Opties voor garage verwarmen 

Hoe het beste een garage verwarmen?

Een garage is meestal niet de meest comfortabele plek om te verblijven tijdens de koudere maanden. Als je echter vaak in je garage werkt, dan wil je de garage verwarmen. Een verwarmde garage is niet alleen comfortabeler, maar het beschermt ook je voertuig, gereedschap en andere spullen tegen de kou. Welke opties zijn er voor het verwarmen van garage en wat is de beste keuze?

Opties voor garage verwarming

Er zijn verschillende opties voor een garage verwarming, van convectiewarmte tot stralingswarmte.

Gas- en oliekachels

Gas- en oliekachels zijn krachtig en efficiënt, maar ze zijn ook gevaarlijk als ze niet goed worden onderhouden. Bovendien hebben ze vaak een ventilatieopening nodig, zodat de uitstoot naar buiten kan worden geleid. Dit is dus niet de beste oplossing voor garage verwarmen.

Infrarood verwarming garage

Infrarood verwarming garage is een relatief nieuwe technologie, maar het is al snel populair geworden vanwege de energie-efficiëntie en het comfort. Infrarood verwarming verwarmt de objecten in een ruimte in plaats van de lucht, waardoor het minder energie verbruikt dan traditionele verwarmingsmethoden.

Elektrische kachel garage

Dit is een populaire optie omdat een elektrische kachel garage relatief goedkoop is en eenvoudig te installeren is. Bij een elektrische verwarming garage kun je kiezen tussen convectie- (warme lucht) en stralingswarmte (infrarood). Niet alle elektrische kachels zijn even zuinig, waarbij infrarood verwarming wel een energiezuinige kachel garage is.

garage verwarmen

Waarom kiezen voor infrarood verwarming garage?

Als het gaat om het verwarmen van je garage, is infrarood verwarming de beste optie. Infrarood verwarming garage werkt door middel van stralingswarmte. Dit betekent dat deze elektrische verwarming niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de vaste objecten in de ruimte. Denk hierbij aan muren, vloer, kasten, voertuigen en ook mensen. De objecten houden de warmte lang vast en bovendien weerkaatsen ze de stralen opnieuw de ruimte in. Je voelt daardoor van alle kanten de heerlijke intense warmte in het stralingsgebied.

Deze manier van garage verwarmen is energiezuinig, geen CO2 uitstoot bij gebruik van groene stroom en bovendien heerlijk warm. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. Er is dus heel weinig warmteverlies, waardoor infrarood verwarming garage een zuinige optie is. Bovendien kun je een infrarood kachel aan de wand of plafond monteren of kiezen voor een mobiele kachel.

1 – Eenvoudige installatie

Bovendien is infrarood verwarming gemakkelijk te installeren en heeft het géén onderhoud nodig. Je kunt het warmtepaneel aan de muur of het plafond bevestigen en gebruiken met een thermostaat, zodat je de temperatuur gemakkelijk kunt regelen. Bovendien is infrarood verwarming garage ook nog eens heel veilig, omdat het geen open vlammen of gas nodig heeft om te werken.

2 – Zeer korte opwarmtijd: 5-10 minuten

Een ander voordeel van infraroodverwarming is dat het snel en effectief werkt. De stralingswarmte verwarmt de objecten in de ruimte direct, waardoor de temperatuur snel stijgt. Je hoeft niet lang te wachten totdat de garage warm genoeg is om in te werken. Binnen 5 tot 10 minuten is de infrarood kachel al op volle sterkte.

3 – Geschikt voor vochtige ruimtes

IR verwarming is ook geschikt voor vochtige omgevingen, zoals een garage. Traditionele verwarmingsmethoden kunnen vocht in de lucht opwarmen, waardoor de luchtvochtigheid stijgt. Dit kan leiden tot condensatie op koude oppervlakken, zoals ramen en muren. Een IR garage verwarming verwarmt de objecten in de ruimte in plaats van de lucht, waardoor de luchtvochtigheid niet stijgt.

Beste optie voor garage verwarmen

Kortom, infraroodverwarming is de beste optie voor het verwarmen van je garage. Het is energiezuinig, effectief, gemakkelijk te installeren en veilig. Door je garage vorstvrij te houden, bescherm je niet alleen je voertuigen, gereedschap en apparatuur, maar het zorgt ook voor een comfortabele werkruimte.

garage infrarood verwarming muur waar plaatsen garage verwarmen

Opties vorstbeveiliging garage

Als je de garageruimte alleen wilt beschermen tegen vorst en niet per se wilt verwarmen, dan zijn er ook verschillende opties voor vorstbeveiliging garage, zoals:

  • Warmtelampen kunnen worden gebruikt om specifieke gebieden in de garage te verwarmen, zoals de motor van een voertuig. Ze zijn echter niet geschikt om een hele garageruimte te verwarmen.
  • Vorstbeveiligers zijn kleine verwarmingselementen die worden gebruikt om specifieke gebieden in de garage vorstvrij te houden, zoals waterleidingen. Ze zijn energiezuinig en gemakkelijk te installeren.
  • Infrarood kachel kan ook worden gebruikt om de garage vorstvrij te houden. Infraroodstraling verwarmt direct de objecten in de garage en zorgt voor een gelijkmatige temperatuur. Het is energiezuinig en veilig in gebruik.

Waarom garage vorstvrij houden?

  • Bescherming van voertuigen: Een auto, motor of bromfiets kunnen schade oplopen als ze aan extreme temperaturen worden blootgesteld. Vorst kan bijvoorbeeld de olie en de koelvloeistof verdikken, waardoor het voertuig minder goed presteert. Daarnaast kunnen batterijen leeglopen als het te koud is.
  • Voorkom bevriezing van waterleiding: De buitenkraan en waterleiding beschermen tegen vorst is belangrijk om waterschade te voorkomen. Bij vorst kunnen leidingen uitzetten en kapotvriezen.
  • Gereedschap en apparatuur beschermen: Gereedschap kan roesten en andere apparatuur kan beschadigd raken als het te koud wordt. Door garage verwarmen, bescherm je gelijk het gereedschap en apparatuur tegen deze schade. Voorkom schade door je garage vorstvrij te houden.
  • Comfort: Als je vaak in je garage werkt, dan is het fijner om in een warme omgeving te werken. Je voelt je prettiger en het werkt bovendien efficiënter.

Mobiele verwarming

Verwarm garage met infrarood en bescherm je waardevolle spullen

Garage verwarmen is een slimme keuze als je vaak in deze ruimte werkt of je voertuigen, gereedschap en apparatuur wilt beschermen tegen de kou. Infrarood verwarming garage is de beste optie als garage kachel, omdat het energiezuinig, effectief, eenvoudig te installeren en veilig is.

Als je de ruimte alleen wilt beschermen tegen vorst, dan zijn er verschillende opties voor vorstbeveiliging naast infrarood kachel, zoals vorstbeveiliger en warmtelampen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je je garage vorstvrij houdt om schade te voorkomen en een comfortabele werkruimte te creëren.

Wil je meer informatie ontvangen over met infraroodstraling je garage verwarmen? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kun je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood verwarming in en rondom het huis. Zoals zuinige elektrische verwarming slaapkamer.

Koop nu een infrarood verwarming garage op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.