Bespaar met elektrische kachel energiezuinig

Met elektrische kachel energiezuinig geld besparen

Met een elektrische kachel energiezuinig bespaar je op het verbruik, waardoor je ook minder geld kwijt bent aan de maandelijkse stookkosten. Door de hoge gasprijzen zijn steeds meer mensen op zoek naar een manier van energie besparen. Een van de meest simpele oplossingen voor energie besparen in huis is om over te stappen naar een elektrische kachel energiezuinig die gebruik maakt van stralingswarmte. We leggen je uit wat de beste elektrische verwarming is op het moment. 

  • Zuinig in verbruik: met infrarood verwarming bespaar je tot 50% op de energiekosten
  • Geen onderhoudskosten: er zijn geen bewegende delen die kapot gaan.
  • Eenvoudige installatie: steek de stekker in het stopcontact en je hebt warmte.
    .
stopcontact verwarming infrarood verwarming verbruik infrarood verwarming nadelen elektrische kachel energiezuinig

Beste Infrarood verwarming

De beste elektrische kachel energiezuinig is een infrarood verwarming. Hiermee kan je direct energie besparen, want een infrarood verwarming werkt namelijk anders dan een convectie verwarming,. Infrarood panelen maken gebruik van warmtestraling, in plaats van convectie. Dit betekent dat de objecten in de kamer worden verwarmd. Denk hierbij een meubels, muren en de vloer, maar ook mensen. De objecten houden de warmte lang vast en bovendien weerkaatsen de warme infrarood stralen hierop. Je ontvangt de warmte dus weer terug. 

Daarnaast circuleert de lucht niet door de kamer, wat een aangenaam binnenklimaat teweegbrengt. Je zult merken dat met een infrarood verwarming in huis, je ook minder last hebt van stof. Doordat er geen stofdeeltjes in de lucht zweven profiteer je van een schone omgevingslucht. Dit is prettig voor iedereen, maar vooral met mensen met een allergie of astmatische aandoeningen. 

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel handdoekdroger hoeveel watt verwarming nodig Elektrische handdoekdroger

Beste oplossing voor zonder gas huis verwarmen

Zonder gas huis verwarmen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook om je hoge gasrekening tegen te gaan. Wat is de oplossing voor zonder gas huis verwarmen? Elektrisch verwarmen met infrarood panelen. Ook kan je denken aan een elektrische warmtepomp als lage temperatuur vloerverwarming gecombineerd met infrarood paneel aan de muur of plafond. Energie besparen in huis met een elektrische kachel energiezuinig is mogelijk met infrarood kachel of een elektrische warmtepomp. 

Infrarood kachel is een elektrische kachel energiezuinig en kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Het voordeel van een infrarood kachel ten opzichte van en warmtepomp is dat je deze ook kan gebruiken in woningen die bouwkundig gezien minder geschikt zijn voor een warmtepomp. Bijvoorbeeld bij huizen waar geen ruimte is voor een warmtepomp systeem of waar er geen mogelijkheid is om een vloerverwarming aan te leggen. Ook woningen die minder goed geïsoleerd zijn, kan je met infrarood warmtepanelen zeer goed verwarmen. Kies daarom voor zonder gas huis verwarmen voor een elektrische kachel energiezuinig met infraroodstraling. 

Meer informatie over elektrische kachel energiezuinig

Wil je meer informatie over elektrische kachel energiezuinig ontvangen? Neem dan contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over hybride verwarming, welke zowel stralingswarmte als convectiewarmte verspreidt. Denk ook eens na over een bureau verwarming, altijd warme benen met verwarming onder bureau.

Koop nu een infrarood verwarming woonkamer, slaapkamer of badkamer op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.