Wat kost een infrarood paneel

Wat kost een infrarood paneel en wat zijn de bijkomend kosten?

Infrarood panelen zijn zuinig in de aanschaf en verbruik. De vraag is wat kost een infrarood paneel? De aanschafkosten van een infraroodpaneel is afhankelijk van de grootte, het vermogen en het materiaal. Een infrarood warmtepaneel is al verkrijgbaar vanaf 100 euro en kan oplopen tot boven de duizend euro per stuk. 

Deze investering heb je al snel terugverdient, doordat een infrarood verwarming zuinig in verbruik is. Daarnaast is de installatie eenvoudig en snel. Je kan dit ook alleen doen. Tevens hebben infrarood panelen geen onderhoudskosten. 

Infrarood verwarming kun je gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming in woningen en kantoren. Deze manier van verwarmen is zowel geschikt in een nieuwbouw woning als ook in oudere huizen met een lagere isolatiewaarde. 

De kosten van infrarood paneel kan van tevoren zeer nauwkeurig worden berekend. Dit kan je zelf doen, maar je kan het ook door onze specialisten laten berekenen. Zij maken een warmteplan voor je op. 

In het warmteplan is opgenomen hoeveel panelen je nodig hebt per ruimte. Welk vermogen per paneel, het aantal watt. Daarnaast de positie waar het paneel in de kamer moet komen te hangen en tevens worden de berekening van de verbruikskosten. 

Wil je zelf de kosten voor je eigen huis verwarmen berekenen? Dat kan ook. We hebben hier ook rekenmodules voor die op onze website staan. Ons advies infrarood verwarming is om per kamer te kijken wat de warmte behoefte is. 

Om een kosten overzicht te maken, splitsen we de kosten op in: 
– aanschafkosten, inclusief installatie
– verbruikskosten; de kosten voor het elektriciteitsverbruik. 
– onderhoudskosten.

Verwarmingspaneel infrarood paneel infrarood verwarming keuken

Aanschafkosten van infrarood paneel

Er is geen enkel ander verwarming systeem dat lagere aanschaf kosten heeft dan infrarood panelen. Met een infrarood paneel hoef je geen nieuwe leidingen te leggen, daardoor komt geen installateur aan de pas. Hierdoor zijn de installatiekosten laag. 

Het enige waar je rekening mee moet houden bij de installatie, is de elektriciteit voorziening. Is er elektra aanwezig waar je het ir paneel ophangt? In enkele gevallen moeten de elektriciteit kabels aangepast worden. Advies is om hier altijd een gecertificeerde elektricien voor in te schakelen. 

De investeringskosten, oftewel de aankoop, zijn afhankelijk van welk model je kiest. Tevens is het vermogen (aantal watt) bepalend voor de prijs. Evenals de grootte en de materiaalkeuze van het infrarood paneel.

We hebben een klein rekenvoorbeeld voor je gemaakt. We gaan hieruit van een ir paneel van de Ecaros-serie.

De gemiddelde infrarood panelen prijs voor dit type is als volgt:

1) Voor appartementen tussen de 2.500 en 4.500 euro

2) Eengezinswoningen tussen de 3.500 en 7.500 euro

Vergelijk deze kosten met een cv ketel met bijvoorbeeld een waterpomp. Dan kom je al snel op een investering van 20.000 euro. Met een infrarood verwarming bespaar je veel geld! 

Je vindt geen goedkoper verwarmingssysteem dan onze infrarood verwarmingen. Vanwege de goed geïsoleerde woningen bij nieuwbouw is een infrarood verwarming zeer geschikt. Met een lage temperaturen kan je de nieuwbouw verwarming duurzaam inzetten. 

Je huis elektrisch verwarmen met ir panelen werken efficiënt en is ook nog eens aangenaam warm. 

Foto-infrarood-panelen wat kost een infrarood paneel

Verbruikskosten van infrarood paneel

Je bent overtuigd van de efficiënte en effectieve warmte van infrarood panelen. Je wilt de ir verwarming al kopen en installeren in je woning. Graag wil je van de tevoren weten hoeveel infrarood panelen je nodig hebt en wat de kosten van het verbruik zullen zijn. 

Een berekening vooraf maken adviseren wij altijd, zodat je weet waar je aan toe bent. Je wilt natuurlijk het stroomverbruik en de daaruit voortvloeiende kosten zo laag mogelijk houden.

De belangrijkste factoren voor het maken van deze berekening zijn onder andere:

  • Het materiaal van de buitenmuren
  • De isolatiewaarde van je huis of appartement.
  • De grootte van iedere ruimte.
  • Het aantal ramen en/of raampartijen.
  • De hoogtes van de plafonds.
  • De individuele warmte behoefte, hoe warm wil je het hebben in je woning. 
    .

Een dergelijke berekening noemen de warmtevraag. Onze ervaren adviseurs kunnen een berekening van de warmtebehoefte voor jouw huis of appartement maken. Het is belangrijk om op te merken dat iedere kamer afzonderlijk moet worden berekend. Omdat niet alle ruimtes op dezelfde manier worden gebruikt. 

In de berekening wordt aangegeven hoeveel uur per dag je, hoeveel watt per paneel je nodig hebt en wat de kosten zullen zijn per kWh (kilo watt per uur). 

Wanneer het mogelijk is om je eigen stroom op te wekken door middel van zonnepanelen, is dit zeker aan te raden. Op deze manier ben je namelijk niet meer afhankelijk van de prijzen van elektriciteit. Dit scheelt je per jaar vele euro’s. 

Verwarming met infrarood stralen werken net zoals de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. De panelen verwarmen de objecten in de ruimte, welke de warmte vasthouden. Daarnaast reflecteren de ir stralen bijna op alles, waardoor je van alle kanten de warmte voelt. 

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto spiegel

Onderhoudskosten van infrarood panelen

Met infrarood panelen in je woning heb je geen onderhoudskosten. Een ir paneel heeft namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan, zoals bij een centrale verwarming wel het geval is. Tevens hoef je geen buizen te ontluchten of water bij te vullen. Met ir panelen in je woning geniet je van een onderhoudsvrij leven.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.