Wifi thermostaat

Eenvoudige bediening infrarood panelen met thermostaat

Regel eenvoudig de gewenste temperatuur van de infrarood panelen met een thermostaat. Hierdoor bespaar je op het energieverbruik. Infrarood panelen met een digitale wifi thermostaat zijn onmisbaar als het gaat om het zuinig verwarmen. 

In tegenstelling tot analoge thermostaten worden infraroodpaneel aangestuurd met een digitale intelligente wifi thermostaten. Met de digitale thermostaat bespaar je veel geld op jouw energie rekening.  

Ben je even weg, ga je slapen, gebruik je maar één kamer of kom je bijna thuis? Stel van tevoren je digitale thermostaat in of gebruik hiervoor de Smart Home app op iPhone- of Android telefoon. Je kan maar liefst tot 6 procent energie besparen door de temperatuur met 1 graden Celsius te verlagen.

Wat doet een thermostaat?

Een infrarood paneel met thermostaat zorgt voor een constante temperatuur in de kamer. Het meet de actuele warmte, vergelijkt deze met de ingestelde voorkeurswarmte en geeft signalen door aan het infrarood verwarmingselement waarop het is aangesloten. 

infraroodpaneel met thermostaten

Verschillende thermostaten voor infraroodverwarming

Er zijn drie soorten thermostaten voor infrarood verwarming:

1. Plug-in thermostaat
Steek deze thermostaat in het stopcontact en je regelt de temperatuur handmatig voor je infrarood paneel. Je hebt geen elektricien nodig. Nadeel is wel dat het snoer naar je infrarood paneel vaak zichtbaar is. 

2. Wifi thermostaat
Je hangt de wifi thermostaat in de kamer op waar een goede ontvangst is. Een goede plek is meestal waar voorheen de thermostaat van je CV hing, omdat op deze plek al een aansluiting op de elektriciteit aanwezig is. Je regel de temperatuur via de app op je mobiele telefoon of rechtstreeks op het apparaat.

3. Draadloze thermostaat 
Dit is de meest innovatieve oplossing voor een infrarood paneel. Je regelt de temperatuur op de draadloze thermostaat verwarming, maar het kan ook via de Smart Home app op je smartphone. Deze optie wordt vaak gebruik bij infrarood plafondpanelen, maar ook muur panelen. 

infrarood paneel met thermostaat

Bediening infrarood panelen

Het bedienen van je infrarood panelen is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Download de smart-app en bedien ieder ir paneel afzonderlijk. De integratie met wifi zorgt dat ieder familielid de elektrische verwarming in hun eigen kamer optimaal kan bedienen.

Let op, de meeste infrarood panelen zijn met thermostaat verkrijgbaar. Er zijn echter ook goedkopere modellen waarbij geen thermostaat is inbegrepen. Bij deze modellen is het ten zeerste aan te raden om een goede plug-in of draadloze thermostaat erbij te kopen. 

Volgens de richtlijnen van de EU is het van belang dat je een thermostaat gebruikt voor je verwarming, want dit is beter voor het milieu.

Thermostaten-infrarood-panelen (4)

Energiezuinige functies van de thermostaat

Bij de bediening van de thermostaat zijn ook verschillende programma’s in te stellen. Alle functies staan voor meer gebruiksgemak en een comfortabelere kamer temperatuur. De voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat je de functies van de thermostaat ook daadwerkelijk gebruikt.

Hieronder de belangrijkste energiezuinige functies van de thermostaat:

7 dagen programma

Met dit programma kan je iedere dag van de week de tijden instellen per verwarmingspaneel. Uiteraard kan je het programma onderbreken en later hervatten als je dit wilt. Voor de meeste huishoudens levert de 7 dagen functie de grootste energie besparing op. 

Alle functies staan voor meer gebruiksgemak en een comfortabelere kamertemperatuur. De voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat je de functies van de thermostaat ook gebruikt.

Wifi functie

Door de wifi connectie kan je alles op afstand regelen, zelfs als je onderweg bent. Je bedient de thermostaat met de app op je smartphone. De wifi communiceert vervolgens met de thermostaat van het infrarood paneel. 

Wanneer je bijvoorbeeld eerder thuiskomt of je bent vergeten het ir paneel uit te zetten toen je van huis ging, dan bedien je eenvoudig met de app het paneel om het aan- of uitzetten. Of de temperatuur juist verhogen of verlagen. 

