Wat verbruikt een infrarood paneel?

Bepalende factoren voor wat verbruikt een infrarood paneel?

wat kost infrarood verwarming wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel

Er zijn verschillende factoren die het verbruik infrarood paneel bepalen. De belangrijkste factor is de isolatie van de woning. Ondanks dat een infrarood paneel ook heel goed verwarmd bij minder goed geïsoleerde woningen, is het verbruik bij een goede isolatie minder. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe lager het verbruik is.

Daarnaast spelen het aantal ramen in de te verwarmen ruimte ook een rol. Infraroodstralen kunnen namelijk niet weerkaatsen op ramen, waardoor je ietwat aan optimalisatie van de warmte verliest. Infraroodstralen weerkaatsen bijvoorbeeld wel op de vloer, meubels en wanden. Daardoor voel je van alle kanten de heerlijke warmte. Indien er veel ramen zijn, kunnen deze dus niet de kamer opnieuw bestralen.

Daarnaast is het ook van belang hoe hoog het plafond is, het aantal vierkante meters en hoe de inrichting van de ruimte is. Als je weinig meubels in de ruimte hebt staan die de warmte kunnen absorberen en weerkaatsen, heb je een minder rendement dan een woning met meer objecten.

Infrarood verwarming verbruik nieuwbouw en bestaande woning

Infrarood verwarming verbruik bij nieuwbouw is lager dan bij een bestaand woning met een mindere isolatie. Een nieuwbouwwoning heeft een goede isolatie dankzij triple glas en goed geïsoleerde buitenmuren. Daardoor komt er nauwelijks koude tocht naar binnen. Bij een nieuwbouwhuis mag je uitgaan van een infrarood verwarming verbruik van 20 tot 25 watt per m3.

Voor het infrarood verwarming verbruik bij een bestaande woning moet je nagaan hoe de isolatiewaarde is. Heb je enkel of dubbel glas, zijn de muren en vloer goed geïsoleerd of niet? Wij raden je dan aan om minimaal 30 watt per m3 te nemen. Bij hele oude woningen met dunne muren ligt het verbruik op 35 watt per m3. Je kan daarom bij een goede isolatie honderden euro’s per jaar terugverdienen op het energie verbruik.

Kosten infrarood verwarming

is infrarod verwarming goedkoop

De kosten infrarood verwarming bevat de kosten voor verbruik, onderhoud en installatie. Zodra je jouw woning wilt verwarmen met infraroodwarmte moet je natuurlijk eerste een of meerdere infrarood panelen kopen. De prijs per paneel wordt bepaald door de materiaalkeuze, zoals metaal, verhard glas of natuursteen.

Daarnaast is het vermogen bepalend. Hoeveel watt per paneel heb je nodig. En natuurlijk de grootte van het warmtepaneel. Eventuele bijkomende kosten zijn de installatie. Op zich is de installatie eenvoudig en snel. De bepaling van de positie is van belang en de aansluiting op elektra. Heb je hulp nodig bij de installatie? Maak dan gebruik van onze vakkundige installatie service.

Verder zijn er geen andere kosten. Infrarood verwarming heeft geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. Daardoor heb je geen onderhoudskosten. De kosten infrarood verwarming voor verbruik heb je zelf in de hand. Gebruik daarvoor ook een thermostaat, waardoor je op het energieverbruik bespaart.

Infrarood paneel verbruik berekenen

Wil je het infrarood paneel verbruik berekenen? Daarvoor kan je terecht bij onze Infrarood Paneel deskundigen. Zij maken een exacte berekening van jouw woning of kamer die je wilt verwarmen. Bij infrarood paneel verbruik berekenen wordt ook rekening gehouden met jouw warmtevraag. Als ook de soort woning, plafondhoogte, aantal ramen en andere factoren die van invloed zijn op het infrarood paneel verbruik. Lees het complete artikel wat verbruikt een infrarood paneel.

Wil je meer informatie over wat verbruikt een infrarood paneel? Je kan voor wat verbruikt een infrarood paneelcontact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over wat verbruikt een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat verbruikt een infrarood paneel. Lees meer over hoe besparen met thermostaten in huis.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.