Warmte panelen of elektrische radiatoren?

Wat is het beste elektrische verwarmingssysteem? Warmte panelen of elektrische radiatoren?

Voor welk systeem kies je als je nadenkt over elektrische verwarming. Kies je warmte panelen of elektrische radiatoren? Intuïtief, geavanceerd en efficiënt – elektrische verwarming is hard op weg een populaire koolstofarme oplossing te worden voor moderne woningen. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook ontzettend veelzijdig, met alles van slimme elektrische radiatoren tot geavanceerde infrarood warmte panelen.

Maar als het gaat om zonder gas huis verwarmen, welke optie is dan het meest effectief? Het team van Infrarood Verwarming vergelijkt elektrische radiatoren en warmte panelen om te zien welk type elektrische verwarming heb beste bij jouw woning en verwarmingsbehoefte past.

is infrarood verwarming zuinig wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel verwarmingspaneel infrarood panelen

Elektrische radiatoren versus infrarood warmte panelen

Zowel elektrische radiatoren als infrarood warmte panelen hebben iets unieks en een van hun belangrijkste verschillen is de manier waarop ze warmte leveren. Om te bepalen welke het beste is voor jouw ruimte, laten we eerst eens kijken hoe beide systemen werken.

Werking elektrische radiator woonkamer

elektrische radiator woonkamer

Bij de meeste standaard elektrische radiator woonkamer is 1/3 van de geproduceerde warmte afkomstig van straling, waardoor mensen en voorwerpen rechtstreeks worden verwarmd. De rest wordt geleverd via convectie die de omringende lucht verwarmt. Daardoor kunnen elektrische radiatoren de kamer snel op temperatuur brengen, terwijl ze ook een meer comfortabele en langdurige warmte geven die niet wordt verstoord door luchtverplaatsingen. Elektrische radiatoren zijn ideaal voor allerlei ruimtes, van een tochtige tuinwerkplaats tot een goed geïsoleerde woonkamer, waardoor ze een ongelooflijk veelzijdige keuze zijn.

Werking infrarood verwarmingspanelen

infrarood verwarming verwarmingspanelen

In tegenstelling tot elektrische radiator produceren infrarood verwarmingspanelen 100% stralingswarmte. Dit betekent dat warmte panelen niet afhankelijk zijn van de omringende lucht om warmte te leveren. In plaats daarvan verplaatst de infraroodwarmte zich in een lange golf om mensen, voorwerpen en oppervlakken direct te verwarmen. Hierbij gaat geen infraroodwarmte verloren door tocht. Deze warmte panelen geven een diepere warmte die gemakkelijk door de omringende muren wordt geabsorbeerd, wat betekent dat ze ook uitstekend geschikt zijn om vocht te bestrijden. Dit maakt ze perfect voor diverse ruimtes, zoals badkamers, oudere woningen en hoge kamers.

Top 5 voordelen van woning elektrisch verwarmen

Hoewel beide een andere reeks voordelen bieden, hebben warmte panelen met infraroodstraling en elektrische radiatoren toch enkele voordelen gemeen voor woning elektrisch verwarmen.

1. Effectieve warmte

Beide elektrische kachel systemen produceren warmte door een zekere mate van comfortabele stralingswarmte. Welk op een dieper niveau verwarmt en niet gemakkelijk verloren gaat door openstaande deuren of ramen.

2. Eenvoudige installatie en geen onderhoud

Bij woning elektrisch verwarmen er is geen ketel of leidingwerk nodig. Veel elektrische kachels zijn doe-het-zelf-vriendelijk, oftewel de installatie van warmte panelen is eenvoudig. Er is ook geen risico van koolmonoxide lekkages met woning elektrisch verwarmen. Dit betekent dat je niet hoeft te betalen voor jaarlijkse onderhoudscontroles of noodgevallen als de kachel het niet doet.

3. Zonder gas huis verwarmen is 100% efficiënt

Beide elektrische verwarming systemen zetten de onttrokken elektriciteit om in bruikbare warmte, wat geweldig is voor wie energie wil besparen en de verbruikskosten wil reduceren. Zonder gas huis verwarmen bespaart je veel geld.

4. Nauwkeurig warmtebeheer via thermostaat

Elektrische kachel is vaak uitgerust met een thermostaat die tot op ±0,5 °C nauwkeurig is. Zo blijft de woonkamer of andere ruimte binnen een fractie van de gewenste temperatuur voor een efficiëntere verwarming.

5. Slimme thermostaat met intuïtieve smart control

Sommige van deze toestellen zijn zelfs compatibel met smart control. De elektrische kachel staat in verbinding met een slimme thermostaat welke je kunt programmeren via wifi of Bluetooth. Gebruik gewoon een handige app op je telefoon of tablet om snel en gemakkelijk aanpassingen te maken. Slimme thermostaat is perfect voor wie een moderne manier zoekt om zijn verwarmingssysteem te beheren.

Wat is de beste elektrische verwarming voor jouw ruimte?

