Waarom kiezen voor een keuken paneel?

Waarom een keuken paneel verwarming?

Over verwarming keuken paneel denk je niet vaak na. Als je in de keuken bent, heb je al een hete oven, hete kookplaten en andere machines die warmte afgeven. Waarom een keuken paneel kopen?

Keukens zijn tegenwoordig meer dan een ruimte waar voedsel wordt bereid. Het zijn woonkeukens, waar mensen samenkomen om te eten, te drinken en elkaars verhalen delen.

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 14 huis keuken paneel

Als de keuken te heet is, is dat allesbehalve uitnodigend. En omgekeerd, als het er te kil is, is het er niet aangenaam. Een infrarood verwarming keuken paneel is dus een uitstekende keuze. Je wilt dat deze snel opwarmt, zodat je bij het ontbijt rustig in de warmte van je cappuccino kan genieten.

Een keuken paneel is daarom uitermate geschikt en verwarmt alleen daar waar de warmte benodigd is. In mum van tijd is het warmtepaneel warm, hiervoor is slechts 5 tot 10 minuten nodig (afhankelijk van het vermogen en materiaalkeuze). De warme onschadelijke infraroodstralen voelen heerlijk aan op je huid.

Infrarood paneel als keuken verwarming

De hele kamer, inclusief de eethoek, wordt verwarmd door strategisch geplaatste keuken verwarming van hoge kwaliteit. Een infrarood paneel kan de hele keuken verwarmen of slechts één hoek. Dit wordt bepaald door de indeling van de keuken en de warmtebehoefte. Als de woonkeuken warm genoeg is, zet je de keuken verwarming gewoon uit.

 

Infrarood paneel is uitstekend te gebruiken als bijverwarming in keukens. Het handhaaft de juiste temperatuur in de woonkeuken. Een verwarmingspaneel bespaart cruciale keukenruimte door het slanke ontwerp, van slechts 1,7 tot 2,2 cm. En kunnen daardoor naadloos wordt ingepast bij het interieur.

Krijtbord infraroodpaneel welke elektrische verwarming kiezen keuken paneel

Een keuken verwarming is er verschillende vormen, maten en vermogens. Een infrarood krijtbord keuken paneel is ideaal in deze ruimte. Het warmtepaneel ziet er net zo uit als een echt krijtbord waar je met krijt op kunt schrijven.

Schrijf de boodschappenlijst op of laat er een lief bericht voor je kinderen op achter. Je maakt het schoon met een vochtige handdoek, net als een echt krijtbord.

Voordelen infrarood verwarming keuken

Infrarood verwarming keuken is eenvoudig te installeren en neemt weinig ruimte in beslag. Je hebt alleen een vrije muur of plafond nodig om de warmtepanelen te monteren.

De objecten en mensen in de ruimte worden verwarmd door een gezonde infraroodstraling. Hierbij wordt dus niet de lucht verwarmd, zoals bij een convectie kachel het geval is. De warmte van de IR straling wordt vastgehouden door de objecten in de ruimte en daarna teruggekaatst. Omdat er bij een infrarood verwarming geen luchtcirculatie is, zweven er geen stofdeeltjes of bacteriën rond.

hoe werkt infrarood paneel

Omdat er in keukens veel kastjes en voorwerpen zijn, heeft een de infrarood verwarming veel oppervlakken om te verwarmen. Er is dus geen krachtig warmtepaneel nodig om de ruimte warm te krijgen. Een keuken heeft ongeveer 20 watt/m3 nodig.

Een infrarood verwarming kan afzonderlijke kamers of het hele huis verwarmen. Nadat iedereen vertrokken is, kun je je in de aangename warmte even ontspannen met een kopje koffie. Je hoeft dan niet het hele huis te verwarmen, alleen de woonkeuken. Dat scheelt aanzienlijk in de verbruikskosten. En IR verwarming verbruikt weinig energie terwijl deze heerlijk warm is.

Meer informatie over keuken panelen

Keuken panelen zijn zuinig in verbruik, onderhoudsvrij en eenvoudig te installeren. Wil je meer informatie over keuken paneel? Je kan voor keuken paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over keuken paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over infrarood kachel bij jou thuis lezen. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.