Voordelen infrarood verwarming badkamer

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming badkamer?

Een infrarood verwarming badkamer is onmisbaar. Een infrarood badkamerkachel geeft namelijk direct warmte en verwarmt de objecten en mensen in het stralingsgebied. In de badkamer wil je dat het snel en lekker warm is, zonder veel energie eraan te verbinden.

Infrarood verwarming badkamer kan je inzetten als bijverwarming badkamer of als onderdeel van de hoofdverwarming. De voordelen die een elektrische kachel met infraroodstraling biedt is zeer groot. We gaan verder in op deze voordelen.

infrarood verwarming badkamer

Voordelen infrarood panelen badkamer

De voordelen van infrarood panelen badkamer zijn zeer divers. Net als alle andere warmtepanelen zijn de infrarood panelen binnen 5 tot 12 minuten warm. Afhankelijk van het vermogen en de afmeting van het verwarmingspaneel. Wat zijn de voordelen van infrarood panelen badkamer?

 • Snel warm: binnen 5 tot 12 minuten
 • Niet de lucht, maar de objecten en mensen worden verwarmd.
 • Muren worden warm, waardoor schimmels verdwijnen
 • Schone lucht: Geen luchtcirculatie betekent geen rondzwevende stofdeeltjes
 • Installatie is eenvoudig aan de wand of het plafond.
 • Dankzij de IP44 klasse zijn infrarood panelen badkamer waterafstotend en dus veilig te gebruiken in vochtige ruimtes.
 • Geen onderhoudskosten.
 • Zeer zuinig in verbruik: tenminste 93% van de energie wordt omgezet in infraroodwarmte.

Infrarood badkamer is gezond

Infrarood badkamer heeft ook veel gezonde voordelen. Infrarood verwarming badkamer maakt gebruik van langegolf infraroodstraling, welke onzichtbaar is voor ons als mens. Je kan deze straling vergelijken met de infrarood van de zonnestralen, en dan zonder de schadelijk uv-straling.

De langegolf IR straling kan je niet vergelijken met UV-straling of röntgenstralen. Deze zijn namelijk wél schadelijk voor de gezondheid. Infraroodstraling is juist goed voor de gezondheid, omdat:

 • Door de indringende warmte zetten de bloedvaten uit en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Dit biedt verlichting bij bijvoorbeeld gespannen spieren.
 • Infrarood verwarming badkamer verwarmt objecten, zoals wanden, badkamermeubels en mensen. Hierdoor is er geen sprake van verwarming van de lucht en is er dus geen luchtcirculatie. Astmapatiënten en mensen met allergieën hebben hier duidelijk baat bij.
 • De warmte dringt door in de muren en houdt deze droog, zodat schimmelgroei wordt voorkomen. Schimmels op de muren vormen een reëel risico voor de gezondheid. Schimmels gedijen goed in vochtige en donkere ruimtes. Voorkom schimmelgroei met een infrarood badkamer kachel.
 • Bij verwarmen met infrarood badkamerkachel blijft de luchtvochtigheid in balans. Dit heeft een positief effect heeft op de slijmvliezen en ook het netvlies van de ogen.

beste infrarood verwarmingspaneel infrarood paneel badkamer ir verwarmingspanelen handdoekdroger

Elektrische verwarming badkamer modellen

Een elektrische verwarming badkamer is verkrijgbaar in verschillende modellen. Zoals een spiegel met verwarming en led verlichting, een handdoekdroger aan de wand of een strak infrarood paneel badkamer in iedere gewenste kleur. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor elektrische verwarming badkamer. Wil je meer weten over elektrische radiator badkamer aan de wand of het plafond? Neem contact met ons op. 

Wil je meer informatie over de modellen infrarood verwarming badkamer? Je kan voor infrarood verwarming badkamer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood verwarming badkamer wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over de functies van handdoekdroger in badkamer. Lees meer over badkamer verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.