: over het algemeen hebben handdoekrekken een laag wattage en trekken ze niet veel stroom. De handdoekbeugels zien er prachtig uit, waarbij je keuze hebt in chroom of zilverkleurige handdoekbeugels. 
  • Compact en ruimtebesparend: Slanke infrarood paneel van slechts 2,2 cm. 

Andere voordelen van infrarood verwarming badkamer zijn: 

  • Snelle opwarmtijd: binnen 5 tot 10 minuten is het warmtepaneel al volledig warm. 
  • Thermostaat regeling: eenvoudig te bedienen via de thermostaat. 
  • Hoge warmteafgifte: tenminste 93% van de energie wordt omgezet in infraroodstraling.
  • Spatwaterdicht: dankzij de IP44 klasse is de handdoekrek verwarming en andere infrarood panelen veilig te gebruiken in de badkamer. 

Spiegel verwarming met verlichting die niet beslaat

Infrarood spiegel met verlichting spiegel verwarming badkamer infrarood vloerverwarming straalkachel badkamer badkamer elektrisch verwarmen

Een spiegel verwarming kan je voorzien van led verlichting. Twee energiezuinige items tot één samengesteld. Het lichtframe kan je zonder een extra stroomkabel aansluiten. Het geeft een aangenaam warm wit, dimbaar licht. 

Efficiënte LED-licht strips in het armatuur, stralen hun licht gelijkmatig uit dankzij een wit, doorschijnend strooilicht cover. Het lichtframe zelf is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Dankzij de modulaire opbouw is het geschikt voor alle Welltherm en Ecaros infrarood panelen. In het bijzonder staat het mooi bij een spiegel verwarming aan de muur. 

Het lichtframe bedien je met een optioneel verkrijgbare afstandsbediening met wand schakelaar. Dankzij het formaat van 55 x 55 mm past de schakelaar in het frame van de gangbare schakelaars van bekende fabrikanten. Efficiënte led technologie gecombineerd met effectieve infrarood warmte.

Wil je nooit meer een beslagen spiegel na het douchen? Kies dan voor een spiegel verwarming met infraroodstraling. Badkamer elektrisch verwarmen: heerlijk warm, zuinig en altijd zicht!

Badkamer verwarming kopen

De badkamer verwarming modellen die je bij Infrarood Verwarming in de webshop kunt kopen voor badkamer elektrisch verwarmen zijn voorzien van de nodige veiligheidskeurmerken. Zoals, CE en VDE-certificaten, TÜV-keurmerk, RoHS-keuring en Made in Europe. Deze keurmerken gelden ook voor de andere infrarood verwarming woonkamer, slaapkamer, keuken en meer.

Wil je meer informatie over badkamer elektrisch verwarmen ontvangen? Neem dan contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over advies over welke verwarming kopen. 

Koop nu infrarood verwarming badkamer bij Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.