10 Voordelen elektrische verwarming met thermostaat

Wat is elektrische verwarming met thermostaat?

Een elektrische verwarming met thermostaat heeft heel veel voordelen. Maar voordat we overgaan op de 10 voordelen van elektrische verwarmen lichten we eerst toe wat een thermostaat verwarming is.

Een elektrische verwarming met thermostaat is een apparaat in huis dat verbonden is met het centrale verwarmingssysteem en gebruikt wordt om de totale temperatuur van het systeem te regelen middels temperatuur metingen van de kamer.

hoe werkt infrarood verwarming is infrarood verwarming gevaarlijk elektrische verwarming met thermostaat

Infrarood verwarming met thermostaat

Een infrarood verwarming met thermostaat is een kachel die op stroom werkt, waarbij stralingswarmte vrijkomt, oftewel infraroodstraling. Deze is verkrijgbaar met een ingebouwde thermostaat regeling of met een stekker thermostaat. Een stopcontact thermostaat is de meest eenvoudige uitvoering. Laatstgenoemde is een apparaat welke je tussen het stopcontact en het infrarood paneel steekt. Dit wordt ook wel een plug-in thermostaat genoemd.

De afzonderlijke infrarood panelen in huis kunnen via één hoofdstation worden bediend. Als je een digitale wifi thermostaat hebt, kan je deze ook bedienen via de app op je smart device (mobiele telefoon of tablet).

Infrarood verwarming met thermostaat maakt gebruik van elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Bij het verwarmingsproces vindt geen luchtcirculatie plaats, zoals bij een convectie kachel het geval is. Daardoor blijft de omgevingslucht schoon en de luchtvochtigheid op peil.

Infrarood paneel warmt namelijk niet de lucht op, maar direct de vaste objecten waarmee de stralen in contact komen. Zoals muren, vloer, meubels en mensen. Deze warmte is intens en zeer aangenaam. De objecten houden de warmte lang vast en weerkaatsen ook de stralen terug de ruimte in. Binnen het stralingsbereik voel je daarom van alle kanten de comfortabele warmte.

thermostaat infrarood verwarming ir panelen infrarood paneel met thermostaat infrarood verwarming met thermostaat

10 voordelen infrarood kachel met wifi thermostaat

De belangrijkste voordelen van infrarood kachel met wifi thermostaat, draadloos of stekker thermostaat ten opzichte van andere verwarmingssystemen hebben we op een rij gezet. Dit in vergelijking met een kolen gestookte-, olie- of gasverwarming. Wat zijn de 10 voordelen van een elektrische verwarming met thermostaat?

#1 Financieel voordelig:

Infrarood kachel is zuinig, want deze zijn goedkoper, zowel in initiële kosten als in de kosten voor onderhoud. Infrarood panelen vergen geen aandacht, dus er is een aanzienlijke besparing op onderhoud ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Elektrische energie is ook goedkoop omdat ze op grote schaal wordt geproduceerd. Daarnaast raken de gasvoorzieningen op en zijn bovendien milieubelastend. Uiteraard kan je zelf ook zorgen voor groene energie via zonnepanelen op dak. Met infrarood panelen op zonnepanelen stoot je namelijk geen CO2 uit. Kies voor elektrische verwarming met thermostaat en bespaar op je energierekening en onderhoudskosten.

#2 Hygiënisch elektrisch verwarmen:

Elektrisch verwarmen met infrarood is volledig vrij van stof en daardoor een schoon systeem. Er komen geen stofdeeltjes in aanraking met de infrarood warmtepanelen, zoals bij een convectieverwarming wel het geval is. Daar komt ook de soms nare geur vandaan. Daarnaast is er bij stralingswarmte geen luchtcirculatie, waardoor je profiteert van een schoon binnenklimaat. Geen rondzwevende stofdeeltjes, allergenen of bacteriën in de lucht. Schoon en reukvrij elektrisch verwarmen.

#3 Infrarood verwarming heeft geen gassen:

Met een infrarood verwarming kunnen er geen rookgassen of koolmonoxide gassen ontstaan, waardoor er ook geen gevaar is voor de atmosfeer. Er komt geen rook vrij, enkel alleen gezonde, veilige en schone infraroodstraling met lange golf.

#4 Infrarood paneel met automatische bescherming:

Infrarood paneel heeft een ingebouwde automatische bescherming tegen overstroom of oververhitting. Welke verkregen kan worden door middel van geschikte schakelinrichtingen in het elektrische verwarmingssysteem. De elektrische verwarming met thermostaat van Infrarood Verwarming hebben meerdere veilige schakelaars tegen overhitting. Dat wil zeggen mocht het infrarood paneel te warm worden, deze zichzelf uitschakelt.

