Wat is infrarood verwarming

Wat is infrarood verwarming precies?

Infrarood verwarming is een slimme manier om je woning te voorzien van warmte en werkt net als de zon. Het toestel stuurt directe warme stralen de kamer in. Deze kachel valt onder de directe verwarminstoestellen, omdat ze werken met stralingswarmte middels infraroodstraling. De eenvoudigste manier om uit te leggen wat is infrarood verwarming, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de warme zon te lopen. Je merkt meteen hoe je hele lichaam door de zonnestralen opwarmt.

Deze straling is te vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-straling. De warmte is bovendien heel goed voor mens en dier. Je spieren ontspannen, de lucht circuleert niet in de ruimte, waardoor deze ook schoon blijft. Bovendien droogt de omgevingslucht niet uit, waardoor de luchtvochtigheid op een perfect niveau is. Ook is een infrarood verwarming zeer zuinig in verbruik, waardoor je gelijk bespaart op de elektriciteitsrekening. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in comfortabele en gezonde warmte. Genoeg voordelen op te noemen.

Alles over infrarood verwarming gezondheid infrarood verwarming kopen wat is infrarood verwarming

Infrarood verwarming wil je hebben

De warme en intense onzichtbare infraroodstralen van de infrarood verwarming warmen direct de objecten en mensen in het stralingsgebied op. Vervolgens weerkaatsen de stralen op bijna alles in de ruimte, hierdoor voel je van alle kanten de heerlijke warmte. Ook houden de objecten, zoals muur, vloer en meubels de warmte lang vast. Dit betekent dat infrarood verwarming niet de lucht verwarmt, maar direct de vaste objecten. Het is een andere manier van verwarmen, en dan ook nog eens gasloos. Want deze verwarmingspanelen werken op elektriciteit. Ook zeer goed te combineren met zonnepanelen op dak.

Zonder gas je huis verwarmen is waar we allemaal naar toe moeten. Dit realiseer door de warmtepanelen van Infrarood Verwarming te kopen. Bovendien bespaar je ook nog eens op het onderhoud, want er zijn geen draaiende onderdelen aanwezig die onderhoud behoeven. De installatie is eenvoudig en kan je eventueel ook zelf doen. Daarnaast stoot je met groene stroom ook nog eens geen CO2 uit. Allemaal redenen waarom je een infrarood verwarming wilt hebben.

hoe werkt infrarood verwarming

Infrarood paneel in vele vormen

Infrarood paneel is verkrijgbaar in vele vormen, afmetingen en vermogens. Voor iedere ruimte is er een geschikt infrarood paneel die aan je wensen voldoet. Niet alleen zonder gas je huis verwarmen, maar ook nog eens een stijlvolle kachel in je woonkamer, slaapkamer of andere ruimte. Infrarood panelen kan je kopen in de uitvoering als spiegel met verlichting, krijtbord, foto, schilderij bedrukking en ook in alle RAL-kleuren. Wil je ook een prachtige design warmte paneel aan je muur of plafond? Kies dan voor een energiezuinig infrarood paneel welke schittert in je huis en heerlijke warmte afgeeft.

 

Kleine elektrische verwarming is onmisbaar

Een kleine elektrische verwarming is onmisbaar in iedere woning. Je kan deze warmtepanelen gebruiken als hoofd- of als bijverwarming, bijvoorbeeld in de badkamer. Wil je meer informatie over wat is infrarood verwarming? Je kan voor wat is infrarood verwarming contact opnemen met onze specialisten. Elke vraag over wat is infrarood verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons magazine alles over wat is infrarood verwarming lezen of kom meer te weten over badkamer verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.  Lees het complete artikel wat is infrarood verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.