Infrarood verwarming spiegel voorkomt condens

Beslagen spiegel voorkomen met infrarood verwarming spiegel

Infrarood spiegel met verlichting spiegel verwarming badkamer infrarood vloerverwarming

Een beslagen spiegel voorkomen? Dat is mogelijk dankzij de revolutionaire technologie van een infrarood verwarming spiegel. Nooit meer condens op je spiegel in de badkamer. Een spiegel beslaat wanneer de ruimte vochtig, waarbij het vocht neerslaat op de koudste oppervlakken. Een spiegel is gemaakt van glas en deze is dus kouder dan de luchttemperatuur.

Je kan natuurlijk na het baden of douchen de beslagen spiegel droogwrijven, maar dat is niet de oplossing. Je krijgt namelijk strepen en vlekken. De oplossing voor condensvrije spiegels is heel eenvoudig: een infrarood verwarming spiegel. Het oppervlak is namelijk warmer dan de lucht, waardoor er geen condens op neervalt.

Spiegel infrarood verwarming badkamer

Als je een warme douche neemt, heb je waarschijnlijk wel eens opgemerkt dat de verwarmde damp zich aan de muren hecht en dan naar beneden valt. Dat is erg onhandig, en het vergroot de kans op schimmelgroei. Dit effect wordt niet bereikt bij gebruik van een spiegel infrarood verwarming badkamer.

Een verwarming in de badkamerruimte hoeft niet veel plek in te nemen. Bij Infrarood Verwarming hebben we namelijk diverse uitvoeringen voor deze ruimte. Een paneelverwarming aan de wand in spiegeluitvoering. Deze kan je gewoon boven de wastafel hangen, want de infrarood verwarming spiegel is spatwaterdicht (IP44).

Een andere mooie uitvoering is een handdoekdroger. Deze elektrische kachel heeft speciale beugels om de handdoeken aan op te hangen en is een 2-1 toestel: handdoekdroger en kachel. Heb je geen ruimte aan de muur? Kies dan voor een plafondverwarming, welke in iedere RAL kleur verkrijgbaar is.

Hoe ziet een spiegelpaneel er uit?

infrarood spiegel IR paneel badkamer infrarood verwarming spiegel

Een spiegelpaneel is een infrarood paneel waarvan het oppervlak gemaakt is van verhard veiligheidsglas. Dit is zevenmaal sterker dan normaal glas, waardoor het ook veilig is om te gebruiken in de badkamer. Het glaspaneel is licht verchroomd, zodat het een spiegeloppervlak is.

Het spiegelpaneel is slechts 2,2 cm dun, waardoor deze eenvoudig en strak aan de wand gemonteerd kan worden. Aan de achterkant zit de aansluiting voor de elektra. Je kan de spiegel met verwarming direct aansluiten via de stekker in het stopcontact of rechtstreeks op de elektra-aansluiting.

Ook kan je kiezen voor een spiegel met verwarming en verlichting. Om de spiegel heen zitten led lichten. De elektrische kachel en de duurzame led-verlichting bedien je apart van elkaar via de afstandsbediening en de thermostaat. Voor de aansluiting daarentegen heb je maar één elektriciteitspunt nodig. Dat is het voordeel van een spiegel met verwarming en verlichting.

Badkamerspiegel gamma van Infrarood Verwarming

beste infrarood verwarmingspaneel infrarood paneel badkamer ir verwarmingspanelen handdoekdroger handdoek beugel handdoek droogrek schimmel voorkomen

Het badkamerspiegel gamma is zeer divers bij Infrarood Verwarming. Je kan deze infrarood spiegels krijgen in verschillende afmetingen en vermogens. Kies voor een kleine infrarood verwarming spiegel van 40×90 cm en 360 watt is. Deze is geschikt voor kleine badkamers. Heb je een grote ruimte te verwarmen? Dan kan je ook een groter infrarood paneel kiezen van 60×150 cm van 1000 watt.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming spiegel? Je kan voor infrarood verwarming spiegel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood verwarming spiegel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.

Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over energiezuinig elektrische verwarming vs gasverwarming vinden. Lees meer over badkamer verwarming. En ontdek dat je niet zonder een zuinige elektrische verwarming badkamer kan. Bespaar op het gasverbruik en kies uit ons badkamerspiegel gamma voor een gezond infrarood paneel badkamer.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.