Straalkachel badkamer voordelen

Straalkachel badkamer geeft infrarood warmte

Een straalkachel badkamer is een type verwarming voor de badkamer die warmte uitstraalt en de ruimte opwarmt. Het werkt door elektriciteit te gebruiken om een infrarood element te verwarmen, waardoor de warmte wordt uitgestraald naar de omgeving.

Infrarood verwarming in de badkamer is een nieuwe ervaring van warmte

Infrarood verwarming wordt ook wel stralingsverwarming of thermische golfverwarming genoemd. Dit type verwarming zorgt voor een aangenaam klimaat in de kamer en bespaart tegelijkertijd ruimte en energie. Infrarood verwarming is bijzonder geschikt in de badkamer. Dit komt doordat een straalkachel badkamer infraroodwarmte uitstraalt, wat zorgt voor een comfortabel ruimteklimaat met een aangename temperatuur. De vele mogelijkheden van verwarmen met een straalkachel badkamer brengen diverse voordelen met zich mee.

hoe werkt infrarood paneel ir paneel verwarming badkamer verwarming elektrisch infrarood badkamer verwarming straalkachel badkamer

Wat is een badkamer verwarming infrarood en hoe werkt het?

Een badkamer verwarming infrarood is een modern elektrisch verwarmingssysteem dat aangename en weldadige infraroodstraling opwekt. De straalkachel badkamer kan worden gebruikt als volwaardig verwarmingssysteem voor de volledige verwarming van je huis of als bijverwarming voor koudere ruimtes. Een bijverwarming badkamer zorgt voor dagelijkse warmte in deze ruimte. Bovendien is een badkamer verwarming infrarood ook geschikt voor gebruik tijdens de zogenaamde overgangsperiode, waarin het inschakelen van de centrale verwarming nog geen zin heeft.

Infrarood paneel verwarmt comfortabeler

In tegenstelling tot conventionele verwarming geeft een infrarood paneel niet alleen warmte af aan de lucht, maar verwarmt vooral de voorwerpen in de omgeving. De infraroodgolven dringen door elk materiaal en lichaam heen en geven de warmte af aan de diepte. Dit geldt vooral voor meubels en vaste objecten zoals muren, die de warmte opslaan en weer afgeven aan de omgeving.

Een infrarood paneel kan aan de muur worden bevestigd als wandverwarming of aan het plafond als plafondverwarming. En creëert een aangenaam gevoel van warmte als deze in werking is. Het effect van straalkachel badkamer is vergelijkbaar met dat van aangenaam zonlicht. De lucht in de kamer blijft frisser en schoner in vergelijking met convectieverwarming, omdat een infrarood paneel geen stofdeeltjes doet op wervelen.

Soorten straalkachels badkamer

Er zijn verschillende manieren om straalkachels badkamer te gebruiken. Alles is mogelijk, van klassieke witte modellen tot een spiegelverwarming of kies een infrarood verwarming foto, waarbij je creativiteit de grootst mogelijke vrijheid krijgt. Geniet altijd van warme en droge handdoeken met een handdoekverwarming. De keuze is ongelooflijk groot.

Een spiegel verwarming die niet beslaat, is een veel gekozen straalkachel badkamer. Ander voordeel is dat je deze spiegel verwarming gewoon op de huidige plek van je spiegel monteert. Dankzij de IP44 klasse is de straalkachel badkamer spatwaterdicht en dus veilig in vochtige ruimtes te gebruiken, net zoals alle andere infrarood panelen badkamer van Infrarood Verwarming.

beste infrarood verwarmingspaneel infrarood paneel badkamer ir verwarmingspanelen handdoekdroger handdoek beugel handdoek droogrek schimmel voorkomen goedkoop verwarmen zonder gas infrarood badkamer verwarming

8 Voordelen badkamer straalkachel

De aanschaf van een badkamer straalkachel bied je meerdere voordelen:

1 – Klein ruimtebeslag: 2 cm dun

In tegenstelling tot de conventionele en lelijke radiatoren heeft een badkamer straalkachel weinig ruimte nodig, omdat deze plat tegen de muur of het plafond ligt. Het warmtepaneel is slechts 1,7 tot 2,2 cm dik. Bovendien kan de straalkachel badkamer functioneel in de ruimte worden geïntegreerd, bijvoorbeeld als spiegelverwarming. Met een handdoekenrek erbij kan de straalkachel badkamer zelfs de functionaliteit vergroten. Bovendien is de badkamer straalkachel niet alleen nuttig, maar ziet hij er ook heel goed uit dankzij de vele varianten.

