Tips bij verwarming installeren

Verwarming installeren, waar op letten?

Een verwarming installeren, kan je dat zelf doen? Zekers, een infrarood verwarming kan je zelf monteren aan de wand of aan het plafond. Je hoeft hier geen doorgewinterde klusser voor te zijn. Het enige wat je moet kunnen is gaten boren en schroeven draaien.

verwarming installeren

Is het werkelijk zo eenvoudig om een verwarming te monteren? Bijna wel. Belangrijk bij infrarood verwarming installeren is om vooraf de positie te bepalen van het verwarmingspaneel. Dit bepaalt namelijk de warmte afgifte, oftewel de hoeveelheid warmte.

Een warmtepaneel mag bijvoorbeeld niet onderbroken worden in de straling. Hang dan ook geen gordijnen over het paneel of plaats ook niet een groot meubelstuk direct ervoor. Obstructie belemmert namelijk de warmte afgifte van de infrarood kachel. Laat onze deskundigen een warmte berekening maken met daarin de juiste posities van de infrarood panelen.

Zelf infrarood verwarming installeren: wat heb je nodig?

Een infrarood verwarming installeren kan je zelf doen. Bij infrarood panelen kopen wordt altijd een installatiekit bijgeleverd, welke bestaat uit:

 • boormal
 • schroeven
 • pluggen
 • instructieboekje.
  .

Daarnaast is ook altijd een universeel ophangsysteem bijgeleverd in de vorm van een montagebeugel. Dit maakt infrarood verwarming installeren een stuk eenvoudiger. En bovendien hangt het paneel dan ook keurig aan de wand of plafond.

Wat je verder nog nodig hebt voor de zelf montage is een boor, (elektrische) schroevendraaier en een waterpas.

Tips bij infrarood paneel monteren

We geven je nog enkele tips bij zelf infrarood paneel monteren:

 • Controleer de muur op sterkte en stevigheid, want de verschillende wanden hebben verscheidene schroeven of moeren nodig.
  • Muren van beton en steen zijn een ideale basis om een slank warmtepaneel op te hangen.
  • Op hout en gipsplaten wanden heb je extra stevige beugels en bevestigingsmateriaal nodig.
 • Lees altijd het bijgevoegde instructieboekje.
 • Monteer een infrarood paneel altijd met twee personen. Een wandpaneel kan je nog alleen installeren, maar bij een infrarood verwarming plafond moet je de montage met twee personen doen. Dit in verband met het werken boven je hoofd.
 • Boor de gaten in de muur met behulp van het boorsjabloon. Afhankelijk van de grootte van het paneel moet je 4 of 6 gaten te boren.
 • Belangrijk is dat alle schroeven stevig in de beugels vastzitten en dat je het laatste stukje nog met de hand stevig vastdraait.
 • Sluit het paneel aan op de elektriciteit en klaar ben je.

Elektrische verwarming installeren als hoofdverwarming

elektrische verwarming installeren

Je kan zelf een elektrische verwarming installeren, maar je kan natuurlijk ook onze installatiedienst inschakelen. Wanneer je infrarood verwarming als hoofdverwarming aansluit, raden wij je altijd aan om gebruik te maken van onze vakkundige installatiedienst.

De installateur berekent namelijk voor jou welk vermogen je nodig hebt en welk type paneel het meest geschikt is voor welke kamer. Op deze manier profiteer je van een optimaal rendement. Bovendien vindt de installatie vakkundig plaats en na afloop worden alle panelen getest.

Wil je meer informatie over verwarming installeren? Je kan voor verwarming installeren contact opnemen met onze IR deskundigen. Elke vraag over verwarming installeren wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Wil je geen verwarming installeren? Kies dan voor een mobiele kachel, lees op ons magazine alles over 5 vragen over mobiele kachel. Bedien de warmtepanelen met onze thermostaten.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.