Waarom infrarood panelen kopen

Waarom infrarood panelen kopen verstandig is

Infrarood panelen is een verstandigste keuze die je momenteel kan maken. Nu het klimaatakkoord wordt uitgerold in Nederland, klinkt geregeld kritiek over het idee om van het gas af te gaan. De eerste vraag die bij velen opkomt is ‘hoe moet ik mijn huis verwarmen?’ 

autos cuba infrarood paneel foto

Verwarmen zonder aardgas

Aardgas is een fossiele brandstof. Dit betekent dat er CO2 vrijkomt als je het verbrandt. Daarnaast is de voorraad niet oneindig. De uitstoot van CO2 zorgt voor verandering van het klimaat en dat willen we juist tegengaan. 

Internationaal zijn er in 2015 afspraken gemaakt tijdens het Klimaatakkoord in Parijs om in de EU minder CO2 uit te stoten. Ook Nederland moet zich uiteraard aan deze afspraken houden. 

Op dit moment zijn bijna alle Nederlandse huizen nog aangesloten op het aardgas netwerk en samen zorgen we voor een flinke CO2 uitstoot. De overheid heeft bepaald dat onze energie voorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dit lijkt misschien ver weg, maar dit is al over 30 jaar!

Daarnaast gaat de gaswinning in Groningen sterk teruglopen. Als we niet afhankelijk willen zijn van gas uit het buitenland moeten we nu al overstappen op nieuwe manieren voor koken, warm water voorziening en duurzaam verwarmen. 

We gaan eerst de vraag beantwoorden hoe je jouw huis kunt verwarmen zonder aardgas. 

Huis elektrisch verwarmen

Je huis verwarmen door middel van elektriciteit en dan wel op een duurzame manier, dat is de toekomst. Het is een andere manier waarop we verwarmen. Dit kan door middel van een aansluiting op het warmtenet, infrarood panelen of warmtepomp.

Een warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. De aanleg van een warmtepomp is niet altijd even eenvoudig en daarnaast ook niet toepasbaar. Bijvoorbeeld bij een flatgebouw of appartementen. Daarnaast zijn de aanschafkosten behoorlijk groot. 

Een aansluiting op het warmtenet is niet bij iedere gemeente en iedere wijk realiseerbaar, omdat er nog geen voorziening voor is. 

Infrarood panelen daarentegen zijn wel voor iedereen toepasbaar en ook realiseerbaar. De investering in ir panelen zijn laag. Je hebt al een ir paneel voor honderd euro, wat kan oplopen tot boven de duizend euro. Uiteraard als je jouw hele huis wilt verwarmen met infrarood panelen heb je meerdere warmtepanelen nodig. 

Infrarood paneel maakt gebruik van warmte stralen, net zoals de zon, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. De prijs van een infrarood paneel is afhankelijk van de grootte, het vermogen en het materiaal. 

warmtepanelen infrarood paneel spiegel advies waar kopen

Met infrarood panelen heb je duurzame warmte

Elektrisch verwarmen door middel van een infrarood panelen is niet alleen een verstandige keuze, het is ook een duurzame manier. 

Gebruik nooit grijze stroom. Neem altijd groene stroom af. Deze stroom is op een duurzame manier opgewekt, door middel van zonpaneel parken, windmolen parken of restwarmte uit de industrie. Door gebruik te maken van groene stroom help je het milieu. 

De combinatie van infrarood panelen en zonnepanelen zorgt ervoor dat je op 0-emissie schadelijke stoffen uitstoot hebt, oftewel CO2 centraal bent. Daarnaast is rekening voor elektriciteit zeer laag. Het verbruik per jaar is laag. Met infrarood panelen in je huis ben je goedkoop uit, duurzaam en je zit er in de wintermaanden warm bij!

Hoge kwaliteit infrarood verwarming zijn enorm zuinig in gebruik. Ten eerste is het infrarood paneel binnen enkele minuten opgewarmd en zorgt daardoor dat je direct van de warmte geniet. 

Waarom zou je een paar uur wachten totdat de cv ketel eindelijk is opgestart? Als de warmte dan komt, ben je ook nog eens CO2 vervuilend bezig. 

Je hebt al heel wat gas per minuut verspilt. En daarmee dus ook een aantal euro per minuut, maand en jaar. Is dat wat je wilt?

Ten tweede zijn infrarood panelen zeer geschikt om een zone in de kamer te verwarmen. Ir panelen kan je per ruimte of het grootste deel verwarmen. 

Je verwarmt alleen daar waar het nodig is. Als je bijvoorbeeld de logeerkamer niet gebruikt, hoef je deze ook niet constant te verwarmen. Per m2 kan worden berekend welk vermogen, hoeveel watt per m2, je per kamer nodig hebt. 

