Waarom infrarood verwarming

Waarom infrarood verwarming goed is

Infrarood verwarming is goed voor onze toekomst, omdat een huis verwarmen middels groene energie beter is voor het milieu. Geen centrale verwarming meer via de alsmaar duurder wordende aardgas prijzen. 

De fossiele brandstoffen in ons land raken op. We moeten sowieso in 2050 allemaal gasloos onze woning verwarmen. Dit staat namelijk in het Klimaatakkoord en dat is waar we ons aan houden. 

Elektrisch verwarmen is daarom de toekomst. Helemaal als we zuinig omgaan met de elektriciteit en daarnaast géén grijze stroom gebruiken. Grijze stroom is namelijk niet duurzaam en ook nog eens belastend voor het milieu. 

Gebruik altijd groene stroom voor al je elektrische apparaten. Deze stroom is afkomstig van zonnepanelen, restwarmte of windmolen parken. Zelf kan je ook zonnepanelen op je dak plaatsen, zodat je aan het einde van de maand geen of bijna geen kosten hoeft te betalen voor de elektriciteitsrekening. 

De twee meest geschikte alternatieven voor elektrisch verwarmen zijn infrarood panelen of warmtepomp.

Infrarood panelen als hoofdverwarming verkooppunten

Met groene stroom je huis verwarmen

De gas en oliereserves zijn niet oneindig voorradig. Ze zijn niet milieuvriendelijk en de prijzen voor deze fossiele brandstoffen stijgen ook alsmaar door. Geen wonder dat de moderne infrarood panelen warmte een duurzame oplossing zijn om je hele huis te verwarmen. 

We moeten van de regering toch van het gas af. Kies daarom voor elektrisch verwarmen middels ir panelen voor je hele huis of een gedeelte van je woning. Combineer ir panelen met een warmtepomp boiler of hr elektrische boiler voor het warme water. 

Geen onderhoud meer aan je cv ketel, geen euro per maand meer te veel betalen voor m3 gas. Per jaar bespaar je enorm aan onderhoudskosten en verbruikskosten. Daarom is verwarmen met infrarood panelen zuinig en duurzaam, stap daarom nu over. 

Een infraroodpaneel stoot ook nog eens geen CO2 uit, wanneer je deze combineert met zonnepanelen. Het is gewoonweg een milieuvriendelijk alternatief. Een zelfvoorzienend zonne-energie systeem is natuurlijk altijd duurzaam en ook nog eens voordeliger. 

De centrale verwarming kan je laten staan. Koop onze hoge kwaliteit infrarood panelen als hoofdverwarming. 

Stralingswarmte versus lucht verwarming

In Nederland beschikt het grootste deel van de woningen over een centraal luchtverwarming systeem, zoals een cv ketel. Echter de lucht verwarmen is inefficiënt en verbruikt daarnaast veel energie. De kamer moet namelijk eerst volledig gevuld worden met warme convectie lucht. 

Iedereen weet dat warme lucht eerst stijgt. Je krijgt daardoor een warme luchtzak onder je plafond. Voordat de warme lucht bij jou is, waar jij zit op de bank, ben je een tijdje verder met stoken. Er gaat daardoor veel energie verloren. 

Tevens is de luchtcirculatie niet goed voor onze gezondheid. Bij convectie verwarmingen dwarrelen de bacteriën en stofdeeltjes in de lucht. Deze adem je in, wat niet goed is. Al helemaal niet voor astma patiënten. 

Een infrarood verwarming daarentegen werkt op basis van stralingswarmte. De warmtepanelen stralen warme lange c-stralen uit. Deze mag je vergelijken met de warme zonnestraaltjes, alleen dan zonder de schadelijke uv straling. 

De ir panelen verwarmen niet de lucht, zoals radiatoren dat vervolgens doen. Je huis met infrarood stralen verwarmen is een andere manier van verhitting. De infrarood panelen warmen direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. 

Daarnaast weerkaatsten de ir stralen bijna op alles wat in de kamer staat. Zoals muren, vloer en meubels. Deze vorm van verwarmen is zeer efficiënt. Tevens heb je bijna geen luchtcirculatie in de kamer, waardoor je minder lucht- en stof verplaatsing hebt. 

Je hoeft daarom ook minder vaak je huis te stoffen. Werkelijk, het verschil is gelijk zichtbaar en merkbaar. 

Doordat de muren, vloer en meubels de warmte vasthouden, zorgt dit tegelijkertijd voor een extra stijging van de gevoelstemperatuur. Deze stijgt met 2 tot 3 graden. Hierdoor heb je minder energie nodig om een warm huis te krijgen. Voor een woning die goed geïsoleerd is, heb je zelfs nog minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. 

Met gerust hart kan je daardoor de thermostaat wat naar beneden zetten. Hierdoor bespaar je op de stookkosten, in dit geval op de elektriciteit. Daarom heb je een laag energie verbruik met infrarood panelen in je huis. 

Infraroodpaneel top Verwarmingspaneel huis verwarmen

Infrarood panelen in nieuwbouw

Infrarood panelen kan je zowel in nieuwbouw als bestaande huizen monteren. Nieuwbouw infrarood panelenhebben onderstaande voordelen. 