#5 Bovengrens van temperatuur:

Er is geen bovengrens aan de bereikbare temperatuur behalve het vermogen van het warmtepaneel om hitte te weerstaan. Bij de hoge temperatuur warmtepanelen ligt deze rond de 120 graden Celsius voor wand- en plafondverwarming.

#6 Speciale eisen aan elektrische radiator:

Aan bepaalde eisen van verwarming, zoals gelijkmatige warmteverdeling of verwarmen zonder oxidatie, kan alleen in een elektrische verwarming met infraroodstraling voldaan worden. Daarnaast is een elektrische radiator geschikt als hoofd- en bijverwarming.

#7 Zuinige elektrische verwarming met hoog rendement:

Het totale rendement van een zuinige elektrische verwarming met thermostaat is verhoudingsgewijs hoger, omdat in dit verwarmingssysteem de bron (de warmte) direct de plek verwarmd waar het nodig is. Daardoor worden warmte verliezen beperkt. Verder is er geen verbrandingsproduct waarbij warmteverliezen optreden.

De achterkant van de zuinige infrarood panelen is zeer goed geïsoleerd, waardoor de hitte aan de voorkant uitgestraald wordt. De infrarood panelen van Infrarood Verwarming zet tenminste 93% van de energie om in infrarood warmte. Terwijl bij gas-, vaste brandstof- en olie gestookte kachels dit rendement respectievelijk ligt op 60%, 30% en 60%. Dit is flink lager. Je bespaart dus direct op de energiekosten met een infrarood elektrische verwarming met thermostaat in huis.

#8 Eenvoudig temperatuur regelen met smart thermostaat:

Eenvoudige, nauwkeurige en betrouwbare temperatuurregeling is mogelijk met handbediende of met volautomatische smart thermostaat. Gewenste temperatuur of temperatuurcyclus kunnen bij een elektrische verwarming met thermostaat nauwkeurig ingesteld worden. Dit kan middels het hoofdstation van de kamer thermostaat of via de app op je mobiele telefoon.

#9 Geruisloze elektrische kachel infrarood:

Een elektrische kachel infrarood produceert geen vervelend lawaai. Infrarood panelen zijn namelijk zeer stil in gebruik, waardoor je geen geluidshinder ondervindt als je bijvoorbeeld thuis aan het werk bent. Of heerlijk geniet op een zondagmiddag van een goed boek. Daarom wordt een elektrische kachel infrarood ook wel de stille verwarming genoemd. Geruisloos verwarmen met infrarood elektrische kachel infrarood.

#10 Veiligheid elektrische infrarood verwarming:

Elektrische infrarood verwarming is uiterst veilig en ondervindt zware testen voordat deze op de markt gebracht worden. De diverse veiligheidscertificaten laten dit ook zien, zoals de strenge TÜV keuring, RoHS gecertificeerd en VDE gekeurd. Onze elektrische verwarming met thermostaat modellen zijn bovendien Made in Germany.

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 14 huis keuken paneel elektrische verwarming met thermostaat

Meer weten over elektrische verwarming infrarood?

Wil je meer informatie ontvangen over elektrische verwarming infrarood en hoe je geld kan besparen op het verbruik? Neem voor meer informatie over elektrische verwarming met thermostaat contact op met Infrarood Verwarming. Of maak een afspraak in één van onze showrooms van HeatXL. Onze adviseurs leggen je graag de voordelen uit van draadloze wifi thermostaat regelingen. Infrarood paneel is zuinig, gezond en onderhoudsvrij. 

We leggen je natuurlijk ook uit hoe je met infrarood panelen kan besparen op het energieverbruik. Daarbij draagt een elektrische met thermostaat bij aan een zuinig verbruik, omdat deze nooit onnodig aanstaat. Combineer infrarood verwarming met zonnepanelen voor een nog hogere kostenbesparing.

Naast elektrische verwarming met thermostaat kan je ook nog kiezen voor raamsensoren. Mocht je het raam open hebben om de kamer te luchten en ben je vergeten de infrarood verwarming slaapkamer uit te zetten? Dan detecteert de raamsensor slaapkamer verwarming dat het raam openstaat en schakelt het IR paneel uit. 

Meer informatie kan je ook lezen in onze infrarood verwarming blogs. Zoals tips bij verwarming installeren. Kom meer te weten over onze duurzame, goedkope elektrische kachel met infraroodstraling. Elektrische verwarming badkamer kan je bovendien ook kopen in onze infrarood verwarming winkel. Waar je ook terecht kan voor industriele verwarming kopen.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.