Radiator keuken voordelen 

Wat zijn de voordelen van een radiator keuken

Een radiator keuken is een effectieve manier om uw keuken te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele verwarming, die de lucht verwarmt, geeft een radiator keuken warmtestraling af. Warmtestraling bestaat uit lange golf infraroodstraling, welke diverse voordelen opleveren.

Keuken radiator voordelen

infrarood paneel infrarood verwarming keuken

Ten eerste is een keuken radiator gezonder dan traditionele verwarming. Omdat de verwarming geen lucht verwarmt, is er geen circulatie van stof en allergenen. Dit maakt de keuken radiator ideaal voor mensen met allergieën of astma. Niet alleen in de keuken kan je een infrarood verwarming gebruiken, maar ook in andere ruimtes. Zoals in de badkamer, woonkamer of slaapkamer.

Ten tweede is deze elektrische verwarming energie-efficiënt. Omdat de kachel direct warmte afgeeft aan de omgeving, gaat er geen energie verloren in de luchtcirculatie. Dit leidt vervolgens tot lagere energiekosten. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte.

Ten derde is een keuken radiator flexibel toe te passen. De verwarming kan aan de plafond of muur bevestigd worden, waardoor er veel ruimte bespaard wordt. Dit maakt het ideaal voor kleine keukens. Het warmtepaneel is slechts 1,7 tot 2,2 cm dik, het valt daardoor niet eens op. Je kan de infrarood verwarming keuken zowel horizontaal of verticaal bevestigen. Kortom, je kan alle kanten op met een warmtepaneel.

soorten verwarming huis verwarmen zonder gas infrarood verwarming nadelen voordelen radiator keuken

Ten vierde, verwarmt een infrarood verwarming sneller en efficiënter de ruimte dan een traditionele verwarming. Binnen 5 tot 10 minuten is een infrarood verwarming op volledige warmte. Hierdoor voelt het snel comfortabel warm aan in de ruimte. En je bespaart natuurlijk ook op het energieverbruik met een korte opwarmtijd.

Ten vijfde zijn infrarood panelen in diverse mooie design uitvoeringen verkrijgbaar. Zoals een krijtbord keuken verwarming welke je met echt krijt beschrijft. Of wat dacht je van een infrarood paneel in de kleur van de inrichting. Een plafondverwarming met verlichting. De keuze in uitvoeringen, vermogens en afmetingen zijn zeer groot.

Meer informatie over elektrische radiator kopen

infrarood paneel infrarood verwarming radiator keuken

Een elektrische radiator kopen is een slimme en duurzame investering. Een radiator keuken is namelijk een gezonde, energie-efficiënte en flexibele manier om een grote of kleine keukenruimte te verwarmen. Het geeft direct warmte af aan de omgeving, in plaats van de lucht te verwarmen. Dit leidt tot lagere energiekosten en comfortabelere warmte.

Infrarood verwarming is ook geschikt voor andere ruimtes en kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Je kan bij Infrarood Verwarming een elektrische radiator kopen voor bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer, werkruimte of woonkamer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom een keer langs in de showroom of neem contact met ons op.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over radiator keuken of andere nuttige informatie over infrarood panelen. Zoals wattage berekenen infrarood verwarming voor iedere ruimte in de woning. Koop nu infrarood verwarming keuken bij Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.