Deze functie is tevens zeer geschikt voor infrarood panelen in vakantiehuizen. 

Detectie

Met deze functie bespaar je ook veel op het verbruik. Wanneer je per ongeluk het raam open hebt gelaten, detecteert de thermostaat een flinke temperatuurdaling. Dit is extreme daling, waardoor de thermostaat het ir paneel automatisch voor een korte periode uit zet. 

Adaptieve start

Met deze functie past de thermostaat zich aan naar de omstandigheden. Het leert wanneer hij het paneel moet aan- en uitzetten om op de ingestelde tijd de gewenste temperatuur te bereiken. Dit bespaart natuurlijk ook energie. Deze functie zit niet standaard op iedere thermostaat. 

Black Bulb Sensor

Deze functie wordt gebruikt om de stralingstemperatuur van een infrarood paneel te meten in plaats van alleen de lucht temperatuur te meten. 

Vakantie

In de vakantiemodus warmt het infraroodpaneel slechts op tot een minimum temperatuur zodat leidingen niet bevriezen. Dit is een perfect alternatief in plaats van de verwarming helemaal uit te schakelen.

Thermostaat-infraroodpanelen (2)

Wifi thermostaat in vakantie woning

Infrarood panelen in je vakantiewoning is de beste verwarming die je maar kan wensen. Je bent niet altijd aanwezig in je vakantie woning, waardoor je de kachel niet constant aan hebt staan. Maar als je arriveert bij je heerlijke vakantie huis, dan wil je ook direct de warmte om je heen voelen. 

Dit kan eenvoudig met een infrarood verwarming met draadloze wifi thermostaat. Voordat je arriveert, zet je het paneel al aan. Wanneer je het huisje binnenkomt, voel je gelijk de aangename warmte over je heen komen. Dat heet nog eens een warm welkom!

Infrarood panelen hebben een groot voordeel dat ze geurloos en geruisloos zijn. Daarnaast kan je ze ook nog eens op afstand bedienen. 

Wil je graag in de koudere maanden naar je eigen vakantie woning en het daar direct warm hebben? Kies dan voor de infrarood panelen met wifi thermostaat.

Infrarood panelen met slimme thermostaat besparen je geld

Infrarood panelen met een slimme thermostaat besparen je maandelijks veel geld. De Internet of Things, waar een slimme thermostaat ook onder valt, hebben de intrede gemaakt in de moderne huishoudens. 

Je bedient alles eenvoudig alles vanaf één app op je smartphone. Regel de warmte in je huis met de infrarood panelen, zet de lampen aan of uit en de boodschappenlijst van de koelkast wordt ingevuld. 

Hoe werken infrarood panelen?

Hoe werkt een infrarood paneel, deze vraag krijgen we vaak te horen. Infrarood panelen werken met infrarode warmtestralen, net als de heerlijke zonnestralen, die de kamer verwarmen. Maar dan zonder de schadelijke uv-stralen. 

Ir panelen zenden directe warmtegolven naar je vloer, muren, meubels en ook mensen. Je bedient de infrarood panelen met plug-in, wifi of inbouw thermostaten. Infrarood panelen sluit je aan op elektriciteit waarna de energie wordt omgezet in warme infrarode stralen.

infrarood panelen prijzen woonkamer infrarood verwarming wand wit

Soorten infraroodpanelen

Er zijn verschillende soorten infrarood panelen, die je allemaal op een mooie manier verwerkt in de inrichting. Bijvoorbeeld de plaatsing van infraroodpaneel met ingebouwde thermostaat aan het plafond of aan de wand. 

Bij plafondmontage is een groter warmte bereik dan bij infrarood paneel aan de muur. Bij verlaagde plafonds integreer je de infrarood verwarming in het plafond, waardoor deze bijna onzichtbaar is. Wij adviseren altijd om bij een plafond montage een ingebouwde of wifi thermostaat te gebruiken. 

Wil je meer weten over infrarood panelen en het type thermostaat? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs bij onze showroom.

Je kan ook een bezoekje brengen in onze online shop. Hier staan al onze infraroodproducten beschreven. De verschillende typen infrarood panelen, de diversiteit in vermogen, de kleuren en omschrijving vind je in onze online winkel.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.