Wat kost een infrarood paneel?

Wat kost een infrarood paneel ongeveer?

waarom infrarood verwarming wat is de beste infrarood verwarming hoe warmt wordt een infrarood paneel wat kost een infrarood paneel

Infrarood paneel is goedkoop in aanschaf. De prijs varieert naargelang je voorkeur. Ga je voor een spiegelverwarming, een LED verwarming, of een verwarming met foto? De kosten van infrarood verwarming worden ook bepaald door het gekozen vermogen en de afmeting van het infrarood paneel. De prijzen variëren van honderd tot duizend euro.

De aanschafprijs van infrarood paneel is niet de enige uitgave. Je moet ook rekening houden met de installatie- en onderhoudskosten. We kunnen je nu al vertellen dat de installatie eenvoudig en snel is. Je hoeft immers geen leidingen te trekken en een hele installatie neer te zetten. Omdat infrarood panelen geen draaiende elementen hebben, profiteer je van een onderhoudsvrij leven. Kortom een infrarood paneel kopen is goedkoop, zonder bijkomende kosten.

Kosten berekenen infrarood verwarming

De kosten van infrarood verwarming is samengesteld uit meerdere factoren. Behalve de aankoopprijs moet je rekening houden met kosten installatie en verbruik. De installatie is eenvoudig en kan je eventueel ook zelf doen. Bepaald daarbij wel de juiste positief, zodat het warmtepaneel optimaal kan stralen en renderen.

Zoals genoemd zijn er geen onderhoudskosten. Het verbruik is ook zuinig, want maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte, wat zeer hoog is. Bovendien voelt stralingswarmte anders aan dan convectiewarmte waarbij de lucht wordt verwarmd. Stralingswarmte voelt intenser, waardoor je de kachel gerust een paar graden naar beneden kan bijstellen. Iedere graad die je op de thermostaat lager zet, bespaar je al 6% op het verbruik.

Een enkel infrarood paneel kan een kamer al verwarmen met een paar watt per uur. Infrarood verwarming kan gebruikt worden als hoofdverwarming of als aanvulling op een ander verwarmingssysteem. Combineer de warmtepanelen met hernieuwbare energie om CO2 neutraliteit te bereiken.

Energieverbruik infrarood paneel

infrarood paneel

Het energieverbruik infrarood panelen is zuinig. De adviseurs van Infrarood Paneel kunnen een berekening voor je maken, waarbij we eerst vaststellen wat jouw warmtevraag is. Hoeveel warmte wil jij in de kamer of gehele huis hebben? Om dit te berekenen zijn een aantal factoren van belang. Niet alle woningen zijn namelijk gelijk.

We kijken naar de volgende gegevens om het verbruik infrarood verwarming te berekenen:
• Persoonlijke warmtebehoefte en warmtevraag
• De grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.
• Isolatiewaarde
• Materiaal en aantal buitenmuren
• Plafondhoogte
• Het aantal ramen in de kamer.
• Ligging van de woning (vrijstaand, aan het water, andere buren of niet)

Verbruik elektrische verwarming berekenen

Om het verbruik elektrische verwarming berekenen enigszins inzichtelijk te maken, hebben we een voorbeeld berekening gemaakt. Lees het complete artikel wat kost een infrarood paneel

Stel je wil een ruimte van 100 m2 elektrisch verwarmen, waarbij het plafond drie meter hoog is en de isolatie waarde gemiddeld is. De periode dat je jouw huis elektrisch verwarmen wilt 180 dagen van 7 uur per dag, 60 watt per m2.

Het jaarlijks verbruik elektrische verwarming berekenen we als volgt:
• Verwarmd oppervlak (100 m²) x vermogen van het verwarming systeem per m2 (60 W) x 7 uur x 180 verwarm dagen.
• Het resultaat wordt gedeeld door 1.000. Dit is de omrekening van watt naar kilowatt.
• Je komt uit op een verbruik van 7.560 per kWh (kW/uur per jaar).
• De totale kWh vermenigvuldig je met de elektriciteitsprijs die je betaalt.

Wil je meer informatie over wat kost een infrarood paneel? Je kan voor wat kost een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over wat kost een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat kost een infrarood paneel. Stuur de infrarood panelen afzonderlijk aan met de thermostaten, zodat je op het energieverbruik bespaart.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.