Is warmtepaneel infrarood zuiniger dan warmtepomp?

Is warmtepaneel infrarood efficiënter dan warmtepomp?

Een warmtepaneel infrarood is een goed alternatief voor een warmtepomp, omdat het efficiënter in gebruik is. De aanloopkosten zijn lager en de kosten gedurende de levensduur van het verwarmingssysteem. Een infrarood warmtepaneel systeem heeft ook voordelen voor de huiseigenaar: lagere bedrijfskosten en geen lopende onderhouds- en servicekosten.

is infrarod verwarming goedkoop welk infrarood paneel kiezen infrarood warmtepaneel energiezuinige elektrische verwarming warmtepaneel infrarood

Daarnaast heeft een warmtepomp ook een lager vermogen dan een warmtepaneel infrarood. Dit betekent dat ze niet zo snel warmte kunnen leveren als een infrarood verwarming. Je voelt de warmte binnen 2 minuten en de volledige temperatuur rond 18- 20 graden binnen 10 minuten. Een warmtepomp kan wel 24 tot 48 uur in beslag nemen om op temperatuur te komen.

Bovendien neemt het rendement van de warmtepomp af als het buiten kouder wordt, wat betekent dat deze minder efficiënt is naarmate de temperatuur buiten daalt. Dit komt doordat een warmtepomp installatie harder moet werken om meer warmte te genereren en dus meer elektriciteit verbruikt.

Infrarood verwarming met thermostaat is nog zuiniger

Met een slimme thermostaat regeling in combinatie met infrarood verwarming wordt de verwarming binnenshuis zo nodig geoptimaliseerd. Dit verhoogt de efficiëntie door de tijd dat de verwarming aanstaat te minimaliseren, omdat het de thermische massa verlaagt. Infrarood verwarming met thermostaat levert je een besparing tot 22% op, omdat de elektrische kachel niet onnodig aanstaat.

thermostaat infrarood verwarming ir panelen infrarood paneel met thermostaat infrarood verwarming met thermostaat

Bovendien is een infrarood verwarming een directe kachel. Dit betekent dat het niet de lucht verwarmd, maar direct de vaste voorwerpen. De muren, vloer, meubel, maar ook mensen voelen direct de warme infraroodstraling.

Daarnaast weerkaatsen de stralen op deze vaste voorwerpen, zodat je van alle kanten de heerlijke intense warmte op je lichaam voelt. Infrarood verwarming verwarmt heel efficiënt de ruimte of zone in de kamer op.

Geen onderhoud voor IR verwarming

Naast dat IR verwarming zuinig in verbruik is, heeft het ook geen onderhoud nodig. Bij CV-ketel neemt het rendement af naarmate deze ouder wordt. Dat geldt ook voor een luchtwarmtepomp. Ze moeten onderhouden worden. De luchttemperatuur beïnvloedt de energiecoëfficiënt van het systeem. De lagere temperaturen veroorzaken een verlaging van het rendement.

Het rendement van een IR verwarming daalt echter niet, omdat deze elektrische kachel geen onderhoud of service nodig heeft. Er zijn immers geen losse onderdelen die kapot kunnen gaan. Ook hoef je niet het water bij te vullen, leidingen te controleren of een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven.

Beste elektrische kachel

Kom alles te weten over infrarood paneel gezondheid infrarood verwarming kopen hoe ver straalt een infrarood paneel wandpanelen slaapkamer elektrische kachel

De beste elektrische kachel is een warmtepaneel infrarood:

  • Geen onderhoudskosten.
  • Installatie is eenvoudig: geen breekwerk of leidingen aanleggen.
  • Zuinig in verbruik: maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte.
  • Eenvoudig te bedienen met een thermostaat: bespaar 22% op de verwarmingskosten.
  • Hoge temperatuur verwarming: binnen 10 minuten op volle sterkte.
  • Geschikt als hoofd- en bijverwarming.
  • Investering is laag: al vanaf 199 euro kan je infrarood paneel kopen.
  • .

Wil je meer informatie over warmtepaneel infrarood? Je kan voor warmtepaneel infrarood contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over warmtepaneel infrarood wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood verwarming verbruik goedkoper dan gas vinden. Bij Infrarood Verwarming kan je ook terecht voor energiezuinig industriele verwarming.

Koop nu een elektrische kachel zuinig op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.