Wat kost elektrische verwarming woonkamer

Kosten van elektrische verwarming woonkamer

De kosten van elektrische verwarming woonkamer zijn laag. We hebben het dan over de elektrische infrarood kachel. De aanschafkosten van een infrarood verwarming is afhankelijk van je wensen. Kies je voor een spiegelverwarming aan de wand, een led verwarming aan het plafond of een beeld verwarming aan de muur?

Daarnaast worden de kosten van een elektrische verwarming woonkamer ook bepaald door het vermogen en de grootte van het warmtepaneel. De prijzen variëren tussen honderd en duizend euro.

Kosten onderhoud infrarood verwarming

elektrische kachel woonkamer elektrische bijverwarming woonakamer elektrische verwarming woonkamer

De kosten van het onderhoud infrarood verwarming kunnen we kort over zijn: er zijn géén onderhoudskosten. Een infrarood verwarming bevat namelijk geen draaiende elementen die kapot kunnen gaan. Kortom, de aanschaf van een infraroodpaneel is goedkoop, zonder verborgen kosten.

Je moet ook rekening houden met de prijs van installatie. We kunnen je alvast vertellen dat de installatie eenvoudig en snel is. Je hoeft immers geen leidingen aan te leggen of een volledig systeem te installeren. De montage van een elektrische verwarming woonkamer kan je ook zelf doen middels de meegeleverde installatie kit inclusief boormal.

Verbruik infrarood paneel

wat kost infrarood verwarming wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel 10 Voordelen infrarood verwarming met thermostaat. Infrarood kachel is economisch voordelig, geen onderhoud, zuinig in verbruik, schoon en vrij van gassen. Eenvoudig temperatuur regelen via de App op je mobiele telefoon, hoeveel watt verwarming nodig elektrische verwarming woonkamer

Het verbruik infrarood paneel is energiezuinig. De adviseurs van Infrarood Paneel kunnen een berekening voor je maken, waarbij we eerst vaststellen wat jouw warmtevraag is. Dit is belangrijk, want de ene persoon heeft het al warm bij 20 graden Celsius, terwijl de andere graag een warmte in huis heeft van 23 graden.

Om het verbruik goed te kunnen berekenen, spelen naast de warmtevraag ook andere factoren een rol. Want niet iedere woonkamer is hetzelfde.

Om het verbruik infrarood paneel te berekenen, kijken we onder andere naar de volgende factoren:

 • Persoonlijke warmtebehoefte en warmtevraag
 • Isolawatiewaarde
 • De grootte van de woonkamer
 • Materiaal en aantal buitenmuren
 • Hoogte van het plafond
 • Het aantal ramen in de kamer
 • Ligging van de woning (vrijstaand, aan het water, andere buren of niet).
  .

Voorbeeldberekening elektrisch verwarmen woonkamer

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto warmtepanelen elektrische kachel woonkamer

Om het verbruik van elektrisch verwarmen woonkamer beter inzichtelijk te maken, hebben we een voorbeeldberekening opgesteld.

Stel de woonkamer met open keuken is 100 m2. Plafondhoogte is 3 meter en de isolatiewaarde is gemiddeld. De periode dat je de woonkamer elektrisch verwarmen wilt is 180 dagen van 7 uur per dag, 60 watt per m2.

De berekening voor het jaarlijks verbruik is dan als volgt:

 • Verwarmd oppervlak (100 m²) x vermogen van het verwarming systeem per m2 (60 W) x 7 uur x 180 verwarm dagen.
 • Het resultaat wordt gedeeld door 1.000. Dit is de omrekening van watt naar kilowatt.
 • Je komt uit op een verbruik van 7.560 per kWh (kW/uur per jaar).
 • De totale kWh vermenigvuldig je met de elektriciteitsprijs.
 • Heb je zonnepanelen op dak dan reduceer je natuurlijk het verbruik nog meer.
  .

Beste elektrische verwarming woonkamer

Wil je de beste elektrische verwarming woonkamer kopen? Koop dan de warmtepanelen van Infrarood Verwarming. Deze maken gebruik van infraroodstraling, werken zeer zuinig en zijn vrijwel onderhoudsvrij. De installatie is ook eenvoudig. En bovendien is de levensduur ook zeer lang. Om al deze redenen is dit de beste elektrische verwarming woonkamer die je maar kunt voorstellen.

Wil je meer informatie over elektrische verwarming woonkamer? Je kan voor elektrische verwarming woonkamer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische verwarming woonkamer wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe werkt een verwarmingspaneel. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.