Wat is een infrarood paneel?

Wat is een infrarood paneel voor verwarming?

wat kost infrarood verwarming wat is een infrarood paneel

Een infrarood paneel is niets anders dan een warmtepaneel dat je aansluit op de elektriciteit. De energie wordt omgezet in infraroodstraling die comfortabele warmte afgeeft. Deze stralingswarmte kan je vergelijken met het effect van de warme zonnestralen.

De infraroodstraling verwarmt direct de muren, meubels, vloer en ook de mensen. De omliggende oppervlakken, zoals de wanden en de vloer, weerkaatsen de warmte weer terug de kamer in. Personen die zich binnen drie meter van het infrarood paneel bevinden, voelen direct de warmte om zich heen. Waardoor een aangenaam warm gevoel is gecreëerd. Wanneer je buiten dit bereik bent, voelt het kouder aan.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming verwarmt de vaste objecten in de kamer op en niet de lucht, zoals een verwarming met radiatoren dit doet. Hierdoor heb je geen luchtcirculatie, zoals je bij een convectie kachel wel hebt.

Het voordeel daarvan is dat er geen stofdeeltjes meer in de kamer zweven. Dit levert een zeer gunstig binnenklimaat op. Astmapatiënten hebben hier zeker baat bij, als ook personen die bepaalde allergieën hebben. Doordat de muren worden verwarmd, trekt ook het vocht weg. Je hebt geen last meer van ongezonde schimmels die in de muren zitten.

infrarood paneel

Waarom kiezen voor infrarood paneel?

Kiezen voor een infrarood paneel is een hele slimme zet. Niet alleen profiteer van je de comfortabele warmte, maar ook van gezonde warmte. Dit komt omdat de infraroodstraling direct je lichaam opwarmt, als ook de objecten. Het valt daarom onder de direct verwarmingstoestellen.

Hierbij komt geen luchtcirculatie aan de pas, wat gunstig is voor het binnenklimaat. Ook blijft het de luchtvochtigheid in balans. Nooit meer last van droge ogen, huid of lippen met een infrarood verwarming in je huis of kantoor. Wil je ook profiteren van al deze voordelen? Koop dan infrarood panelen in onze online winkel van Infrarood Verwarming, de verwarmingswinkel van de Benelux.

Infrarood paneel plafond of wand

Er zijn diverse modellen verkrijgbaar in de vorm van infrarood paneel plafond en wandverwarming. Ook de afmeting en wattages zijn divers. Van een kleine verwarming van 210 watt tot een grote plafondverwarming van 3000 watt. Ook de uitvoeringen zijn divers, zoals een spiegel met verwarming, met afbeelding, zwart, wit of in iedere gewenste RAL kleur. Ook infrarood verwarming met verlichting is mogelijk.

is infrarood verwarming zuinig wat is een infrarood paneel

Prachtige uitvoeringen

Er zijn zoveel mogelijkheden met verwarmen van infraroodstraling waarbij de uitvoeringen wonderschoon zijn. Prachtige panelen die schitteren aan de muur of het plafond. Alle verwarmingspanelen kan je afzonderlijk aansturen met de thermostaat. Heel eenvoudig via de app op je mobiel of via de centrale. Ook kan je een hybride uitvoering kiezen, deze verwarming combineert convectie met infraroodstraling.

Meer informatie van onze deskundige

Lees het complete artikel wat is een infrarood paneel. Wil je meer informatie over wat is een infrarood paneel? Je kan voor wat is een infrarood paneel contact opnemen met onze deskundigen. Elke vraag over wat is een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat is een infrarood paneel. Kom ook meer te weten over hybride verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.