Wat is hybride verwarming?

Wat is hybride verwarming eigenlijk?

Hybride verwarming is een elektrische verwarming die twee warmtes combineert, namelijk stralingswarmte en convectiewarmte. Het is een slank infrarood paneel van 4 cm breed welke je kan gebruiken als hoofd- of als bijverwarming.

wat is hyrbride verwarming

Primair gebruikt een hybride verwarming de infraroodstraling en secundair de warmte luchtstroom. Deze combinatie levert een dubbel warm gevoel op, voor een nog snellere en intensere warmte in huis. De hybride verwarming kan je kopen van het merk hoogstaande merk Alkari, welke gemaakt zijn in Duitsland.

Hoe werkt hybride infrarood verwarming?

Een hybride infrarood verwarming werkt middels elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood straling en daarnaast ook convectiewarmte. Aan de onder- en bovenkant van het warmtepaneel zitten sleuven. Als eerste verwarmd een hybride infrarood verwarming de ruimte voor ruim 80% met infraroodstraling. De overige 20% wordt aangevuld met warme lucht. Dit werkt als volgt.

alkari hybride panelen hybride infrarood verwarming

De heater trekt aan de onderkant de koude luchtstroom door de infrarood kachel heen. Binnenin wordt de lucht door de restwarmte, die aan de achterkant van het paneel wordt opgevangen, verwarmd middels interne convectoren. Deze warme lucht verspreidt zich vervolgens via de ventilatie sleuven bovenaan het verwarmingspaneel.

Aan de onderkant zuigt de elektrische kachel nieuwe koude lucht op, om deze vervolgens weer te verwarmen. Dezelfde techniek zoals bij een schoorsteen. Alle energie wordt dus gebruikt om warmte in de kamer te verspreiden. Met de geintegreerde thermostaat regel je eenvoudig de temperatuur, eventueel ook op afstand te bedienen.

Techniek hybride Infrarood paneel

Hybride is niet helemaal hybride. Een hybride infrarood paneel van Infrarood Verwarming heeft als kenmerk dat ze interne convectoren hebben. Deze warmte behuizing vergroot het verwarmingsoppervlak in de infrarood kachel. Daardoor produceert een hybride infrarood paneel ongeveer 34% meer warmte in vergelijking met andere goedkopere modellen die deze convectoren niet hebben.

hybride infrarood paneel

Het vergrote warmte oppervlak zorgt voor een sterker schoorsteeneffect. Dat de koele lucht snel van onder naar boven verwarmt met meer kracht en volume. De Alkari hybride kachels zijn van hoge kwaliteit en in verschillende wattages verkrijgbaar.

Je kan kiezen voor een Alkari hybride infrarood paneel van 500, 900 of 1200 watt. Daarbij heb je ook nog keuze voor een slank satijn wit model aan de wand of kies een badkamer verwarming in de vorm van een hybride handdoekdroger. Altijd een warme badkamer en heerlijk zachte, warme en droge handdoeken.

Alternatieve verwarming voor in huis

Met deze alternatieve verwarming profiteer je van de twee verwarmingswerelden tegelijkertijd. Bovendien zuinig in verbruik, van hoge kwaliteit een eenvoudig aan de wand te installeren.

Wil je meer informatie over wat is hybride verwarming? Je kan voor wat is hybride verwarming contact opnemen met onze infraroodverwarming deskundigen. Elke vraag over wat is hybride verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons magazine alles over soorten verwarming met infraroodstraling vinden. Lees meer over hybride verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.