Bij goed geïsoleerde woningen zijn infrarood panelen nog zuiniger. De cv ketel heb je niet meer nodig, deze kan uit laten staan. 

Ten derde kan je de infrarood panelen eenvoudig afzonderlijk van elkaar bedienen. Tegenwoordig gebruiken is IoT niet meer weg te denken, Internet of Things. Daarom zijn de infrarood panelen van HeatXL ook verkrijgbaar met een slimme thermostaat verwarming. Deze bedien je eenvoudig met je smartphone door middel van de smart home app.   

Daardoor bespaar je flink op de verbruikskosten. Ook voor als je bijna thuis bent, dan zet je het infrarood paneel alvast aan. Een fijne en warme thuiskomst is altijd prettig. 

Ben je vergeten het paneel uit te zetten toen je deur uit rende? Geen probleem, via de app zet je het verwarmingspaneel alsnog lager.

infrarood paneel groen woonkamer

Infrarood panelen geven gezonde en veilige warmte

Door elektrisch te verwarmen met infrarood panelen loop je geen enkel risico op schadelijke koolmonoxide vergiftiging. Daarnaast stoot een infrarood paneel ook geen schadelijke stoffen uit. Stoffen die slecht zijn voor onze gezondheid. 

Hoge kwaliteit ir panelen zijn vrij van kunststoffen en elektrostraling. Er daardoor zijn geen risico’s op het gebied van gezondheid. De hoge kwaliteit warmtepanelen herken je aan het Duitse TÜV-keurmerk en ‘Made in Germany’. 

Infrarood verwarming in je huis zorgt voor een gezond binnenklimaat. De ir panelen van Infraroodpaneel worden bijvoorbeeld zelfs toegepast in kritieke omgevingen, zoals in ziekenhuizen op de operatie kamers en op verpleegafdelingen. 

Sterker nog infrarood stralen hebben een positief effect op ons. Het heeft een therapeutische werking. Het verlicht ook pijnen bij gewrichten en spieren. Ook reumapatiënten hebben baat bij infrarode straling. 

Veilige ir panelen

Voor producten die binnen het bereik van kinderen zijn, luisteren de veiligheidseisen altijd zeer nauwkeurig. Bij een verwarming is vooral het verbrandingsgevaar een aandachtspunt. De infrarood panelen aan de wand bereiken een oppervlak temperatuur tussen de 60 en 85 graden Celsius. Daarmee zijn brandwonden of blaren uitgesloten. 

Tevens zit op de hoge kwaliteit ir panelen een temperatuur beveiliging. Wordt het paneel te heet, dan schakelt deze vanzelf uit. 

Tot slot hebben infrarood panelen geen scherpe punten of hoeken waar jij je eventueel aan zou kunnen bezeren. 

Welltherm-WT-RL0615-PRINT-infrarood-verwarming-st001 prijzen infrarood panelen

Infrarood design panelen geven ook warmte

Infrarood panelen kan je niet vergelijken met de lelijke radiatoren. Nee, ze zijn juist zeer modieus en stijlvol. Ze zijn flinterdun, waardoor ze ruimtebesparend zijn. Vanwege hun strakke design mogen ze juist opvallen in jouw interieur. 

Infrarood glaspanelen zijn verkrijgbaar in 43 prachtige RAL-kleuren. Je kan ook kiezen voor een paneel wat gelijk een spiegel is, of een schoolbord ir paneel waar je met echt krijt op schrijft. En wat dacht je van een warmtepaneel in de badkamer verwarming met handdoekdroger. De droge en warme handdoeken liggen altijd voor het grijpen. 

Tevens is het mogelijk om een beeld of patroon te laten drukken op het ir paneel. Dit wordt op een speciale manier gedaan in de fabriek. Daardoor is het veilig. 

De infrarood beeldpanelen met foto en kunst zijn razend populair. Je ziet namelijk niet eens dat het prachtige schilderij wat aan de muur hangt een infrarood verwarming is. 

De mogelijkheden op design verwarming gebied zijn reuze groot. Advies infrarood verwarming nodig? Schakel onze adviseurs in. Zij kunnen je vervolgens wegwijs maken in het infrarood verwarmingsland. 

Je hoeft geen lelijke en stinkende radiatoren meer in je huis te hebben. Infrarood paneel mag juist gezien worden in je woning. Ze zijn onderdeel van jouw inrichting. 

Elektrisch koken en warm water

Om all electric te gaan, moeten we de laatste vraag ook nog beantwoorden. Koken doen via elektrische inductie, wat al veel huishoudens hebben. De warm watervoorziening regelen we met een warmtepomp of een elektrische hoog rendement boiler. 

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.