Wat is IR paneel?

Wat is IR paneel eigenlijk?

Een IR paneel is een slimme manier om een ruimte te voorzien van warmte. Het is een elektrische kachel die werkt middels lange golf infraroodstraling. Deze stralen werken net als de zon en sturen directe warmte de kamer in. IR paneel is een stralingsverwarming die onder de directe verwarming wordt gerekend.

Verwarmen op elektriciteit hoe werkt een verwarmingspaneel

De stralingswarmte via infrarood warmt namelijk direct de objecten in het stralingsgebied op. Denk hierbij een meubels, vloer en muren, maar ook mensen. Deze objecten houden de warmte lang vast en weerkaatsen de stralen ook weer terug de kamer in. Je voelt binnen het stralingsbereik van 3 tot 4 meter van alle kanten de heerlijke en gezonde warmte.

Hoe ziet een infrarood paneel eruit?

Een infrarood paneel is een vlak warmtepaneel waarvan het oppervlak is gemaakt van metaal, keramiek of glas met daarin een halfgeleider verwerkt. Een infrarood paneel sluit je aan op elektriciteit, waar de halfgeleider wordt verwarmd en binnen enkele minuten infrarode warmtestralen uitzendt.

hoe werkt een verwarmingspaneel ir paneel

De afgegeven infraroodgolven warmen niet de lucht op, maar juist de personen en meubels die zich in de ruimte bevinden. De opgewarmde voorwerpen slaan de warmte tot drie keer langer op dan lucht.

De eenvoudigste manier om uit te leggen wat is IR paneel, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de felle zon te lopen. Je merkt meteen hoe je hele lichaam opwarmt. IR straling is gezond en bevat niet de schadelijke UV-straling zoals de zon.

Waar infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming kopen doe je bij de verwarmingsspecialist in de Benelux, Infrarood Paneel. Wij hebben ruim 30 showrooms waar je langs kunt komen voor infrarood verwarming te kopen.

Een infrarood verwarming heeft 5 tot 10 minuten nodig om op te warmen. De opwarmtijd is afhankelijk van het model, de begintemperatuur en het oppervlak van de IR panelen. Een infrarood verwarming met een metalen behuizing is in 5 tot 10 minuten warm. Een IR paneel met een glazen oppervlakte heeft meestal iets meer tijd nodig om de gewenste oppervlaktetemperatuur te bereiken, 8 tot 10 minuten.

IR paneel plafond

infrarood verwarming badkamer

Je kan kiezen tussen een IR paneel plafond of wand montage. Het voordeel van een IR paneel plafond is dat deze een wijdere warmteverspreiding heeft, omdat de stralen van boven komen. Daardoor warmt ook de vloer op. Zeer geschikt voor grote ruimtes zoals een woonkamer, maar ook als IR paneel badkamer. Donkere tegels houden bovendien de warmte in de badkamer nog langer vast. Lees het complete artikel wat is IR paneel.

Wil je meer informatie over wat is IR paneel? Je kan voor wat is IR paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over wat is IR paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat is IR paneel. Je bedient infrarood panelen met thermostaten.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.