Werking van wifi thermostaat

Hoe werkt een wifi thermostaat

Je kunt elk infrarood paneel gemakkelijk afzonderlijk bedienen met behulp van een wifi thermostaat. Een wifi-thermostaat, vaak bekend als een slimme thermostaat, kan met een app op afstand worden bediend vanaf je smartphone of tablet. Deze slimme thermostaten helpen je het comfort in de woning te verhogen.

wifi thermostaat

De wifi thermostaat is een slanke thermostaat voor infrarood panelen. Je bedient deze via het hoofdstation, welke je op een geschikte plek in de kamer ophangt aan de muur of op de standaard neerzet. Ook kan je het bedienen via de App op je smart device. De communicatie verloopt via de wifi-verbinding, oftewel de internetverbinding.

De lithiumbatterij van de wifi-thermostaat kan worden opgeladen. Zo hoef je de batterijen niet te vervangen. Om het meeste uit je infrarood panelen te halen, raden we aan een thermostaat en een ontvanger te gebruiken. Daarmee kun je niet alleen de temperatuur naar wens aanpassen, maar ook de infrarood verwarming efficiënter laten werken.

Hoe werkt infrarood verwarming met slimme thermostaat

Wat doet een slimme thermostaat? De temperatuur van infrarood verwarming wordt geregeld door een slimme thermostaat. Deze slimme thermostaten passen de warmte aan je persoonlijke voorkeuren in je huis aan. De slimme wifi-thermostaat bevat functies die de regeling vereenvoudigen en je helpen energie te besparen. Je hoeft bijvoorbeeld niet langer de klok te programmeren en de infrarood verwarming handmatig te bedienen.

Je kunt ze ook programmeren om het huis automatisch te verwarmen tot de gewenste temperatuur. Zelfs dit is overbodig met zelflerende slimme thermostaat. Deze passen zich aan je levensstijl aan, waardoor je niet meer hoeft na te denken over verwarming. Ze detecteren wanneer er een grote temperatuurdaling in huis is, zoals wanneer je een raam open laat staan. Via de wifi thermostaat wordt het warmtepaneel uitgeschakeld.

Besparen met infrarood paneel en wifi thermostaat

thermostaat

Met een infrarood paneel welke je bedient via de wifi thermostaat kan je aanzienlijk besparen op de verwarmingskosten. Door een thermostaatregeling te gebruiken staat de verwarming nooit meer onnodig aan. Je kan de programma’s van tevoren instellen en ben je vergeten het infrarood spiegel paneel in de badkamer uit te zetten toen je van huis vertrok? Geen probleem, deze zet je via je mobiele telefoon op afstand uit.

Een slimme thermostaat kopen voor jouw infrarood verwarming is een slim idee, want het levert je een gemiddelde energiebesparing op van 22%. Naast energiebesparing geeft het een heerlijk wooncomfort. Bovendien regel je temperatuur per infrarood paneel afzonderlijk. Voor iedere kamer kan je dus een programma instellen, naar jouw wensen.

Energiezuinig elektrische kachel kopen

Wil je ook energie besparen? Dan kan je bij Infrarood Verwarming een energiezuinige elektrische kachel kopen welke je bedient met een thermostaat. Je kan kiezen uit verschillende soorten thermostaten, zoals de wifi thermostaat, maar ook een inbouw- of stekker thermostaat of een draadloze klokthermostaat. Informeer naar de mogelijkheden.

wifi thermostaat

Wil je meer informatie over wifi thermostaat? Je kan voor de werking van een wifi thermostaat contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over een wifi thermostaat wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over energiezuinige elektrische kachel consumentenbond vinden. Lees meer over industriele verwarming en hoe je met je bedrijf kan besparen op de kosten.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.