Tips besparen op elektrische radiator verbruik

Essentiële tips om te besparen op elektrische radiator verbruik

De elektrische radiator verbruik en de daarbij behorende verwarmingskosten blijven stijgen. En dat heeft grote gevolgen voor de huishoudelijke uitgaven. Ondanks dat stijgende verwarmingskosten in veel opzichten onvermijdelijk zijn, zijn er toch een paar dingen die je kan doen om zoveel mogelijk te besparen op het elektrische radiator verbruik.

Het team van Infrarood Verwarming heeft een aantal nuttige tips voor je om de elektrische verwarmingskosten te verlagen.

is infrarood verwarming gezond infrarood gezondheid beste elektrische kachel elektrische radiator verbruik

Gebruik draadloze slimme thermostaat

Een geweldige manier om wat te besparen op het elektrische radiator verbruik, is om de kachels te regelen vanaf je smartphone via een draadloze slimme thermostaat. Een infrarood verwarming of elektrische radiator kan je eenvoudig bedienen via de mobiele app die communiceert met via wifi met de warmtepanelen in huis. Waar je ook bent, kan je eenvoudig de temperatuur instellen en wijzigen via de draadloze slimme thermostaat.

Daarnaast krijg je inzicht in het elektrische radiator verbruik, waardoor je jouw verwarmingsgedrag kan aanpassen. Je weet namelijk exact het elektrische radiator verbruik. Ook regel je eenvoudig met een wifi thermostaat de temperatuur in iedere kamer. Al met al maakt meer controle over je verwarming – op je smartphone – het effectiever om je kosten laag te houden. Met een wifi thermostaat bespaar je tot wel 22% op het elektrische radiator verbruik.

Handhaaf een constante temperatuur

Over het algemeen wordt aanbevolen om een gemiddelde temperatuur van ongeveer 19 à 20 graden in je huis aan te houden. Dit om een goede balans te helpen bereiken tussen elektrische radiator verbruik en een aangename temperatuur in de kamer. Heb je het thuis toch koud, dan kun je proberen een van die klassieke tips toe te passen – meer kleren aantrekken of een deken – in plaats van de thermostaat hoger te zetten. Iedere graad die je de kachel naar beneden bijstelt, scheelt je 6% op het elektrische radiator verbruik.

Bedek elektrische wand verwarming niet

Hoewel dit iets is wat veel mensen van nature doen – bijvoorbeeld natte kleding boven op de elektrische wand verwarming leggen – kan dit juist een negatief effect hebben op de kachel. Het is raadzaam om geen kleding op je verwarming te leggen, omdat dit de warmtecirculatie blokkeert. Wij raden je aan een waslijn in de buurt van het systeem te plaatsen; dit is een veel efficiëntere manier.

Infrarood paneel niet afdekken

hoe werkt een verwarmingspaneel beste infrarood verwarmingspaneel ir paneel beste elektrische kachel elektrische radiator verbruik

Houd in gedachte dat je een infrarood paneel nooit afdekt. Het oppervlaktepaneel kan namelijk tot 115 graden Celsius warm worden (aanraakveilig). Ook obstructie vermindert de warmte-afgifte. Zorg dat een infrarood paneel vrij kan stralen, zodat je optimaal profiteert van de warmte verspreiding. Hang bijvoorbeeld geen gordijnen over het infrarood paneel woonkamer.

Ventileer de kamer maximaal 10 minuten

Het elektrische radiator verbruik die met convectiewarmte werkt, maakt de lucht warm. Als je een raam openzet om te ventileren, gaat de warmte lucht naar buiten. Daarom raden we je aan enkel te ventileren als het echt nodig is. Als je te veel ventileert met een convectie kachel, kan dit leiden tot een enorm temperatuurverlies in je huis.

De beste tip die we je kunnen geven is om je ramen niet langer dan 10 minuten open te houden. Langer dan dit vermindert de warmte die je verwarmingssysteem genereert. Het zal ook een grote geldverspilling zijn. Zorg er dus voor dat je de ramen controleert als je naar buiten gaat en ze gesloten houdt. Dit zorgt voor een goede temperatuur in je hele huis.

Infrarood verwarming is niet tocht gevoelig

Een infrarood verwarming maakt gebruik van stralingswarmte, waardoor niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de vaste objecten. Denk hierbij aan de meubels, vloer en wanden. Wanneer je met een infrarood verwarming woonkamer het raam openzet om te ventileren, ontsnapt de warmte niet. Want de objecten houden de warmte voor lange tijd vast. De temperatuurdaling in de woonkamer is een paar graad, meer niet. Dat is een groot verschil met een elektrische radiator die de lucht verwarmd.

Moderne elektrische verwarmingsplaat is zuinig in verbruik

led verwarming infrarood verwarming bijverwarming elektrische radiator woonkamer

Een elektrische verwarmingsplaat die gebruikmaakt van infraroodstraling is het meest zuinig in verbruik. Dat deze elektrische kachel zuinig is, merk je gelijk aan de energierekening. Als je geïnteresseerd bent in elektrische verwarmingsplaat van Infrarood Verwarming, dan kan je bij ons terecht.

Wij zijn gespecialiseerd in innovatieve elektrische verwarmingssystemen die 100% energiezuinig zijn en je op de lange termijn geld besparen op je verwarmingskosten. Je kunt je verwarming regelen via een smartphone of tablet met behulp van wifi thermostaat en een app. Waarbij de bediening ongelooflijk eenvoudig en gebruiksvriendelijk is. Bovendien is de installatie eenvoudig aan de wand of het plafond. Geen breek werkzaamheden, maar een snelle installatie die je ook zelf kan uitvoeren.

Besparen met zuinige elektrische verwarming

Wil je ook besparen op de gasrekening? Kies dan voor een zuinige elektrische verwarming van Infrarood Verwarming.

  • Energiezuinig in verbruik: bespaart tot 50% op elektrische radiator verbruik
  • Geen onderhoudskosten.
  • Eenvoudige installatie.
  • Schoon binnenklimaat, zonder luchtcirculatie met rondzwevende stofdeeltjes.
  • Juiste luchtvochtigheid.
  • Binnen 10 minuten warm.
    .

Wil je meer informatie over elektrische radiator verbruik? Je kan voor elektrische radiator verbruik contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische radiator verbruik wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over voordelen van muur verwarming installeren. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu een elektrische kachel op Infrarood Verwarming

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.