2 – Voordeel van thermische golven

Het voordeel van infrarood warmtepanelen, ook wel thermische golfstralers genoemd, is dat vaste voorwerpen of meubels het warmte-effect niet beperken en de warmte zich door de hele ruimte verspreidt.

3 – Hoog rendement elektrisch kacheltje

Vergeleken met conventionele radiatoren zet ons elektrisch kacheltje veel meer energie om in de gewenste warmte. Bij normale verwarmingssystemen wordt maximaal 80 procent van de energie omgezet in warmte; bij infrarood elektrisch kacheltje wordt 100 procent van de toegevoerde energie omgezet.

4 – Schimmelvorming voorkomen

In ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad is de kans op schimmelvorming op muren en plafond groot. Het feit dat conventionele verwarmers alleen de lucht verwarmen en niet de muren, betekent dat de warmte de schimmelvorming niet kan voorkomen. De warmte van de infraroodstraling dringt door in het metselwerk, waardoor de muren drogen. Hierdoor wordt de levensbasis voor schimmel weggenomen en bestaande schimmel effectief bestreden.

5 -Eenvoudige installatie straalkachel badkamer

Straalkachel badkamer is eenvoudig te installeren. Een specialist of speciaal gereedschap is niet nodig, want de montage is heel eenvoudig. Wil je meerdere panelen monteren, dan is de positiebepaling van groot belang. Win voor straalkachel badkamer monteren advies in bij Infrarood Verwarming.

infrarood verwarming badkamer plafond oplossingen infrarood verwarming verbruik Plafondverwarming badkamer infrarood verwarming gezond straalkachel badkamer

6 – Infrarood verwarming gezond en heilzaam

Een infrarood straalkachel is zeer geschikt voor astmapatiënten en allergiepatiënten. Omdat er geen stof wordt opgerakeld, raken de slijmvliezen niet geïrriteerd en vertoont het lichaam geen typische tekenen van allergie. Bovendien wordt de luchtvochtigheid op peil gehouden. Daarom is infrarood verwarming gezond en zeer heilzaam voor mens en dier.

De warmte van infrarood helpt spierspanning, en de daarmee gepaard gaande pijn, te verlichten. Infrarood verwarming werkt volgens hetzelfde principe als de zon en zijn daarom goed voor de gezondheid. In de wellness- en medische sector wordt infraroodstraling al vele jaren met succes gebruikt voor diverse vormen van therapie.
Tip: Iedereen kent wel de kleine infraroodlampen die gebruikt worden tegen spanning of soortgelijke klachten.

7 – Energiebesparende verwarming

Infraroodstralers gebruiken minder stroom dan conventionele elektrische kachels en kunnen door intelligente thermostaten worden geregeld om alleen te verwarmen als de kamertemperatuur daalt. Omdat de voorwerpen in de kamer de warmte absorberen en lange tijd opslaan, komt er bij het ventileren maar heel weinig warmte naar buiten en blijft de kamer aangenaam warm. Zelfs nadat er frisse lucht is binnengelaten.

8 – Een aangenaam gevoel van warmte

De infraroodgolven van een straalkachel badkamer creëren een aangenaam warmtegevoel op de huid, dat sterk lijkt op de warmte van de zon. Dit heeft een ontspannend en kalmerend effect op het lichaam.

Meer informatie over badkamer straalkachels

Wil je meer informatie over badkamer straalkachels ontvangen? Neem dan contact op met Infrarood Verwarming over de verschillende modellen van straalkachel badkamer. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over badkamer verwarming en waarom verwarmen met infrarood panelen goed voor het milieu is. Bekijk ook de andere soorten infrarood panelen woonkamer, keuken of slaapkamer. Voor iedere ruimte is er een infrarood oplossing.

Koop nu infrarood verwarming badkamer bij Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.