Wat kost infrarood warmtepaneel?

Wat kost infrarood warmtepaneel jaarlijks?

Een infrarood warmtepaneel is goedkoop in de aanschaf. Daarnaast heb je geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. De aanschafprijs is afhankelijk van je keuze voor de uitvoering. Kies je voor een spiegelverwarming, een led verwarming of een infrarood warmtepaneel met afbeelding? Wat kost infrarood warmtepaneel is ook nog afhankelijk van de keuze in vermogen. De prijzen starten vanaf € 100 en lopen op tot duizend euro.

verwarming slaapkamer infrarood warmtepaneel

Wat kost infrarood warmtepaneel is natuurlijk niet alleen de aanschafprijs. Je moet ook kijken naar de installatiekosten en het onderhoud. We kunnen je nu al zeggen dat de installatie eenvoudig en snel is. Je hoeft immers geen leidingen te trekken e.d. Bovendien heb je geen onderhoud, want warmtepanelen hebben geen draaiende onderdelen. Je krijgt een kwalitatief hoogwaardig en uiterst energiezuinig systeem.

Infrarood paneel berekening van de kosten

De kosten infrarood paneel bestaan uit meerdere factoren. Naast de aanschafprijs heb je te maken met kosten als onderhoud, installatie en verbruik. We moeten allemaal zonder gas huis verwarmen, koken en douchen. Dat staat namelijk in het Klimaatakkoord. Een hius verwarmen met gas is vaak één van de grootste kostenposten. Door over te stappen op huis verwarmen middels infrarood panelen ben je goedkoper en duurzaam uit.

Een enkel warmtepaneel is al voldoende om een ruimte te verwarmen met weinig watt per uur. Infrarood verwarming kan je toepassen als hoofdverwarming of als bijverwarming ter ondersteuning van het andere verwarming systeem. Combineer de warmtepanelen met groene stroom zodat je CO2 neutraal bent.

Infrarood verwarming verbruik

is infrarood verwarming zuinig wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel

Het infrarood verwarming verbruik is zuinig. Om een berekening voor warmtepanelen te maken moeten we eerste de warmtevraag vaststellen. Hoeveel warmte wil jij in de ruimte hebben? Om dit te berekenen zijn een aantal factoren van belang. Niet alle woningen zijn namelijk gelijk.

We kijken naar de volgende gegevens om het infrarood verwarming verbruik te berekenen:
– De grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.
– Isolatiewaarde van de woning.
– Het materiaal van de buitenmuren
– Plafondhoogte
– Het aantal ramen en raampartijen.
– Ligging van de woning.

Verbruik elektrische verwarming berekenen

We hebben een voorbeeldberekening gemaakt van het verbruik elektrische verwarming. Stel we willen een ruimte van 100 m2 verwarmen. Het plafond is 3 meter hoog en de isolatie is gemiddeld. De periode dat je de woning verwarmd is 180 dagen van 7 uur per dag, 60 watt per m2.

Het jaarlijks verbruik voor de elektrische verwarming met infraroodstraling berekenen we dan als volgt. Verwarmd oppervlak (100 m²) x vermogen van het verwarming systeem per m2 (60 W) x 7 uur x 180 verwarm dagen. Het resultaat wordt gedeeld door 1.000. Dit is de omrekening van watt naar kilowatt. Je komt uit op een verbruik van 7.560 per kWh (kW/uur per jaar). De totale kWh vermenigvuldig je met de elektriciteitsprijs die je betaalt.

Lees het complete artikel Wat kost infrarood warmtepaneel. Wil je meer informatie over infrarood warmtepaneel? Je kan voor infrarood warmtepaneel contact opnemen met onze verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood warmtepaneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons magazine alles over infrarood warmtepaneel. Kom ook meer te weten over onze heerlijke badkamer verwarming.

Koop nu infrarood warmtepanelen op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.