Wat is waar over IR verwarmingspanelen?

Waarom zijn IR verwarmingspanelen zo goed?

Het is waar dat de IR verwarmingspanelen zuinig en duurzaam zijn. Ze stoten in combinatie met groene stroom geen CO2 uit, zijn eenvoudig te installeren, makkelijk te bedienen, hebben lage onderhoudskosten en zijn storingsvrij.

beste infrarood verwarmingspaneel infrarood paneel badkamer ir verwarmingspanelen

Dankzij het slanke ontwerp van 1,8 tot 2,2 cm zijn IR verwarmingspanelen ook nog eens ruimte besparend. Vanwege de prachtige designs die verkrijgbaar zijn, is het ook waar dat je voor iedere ruimte een geschikt warmtepaneel kan kopen. Zoals een spiegelverwarming en verlichting, of een infrarood verwarming met afbeelding.

Natuurlijk kan je ook kiezen voor minder opvallende infrarood panelen, zoals een witte RAL kleur. Daarnaast is zijn de IR warmtepanelen voor alle woningen geschikt, ongeachte de isolatiewaarde. Dit komt omdat infraroodstraling niet gevoelig is voor tocht. Wat is nog meer waar over IR verwarmingspanelen?

Infrarood paneel is geschikt als hoofd- en bijverwarming

Infrarood paneel is bovendien uitermate geschikt voor het verwarmen van hoge ruimtes, kleine kamers en minder goed geïsoleerde gebouwen. Daarom is een IR verwarmingspaneel ook zeer geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming. Bijvoorbeeld in de badkamer.

wat is de beste infrarood verwarming ir paneel

Maar ook in de slaapkamer, waar infraroodstraling zorgt voor een gezond binnenklimaat. Richt de verwarming op de buitenmuur, waardoor deze ook warm wordt. Voordeel is dat schimmels verdwijnen en de isolatie ook weer beter gaat werken. Vocht in muren is slecht voor je, omdat schimmels daar graag gedijen. Plaats daarom een infrarood paneel als bijverwarming in de slaapkamer.

Infrarood paneel is ook zeer geschikt als bijverwarming in de woonkamer. Bijvoorbeeld voor het zonder gas verwarmen van een kille hoek in de huiskamer. Bij het bureau, in de leeshoek of waar dan ook waar je extra warmte wenst.

Infrarood verwarming is zuinig en gezond

Infrarood verwarming is goedkoop in het dagelijks verbruik, want er is minder energie nodig om een heerlijke gevoelstemperatuur te bereiken. Stralingswarmte werkt namelijk anders dan convectiewarmte waarbij de lucht wordt verwarmd. Door de direct warmte is de gevoelstemperatuur hoger, en kan je de thermostaat verwarming een paar graden naar beneden bijstellen. Iedere graad die je verlaag, bespaar je 6% op de energiekosten.

hoe werkt een verwarmingspaneel ir paneel ir verwarmingspanelen

Met infrarood verwarming heb je ook geen last van stof dat in de lucht circuleert en is uitermate geschikt voor mensen met allergieën en voor astmapatiënten. Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. De warmtepanelen verzenden, net als de zon, infraroodstraling zodat je een directe en prettige warmte voelt.

De IR verwarmingspanelen met infrarood-C-warmtegolven is niet schadelijk voor planten, dieren en mensen. Het is juist gezond. Spieren ontspannen, bloedsdoorstroming verbetert en verlicht gewrichtspijn en spierpijn.

Meer informatie over IR straling

IR straling is te vergelijken met de zon, maar dan zonder de schadelijk UV-straling. De verwarminspanelen voor woningen maken gebruiken gebruik van de lange golf IR straling, welke onzichtbaar is voor het blote oog. Lees het complete artikel Wat is waar over IR verwarmingspanelen.

Wil je meer informatie over wat is waar over IR verwarmingspanelen? Je kan voor IR verwarmingspanelen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR verwarmingspanelen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over IR verwarmingspanelen. Lees meer over badkamer verwarming als overheerlijke bijverwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.