Voordelen infrarood verwarming met thermostaat

Waarom kiezen voor een infrarood verwarming met thermostaat?

Een infrarood verwarming met thermostaat is een slimme keuze als je op zoek bent naar een zuinig, veilig en goedkope verwarming voor in huis. Of dit nu voor een nieuwbouwwoning is, een bestaand huis of een renovatie woning. Thermostaten zijn eenvoudig te bedienen via het hoofdstation of middels een App op je mobiele device. Ook op afstand in huis of buitenshuis kan je de warmtepanelen altijd bedienen. Wat zijn de voordelen van een infrarood verwarming met thermostaat?

wat kost infrarood verwarming wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel 10 Voordelen infrarood verwarming met thermostaat. Infrarood kachel is economisch voordelig, geen onderhoud, zuinig in verbruik, schoon en vrij van gassen. Eenvoudig temperatuur regelen via de App op je mobiele telefoon.

Wat is een infrarood kachel met thermostaat?

Voordat we overgaan op de voordelen van je huis elektrisch verwarmen, is het handig om te weten wat een infrarood kachel met thermostaat is. Een thermostaat verwarming is een apparaat in huis dat verbonden is met het centrale verwarmingssysteem. Dit wordt gebruikt om de temperatuur van het systeem te regelen middels de omgevingstemperatuur in huis te controleren.

Een verwarmingspaneel kan een ingebouwde of stekker thermostaat regeling hebben. Alle afzonderlijke warmtepanelen kunnen middels het hoofdstation bediend worden. Als je een digitale wifi thermostaat hebt, kan je deze ook bedienen via de App op je smartphone, smartwatch of tablet. Waar jij je ook bevindt; thuis of onderweg.

10 voordelen van infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat

De belangrijkste voordelen van infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat ten opzichte van andere verwarmingssystemen, zoals kolen-, olie- of gasverwarming, zijn als volgt. Dit geldt overigens ook voor de infrarood panelen met een losse thermostaatsregeling.

1. Economisch voordelig:

Dit verwarmingssysteem is zuinig, want elektrische kachels zijn goedkoper, zowel in initiële kosten als in onderhoudskosten. Ze vergen geen aandacht, dus er is een aanzienlijke besparing op onderhoud ten opzichte van andere systemen. Elektrische energie is ook goedkoop omdat ze op grote schaal wordt geproduceerd. Daarnaast raken de gasvoorzieningen op en zijn bovendien milieubelastend. Uiteraard kan je zelf ook zorgen voor groene energie via zonnepanelen op dak. Met infrarood verwarming op zonnepanelen stoot je bovendien geen CO2 uit.

2. Hygiëne:

Infrarood verwarming met thermostaat is volledig vrij van stof en daardoor een schoon systeem. Er komen geen stofdeeltjes in aanraking met het verwarminssysteem, zoals bij een convectie kachel wel het geval is. Daar komt ook die nare lucht vandaan. Daarnaast heb je bij een infrarood verwarming geen luchtcirculatie, waardoor je profiteert van een schoon binnenklimaat. Geen rond dwarrelende stofdeeltjes of bacteriën in de lucht. Schoon en reukvrij.

3. Afwezigheid van gassen:

Omdat met een infrarood verwarmingssysteem geen rookgassen ontstaan, is er geen gevaar voor de atmosfeer. Deze werking is daarom veilig en schoon om te gebruiken in iedere ruimte. In de woonkamer, badkamer en zelfs in de kinderkamer.

infrarood paneel met thermostaat

4. Eenvoudig temperatuur regelen:

Eenvoudige, nauwkeurige en betrouwbare temperatuurregeling is mogelijk met handbediende of met volautomatische infrarood verwarming met thermostaat. Gewenste temperatuur of temperatuurcyclus kunnen bij een thermostaat verwarming nauwkeurig ingesteld worden middels het hoofdstation of de app.

5. Automatische bescherming:

Infrarood verwarming heeft een ingebouwde automatische bescherming tegen overstroom of over verhitting. Welke verkregen kan worden door middel van geschikte schakelinrichtingen in het elektrische verwarmingssysteem. De warmtepanelen van Infrarood Verwarming zijn van A-kwaliteit en hebben daarom meerdere veilige schakelaars tegen over verhitting.

6. Bovengrens van de temperatuur:

Er is geen bovengrens aan de bereikbare temperatuur behalve het vermogen van het warmtepaneel om hitte te weerstaan. Bij de hoge temperatuur panelen ligt deze rond de 115 graden Celsius voor wandpanelen en maximaal 150 graden Celsius voor plafondverwarming. Echter in de praktijd is dit ook vaak 115 graden.

7. Speciale eisen aan de verwarming:

Een elektrische verwarming met infraroodstraling voldoet aan bepaalde eisen van verwarmen. Zoals gelijkmatige warmteverdeling of verwarmen zonder oxidatie. Alleen een infrarood verwarming kan hieraan voldoen, geen enkel andere kachels. Ook kan je deze warmtepanelen inzetten als hoofdverwarming en als bijverwarming.

8. Hoog rendement bij gebruik:

Het totale rendement van infrarood verwarming met thermostaat is verhoudingsgewijs hoger. Dit komt doordat een infrarood kachel de bron direct naar de plek brengt waar de warmte nodig is. Daardoor worden warmteverliezen beperkt. Verder treden bij het verwarmingsproces geen warmteverliezen op. De achterkant van het warmtepaneel is zeer goed geïsoleerd, waardoor de hitte aan de voorkant uitgestraald wordt. Onze infrarood verwarming met thermostaat zet tenminste 93% van de energie om in warmte. Terwijl bij gas-, vaste brandstof- en olie gestookte verwarmingen het rendement respectievelijk op 60%, 30% en 60% ligt.

9. Geruisloos systeem:

Infrarood verwarming met thermostaat produceert geen vervelend lawaai. Infrarood panelen zijn namelijk stil in gebruik, waardoor je geen geluidshinder ondervindt als je rustig in de woonkamer zit te werken bijvoorbeeld. Daarom wordt een infrarood verwarming met thermostaat ook wel de stille verwarming’ genoemd.

10. Zeer veilig verwarmingssysteem:

Elektrische infrarood verwarming is uiterst veilig en ondervindt zware testen voordat deze op de markt gebracht worden. De diverse veiligheidscertificaten laten dit ook zien, zoals de strenge TÜV keuring, RoHS gecertificeerd en VDE keuring.

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 14 huis

Vragen over infrarood verwarming met thermostaat regelaar?

Heb je nog vragen over infrarood verwarming met thermostaat regelaar? Neem dan zeker contact op voor slimme thermostaat of stekker thermostaat met Infrarood Verwarming. Of maak een afspraak in één van onze showrooms van HeatXL. Onze adviseurs leggen je graag de voordelen uit van thermostaat kopen voor IR verwarming. Infrarood paneel is zuinig, gezond en onderhoudsvrij. Combineer infrarood verwarming met zonnepanelen voor een nog hogere kostenbesparing.

Meer informatie kan je ook lezen in onze infrarood verwarming blogs. Zoals bijverwarming slaapkamer is gezond. Kom meer te weten over onze duurzame, goedkope elektrische verwarming met infraroodstraling. Onze duurzame warmtepanelen kan je bovendien ook kopen in de infrarood verwarming winkel. Waar je tevens terecht kan voor industriele verwarming kopen.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.