Eenvoudige en snelle installatie: Infrarood panelen zijn binnen een kwartier geïnstalleerd aan de wand. Het enige wat je mogelijk nodig hebt, is een elektricien voor een nieuwe aansluiting of een verlening van de kabel. 

Meer ruimte: infrarood verwarming zijn platte panelen, slechts 2,5 centimeter dik, die je aan de wand of plafond monteert. Ze zijn bijna onzichtbaar. Je hoeft geen extra ruimte in te plannen voor een ketel, opslag van brandstof of hout.

Aangename warmte: de infrarood straling verwarmt niet de lucht, maar de objecten in de kamer. Deze infrarode straling wordt door mens als aangenaam ervaren. Het heeft tevens een positief effect op onze gezondheid.

Lage kosten: infrarood panelen kan je voordelig bij HeatXL kopen. Je hebt geen onderhoudskosten. De verbruikskosten van een infrarood paneel in goed geïsoleerd woningen zijn bijzonder laag. 

Milieuvriendelijk: ir verwarmingen stoten geen CO2 uit en vormen samen met zonnepanelen een milieuvriendelijk alternatief. 

Infrarood panelen in bestaande woningen

Heb je een bestaande woning en wil je infrarood panelen als hoofd- of bijverwarming plaatsen? Geen probleem, de installatie is namelijk eenvoudiger dan je denkt. Op iedere vrije muur kan je een ir paneel installeren. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektra. 

Een ir plafondverwarming is iets moeilijker om te bevestigen. Wij raden aan om altijd een expert te raadplegen. Je moet de elektriciteit goed aansluiten vanuit de voedingskast. Je wilt geen snoeren van je plafond naar de muur zien. 

Een infrarood paneel kan je ook in de badkamer plaatsen. Zorg dat je de speciale badkamer ir panelen koopt. Vraag naar ons advies.

Infrarood verwarming in de slaapkamer kan je eenvoudig zelf monteren. Het enig is dat je het paneel niet boven het hoofdeinde plaatst. Voor sommige personen voelt de directe warmte als onaangenaam. 

Vraag onze adviseurs welke infrarood panelen het beste in jouw bestaande woning passen. Zij rekenen precies voor je uit welk vermogen en hoeveel panelen je nodig hebt. 

mobiele-infrarood-verwarming-mobiele-verwarming-mobiele-kachel-losse-verwarming-bijzetverwarming-bijzet-kachel-4 misvattingen over infrarood panelen

Verschil tussen infrarood paneel en infrarood straler

Het verschil tussen een infrarood paneel en een infrarood stralers is dat ir panelen veilig zijn. Infrarood stralers zenden agressieve warmte uit, die niet geheel veilig is voor de mens. 

Een infrarood paneel werkt met een lange infrarood golf en een infrarood straler met een korte infrarood golf. 

Infrarood a-stralen

De korte golf a-stralen genereren een rood licht. Een deel van golflengte is zichtbaar waardoor het risico op letsel kan geven. 

Infrarood c-stralen

De lange golf stralen van het ir paneel raken de huid tot 0,3 mm en dringen dus niet in de huid. De straling die je voelt op je huid, daardoor krijg je het warm. Deze infrarood c-stralen worden ook wel donkerstraler genoemd. 

De kwalitatief hoge ir panelen maken gebruik van lange golf infraroodstralen. Ze zijn daarom uitermate geschikt om als bij- of hoofdverwarming te gebruiken. Zowel in je woning als op kantoor. 

Volgens de heer Kosack, die onderzoeker is aan de Universiteit van Kaiserlautern, mag je spreken over een infrarood verwarming de stralingsfactor groter is dan vijftig procent. Infrarood panelen met een lagere stralingsfactor leveren vooral convectie warmte op. Dit is inderdaad een groot verschil. 

Let op deze stralingsfactor wanneer je een ir paneel koopt. Er zijn helaas ook minder goede leveranciers op de markt. Zij bieden ir panelen aan onder deze naam, maar het zijn geen infrarood panelen. 

Ze halen vaak nog niet eens de 20% stralingsfactor. Je koopt dan een kat in de zak. 

Helaas is in Nederland nog geen keurmerk voor infrarood panelen. Wel kun je de volgende tips aanhouden voor hoge kwaliteit infrarood panelen. 

  • “Made in Germany”, oftewel geproduceerd in Duitsland. 
  • TÜV certificering
  • CE-keurmerk voor de Europese veiligheidsnormen. 
  • RoHS certificaat betekent dat het product vrij is van schadelijke stoffen
  • EMV, VDE en GS keurmerken. Deze zijn voor de Nederlandse wet goedgekeurde hoge certificeringen. 
  • DIN-9000 en DIN-9001 certificaten. 
    .

Alle infrarood panelen van Infrarood verwarming hebben bovenstaande certificeringen en keurmerken. Je bent verzeker van een goede investering! 

Een goede investering levert je geld op, namelijk op de verbruikskosten. Om een vergelijk te maken met andere verwarmingssystemen moet je ook de bijkomende kosten vergelijken. 

Met een infrarood verwarming bespaar je op verbruiks-, aanschaf-, installatie- en onderhoudskosten. De dure installatie van olietanks of gas- en verwarmingsbuizen behoren bij ir panelen tot de verleden tijd. Verwarming met infrarood stralingswarmte betekent tevens een leven zonder onderhoud.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.