Wattage infrarood verwarming berekenen 

Vermogen infrarood verwarming berekenen

Bij infrarood verwarming berekenen zijn er een aantal factoren die van belang zijn. Het is namelijk belangrijk dat je het juiste vermogen voor je infrarood verwarming neemt. Bij te weinig vermogen staat de kachel onnodig aan, en geniet je niet van het zuinige voordeel van een infrarood verwarming.

wat kost infrarood verwarming infrarood verwarming woonkamer ir verwarmingspanelen paneelverwarming infrarood verwarming berekenen

Wanneer het juiste watt infrarood verwarming is berekend, slaat de kachel uit zodra het de gewenste temperatuur heeft bereikt. Dat wil zeggen dat de kachel op temperatuur is en deze nog heerlijke warmte uitstraalt. Daarnaast houden de vaste objecten in de kamer de warmte lang vast, waardoor je de warmte om je heen voelt.

Wanneer je een warmtepaneel met een te laag vermogen kiest, staat deze dus onnodig lang aan. Te hoog vermogen voor de ruimte kiezen is zonde, want het is niet nodig. Laat daarom altijd het vermogen infrarood verwarming berekenen, zodat je optimaal profiteert van de voordelen infrarood verwarming.

Vermogen infrarood panelen berekenen

Bij het een vermogen infrarood panelen berekenen moet rekening worden gehouden met een aantal factoren:

  • hoogte van het plafond
  • aantal raampartijen
  • indeling van de kamer
  • inrichting van de ruimte (veel of weinig meubels die de warmte kunnen vasthouden)
  • isolatie van de ruimte
  • ligging van de woning (aan het water, op de hoek, vrijstaand, tussenwoning).
    .

Om een berekening te maken voor het juiste vermogen, is dit het meest nauwkeurig door dit te doen per m3 (kubieke meters). Dat is de meest ideale manier. Kubieke meters worden vervolgens berekend door hoogte met breedte met lengte te vermenigvuldigen. De hoogte van de ruimte is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Je kan voor infrarood verwarming dit ook per vierkante meter (m2) berekenen.

De waarden moeten zo nauwkeurig mogelijk zijn, wil de analyse opvallende resultaten opleveren. De berekening van het volume van de kamer in meters m3 is nodig voor een nauwkeurige bepaling van de benodigde hoeveelheid energie. En dus ook voor het vermogen van de infrarood panelen berekenen die goed zijn om de ruimte te verwarmen. Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Infrarood verwarming vermogen berekening

infrarood verwarming berekenen

Met een infrarood verwarming in huis heb je het nooit meer koud. Laat onze experts een infrarood verwarming vermogen berekening maken, zodat je niet een te hoog wattage paneel koopt voor de ruimte die verwarmd moet worden.

Heb je een goed geïsoleerde woning, zoals een nieuwbouwwoning met hoogwaardige isolatie en triple glas, dan kan je een schatting aanhouden van een vermogen tussen de 20 en 25 watt per m3.

Bij woningen met een lagere isolatiewaarden ligt de schatting tussen de 25 en 30 watt per m3. Een woning die minder goed geïsoleerd is, ligt het verbruik wat hoger, maar nog altijd goed. Dit komt doordat infraroodstraling niet gevoelig is voor tocht. Het verwarmt niet de lucht, maar de vaste objecten die de warmte lang vasthouden. Bij een convectiekachel gaat de warme lucht door de minder goede isolatie naar buiten. Met een warmtepaneel heb je daar geen last van.

Verwarming berekenen door experts

Wil je het aantal nodig panelen en wattage verwarming berekenen? Dan kan je dit overlaten aan de expert van Infrarood Verwarming. Wij maken een nauwkeurige warmte- en kostenberekening voor je. Waarbij we ook advies geven over de positie van de warmtepanelen.

Tip: Als de temperatuur met 1 graad Celsius verlaagd wordt, is er een besparing van ongeveer 6 tot 7 procent op de jaarlijkse rekening. In plaats van de kachel 24 uur per dag aan te laten, kun je de app voor de bediening van je slimme huis gebruiken om de temperatuur te regelen en kosten naar beneden te brengen.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming berekenen? Je kan voor infrarood verwarming berekenen contact opnemen met onze IR deskundigen. Elke vraag over infrarood verwarming berekenen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons magazine alles over Infrarood verwarming nadelen en voordelen. Lees meer over hybride verwarming, welke infrarood- met convectiewarmte combineert.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.