Waarom paneelverwarming als verwarmingssysteem

Hoe werkt paneelverwarming

Paneelverwarming is het duurzame en elektrische alternatief voor verwarmingssystemen op basis van fossiele brandstoffen of biomassa. Een belangrijk verschil tussen infraroodstraling en andere warmtebronnen is dat infrarood niet de lucht verwarmt (convectie) maar materie of vaste stoffen.

wat kost infrarood verwarming infrarood verwarming woonkamer ir verwarmingspanelen paneelverwarming

Mensen, muren van gebouwen en meubels nemen dus warmte van de infraroodstraling op en geven die gelijkmatig weer af. Dit creëert meer comfort voor de mensen in de kamer ondanks de lagere kamertemperatuur. Doordat de warmte uit alle richtingen komt en niet door circulerende warme lucht. Dit maakt paneelverwarming ook bijzonder geschikt voor allergiepatiënten en astmapatiënten, omdat het werkt zonder stof op te wekken.

Paneelverwarming is uiterst duurzaam (zoals alle elektrische installaties), absoluut onderhoudsvrij, zonder warmteverlies en de installatie gebeurt in een paar eenvoudige stappen. Genoeg redenen om duurzamer te worden met infrarood paneelverwarming.

  • Duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen en biomassa
  • Energiebesparing van 30 tot 50%
  • Schone en gezonde lucht door stralingswarmte
  • Geen onderhoud of service nodig

Verschillende infraroodstraling

Het woord infrarood (infra in het Latijns betekent ‘voorbij’) maakt duidelijk dat het gaat om een bereik van elektromagnetische straling dat voorbij het rode uiteinde van het zichtbare lichtspectrum ligt. En dus vrij is van Uv-straling.

huis hoe-werken-infraroodpanelen paneelverwarming

Infrarood Verwarming creëert visionaire technische apparaten om optimaal gebruik te maken van de zeer efficiënte infraroodstraling als warmtebron. Daarom hebben wij voor elk golfbereik de juiste ingenieuze warmte oplossing.

De afzonderlijke infrarood bereiken verschillen wat betreft de golflengte

  • IR-C lange golf infraroodstralingen: paneelverwarming voor woningen en utilitaire bouw.
  • IR-B middengolf IR-straling: infrarood verwarming voor de industrie en terrasverwarming
  • IR-A korte golf infraroodstraling: infrarood heaters voor industrie en als terrasverwarmer.

Infrarood verwarming voor iedere toepassing

In het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen korte, midden en lange golf infraroodstraling. Om de technologie en de verschillende golflengten optimaal te kunnen gebruiken, heeft Infrarood Verwarming voor elk golfbereik een uitgekiende verwarmingsoplossing ontwikkeld.

Hiervoor worden korte golfstralers buiten gebruikt, die direct voelbare warmte genereren, terwijl middellange- en langgolvige infraroodstraling binnenshuis wordt toegepast. Infrarood Verwarming gebruikt de voordelen van uiterst efficiënte infraroodtechnologie, zodat voor elke situatie de juiste verwarmingsoplossing beschikbaar is.

Infrarood verwarming woonkamer

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto warmtepanelen elektrische kachel woonkamer

De ideale oplossing om je woonkamer te verwarmen met efficiënte infrarood warmte. Met een infrarood verwarming woonkamer wordt een designelement gecreëerd dat niet alleen comfortabele warmte genereert, maar ook een essentieel onderdeel vormt van je binnenverlichting. Een plafondverwarming met led-verlichting biedt warmte en licht.

Buitenverwarming

Geniet van de directe warmte met een korte golf buitenverwarming. Verleng de zomer op je terras, verwarm je serre, verleng het terrasseizoen van je restaurant en genereer daarmee extra omzet. Het enige wat je nodig hebt, is een terrasverwarming.

infrarood verwarming industriële verwarming

Industriële verwarming

De industriële verwarming is speciaal ontwikkeld voor de uitdagingen van grotere hallen en ruimtes met hogere plafonds. Deze maken ook een efficiënte verwarming van afzonderlijke ruimtes mogelijk.

Meer weten over elektrische paneelverwarming

Wil je meer informatie over elektrische paneelverwarming? Je kan paneelverwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over onze elektrische paneelverwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over de verbetering van gemeenschappelijke ruimte met energiezuinige verwarming en led-verlichting vinden. Lees meer over industriele verwarming.

Koop nu een paneelverwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.