Wat de beste elektrische verwarming voor jou is, leggen we uit door de kenmerken van de elektrische warmte panelen en radiatoren op een rij te zetten.

Kenmerken elektrische kachel

 • Responsieve & langdurige warmte.
 • Lichtgewicht & draagbaar.
 • Eenvoudige installatie aan de wand.
 • Breed scala aan ontwerpen.
 • Verkrijgbaar met slimme technologie (Wifi-programmering, spraakbesturing enz.).
  .

Elektrische kachel brengt warmte over op een vergelijkbare manier als een centrale verwarming op gas, alleen zijn ze veel efficiënter. Als je dus op zoek bent naar een verwarmingssysteem dat gemakkelijk in je huis past en warmte levert waar je al aan gewend bent, dan is een elektrische kachel ideaal.

Met hun geavanceerde regelbaarheid, met een aantal slimme programmeerfuncties zoals WiFi-appbediening, wekelijkse programmering en in sommige gevallen een bewegingssensor-modus, zijn elektrische radiatoren intuïtief en zeer effectief. Met een scala aan stijlen, van traditioneel tot design, slank tot verticaal en verschillende kleurvarianten, zijn elektrische kachels geweldig als je op zoek bent naar stijl en substantie. Veel toestellen zijn zelfs geschikt voor doe-het-zelf-installatie en vrijstaande montage, zodat je je huis optimaal kunt verwarmen.

Waar kun je ze gebruiken? In je hele huis, van je slaapkamer tot je keuken, maar ook in tuinkamers en commerciële ruimtes, hoewel ze niet allemaal geschikt zijn voor installatie in de badkamer.

beste infrarood verwarmingspaneel infrarood paneel badkamer ir verwarmingspanelen handdoekdroger handdoek beugel handdoek droogrek schimmel voorkomen warmte panelen

Kenmerken infrarood verwarming

 • Verwarmt mensen en oppervlakken direct.
 • Discrete ruimtebesparende ontwerpen.
 • Helpt vocht te voorkomen.
 • Bijzonder nuttig voor hoge ruimtes.
 • Warmte panelen zijn geschikt als hoofd- en bijverwarming.
 • Verkrijgbaar met slimme technologie (wifi-programmering, spraakbesturing enz.)
 • .

Slanke en moderne infrarood verwarming past naadloos in elk huis. De warmte panelen bieden een discrete maar effectieve verwarmingsoplossing. In combinatie met extra regelaars en thermostaten bieden infrarood warmte panelen intelligente en handige regelbaarheid. Daardoor kan je de infrarood verwarming afstemmen op je behoeften via een reeks slimme functies. Er is ook veel meer vrijheid bij de montage, want infrarood verwarming kan je zowel aan de wand én het plafond monteren. Daardoor kan je de warmte richten op de plaats waar deze het meest nodig is.

Warmte panelen met infraroodstraling is ook zeer gunstig voor hoge kamers, eenvoudigweg vanwege de manier waarop ze warmte leveren. Omdat de warmte die een infrarood verwarming produceert niet gemakkelijk verloren gaat door luchtstroming, is deze elektrische verwarming veel effectiever in het verwarmen van grotere ruimtes. Ook is de reactietijd zeer snel. Binnen 5 tot 12 minuten zijn de warmte panelen op temperatuur en geniet je vrijwel direct van de heerlijke stralingswarmte.

Waar kun je warmte panelen gebruiken? In je hele huis. Infrarood verwarming is ook zeer effectief voor hoge, tochtgevoelige ruimtes, badkamers, tuinkamers, magazijnen, werkplaatsen en andere commerciële ruimtes.

Vind de juiste elektrische radiator of infrarood paneel

Of je nu kiest voor een slimme elektrische radiator of een strak infrarood paneel. Het beste verwarmingssysteem voor jou hangt uiteindelijk af van je woning en je individuele voorkeuren. Welke verwarmingsoplossing je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat onze gevarieerde collectie infrarood panelen je voorzien van een geavanceerde verwarming die het beste bij je past.

Bij Infrarood Verwarming kan je namelijk terecht voor diverse uitvoeringen van infrarood warmte panelen als ook hybride warmte panelen die convectie- en stralingswarmte combineert.

Heb je nog vragen over warmte panelen? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming. Of maak een afspraak in één van onze showrooms van HeatXL. Onze adviseurs leggen je graag de voordelen uit van warmtepanelen. Infrarood paneel is zuinig, gezond en onderhoudsvrij. Combineer elektrische radiator met zonnepanelen voor een nog hogere kostenbesparing.

Meer informatie kan je ook lezen in onze infrarood verwarming blogs. Zoals energiezuinige elektrische verwarming vs gasverwarming. Kom meer te weten over onze duurzame, goedkope elektrische kachel met infraroodstraling. Elektrische radiator kan je bovendien ook kopen in onze online winkel. Waar je ook terecht kan voor industriele verwarming kopen.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.