Radiator kopen

Waar kan ik infrarood verwarming kopen?

Infrarood verwarming zijn er in veel verschillende soorten, maten en kwaliteit. Ze kunnen op een mooie manier in jouw inrichting worden verwerkt. Maar welke radiator is nu goed? En waar moet je op letten bij infrarood verwarming kopen? Is er een groot kwaliteitsverschil? 

Volgens het Klimaatakkoord moeten alles alle huishoudens in 2050 van het gas af zijn. We zijn daardoor met zijn allen op zoek naar een andere manier van verwarmen, koken en de warm watervoorziening. 

Het antwoord op hoe we dit voor elkaar gaan krijgen, is dat we all electric gaan. Dus elektrisch koken, elektrische voorziening voor het warme water en door middel van elektra je woning verwarmen. 

Door je woning met een elektrische verwarming als infrarood panelen te verwarmen, ben je niet meer afhankelijk van de alsmaar stijgende fossiele brandstoffen. 

warmtepanelen infraroodpaneel infrarood verwarming warmtepaneel woonkamer print foto 4

Waar je op moet letten bij infrarood panelen kopen

In Nederland is helaas de naam ‘infrarood paneel’ nog niet beschermd. Dat wil zeggen dat er nog geen keurmerk is waaraan voldaan moet worden wil je infrarood panelen verkopen. Wel zijn er al standaarden opgesteld waar een infrarood verwarming aan moet voldoen, maar deze zijn niet bindend. 

Het gevolg is dat er veel leveranciers op deze lucratieve markt zijn die warmte panelen verkopen onder de naam van infrarood. Echter de kwaliteit van deze panelen zijn zeer slecht. 

Een infrarood paneel moet minimaal aan de volgende eisen voldoen:
– minimale stralingswarmte afgeven van 40%, liever meer. 
– voldoen aan strenge veiligheidsvoorschriften.
– duurzaam in gebruik.
– minimale garantie van twee jaar, bij voorkeur drie jaar of meer.
– voldoen aan de behoefte van de klant.

Bij slechte panelen kan bijvoorbeeld de achterkant extreem warm worden. Ten eerste is dit erg gevaarlijk, in het ergste geval ontstaat er brand. Ten tweede heb je een enorm warmteverlies, waardoor je meer kosten kwijt bent aan stoken. 

Voorkom een slechte investering en koop daarom infrarood panelen alleen bij betrouwbare leveranciers, zoals HeatXL, Welltherm of Infraroodpaneel. 

Welltherm metalen infrarood panelen - 30x120

Keurmerken voor kwaliteit

De hoge kwaliteit infrarood panelen dragen verschillende keurmerken. Daarmee geeft de leverancier ook aan dat zij kwaliteit belangrijk vinden en het geeft daarnaast vertrouwen naar de consument. Ze geven daardoor ook een langere garantie dan de twee jarige fabrieksgarantie, bijvoorbeeld drie of vijf jaar. 

Er bestaan diverse keurmerken en certificeringen voor infrarood verwarming waarmee de kwaliteit, service en veiligheid wordt aangetoond.

Let bij de koop van ir panelen op de volgende keurmerken:
– CE-labels
– TÜV keurmerk
– Made in Germany

Deze drie geven aan dat het product van hoge kwaliteit is. Let wel goed op vervalsingen van de CE-labels. Deze worden nog wel eens nagemaakt bij Aziatische import producten. 

Hoge kwaliteit infrarood panelen hebben een zeer lange levensduur, minimaal 20 jaar. Ze zijn duurzaam, ze zijn krachtig en verdelen de warmte optimaal. 

Goede leveranciers houden zich ook aan de contractuele beloftes op het gebied van service. Bij eventuele vragen en/of problemen kan je altijd terecht bij de verkoper. Kwaliteit, garantie en service gerichtheid dat typeert de betere leveranciers. 

warmtepanelen infrarood paneel spiegel advies waar kopen

Infrarood verwarming van Infraroodpaneel is kwaliteit

De infrarood verwarming van Infraroodpaneel staan voor kwaliteit. De service is uitmuntende, vooraf en achteraf. HeatXL verkoop alleen maar infrarood verwarmingen welke geproduceerd zijn in Duistland. De infrarood warmtepanelen zijn met de hand gemaakt. 

De infrarood verwarming van Infraroodpaneel zijn volgens het Duitse keurmerk TÜV veilig en efficiënt. Met een RoHS-certificaat vrij van schadelijke stoffen. CE-keurmerk voor Europese veiligheidsnormen. En het EMV, VDE en Geprüfte Sicherheit (GS) keurmerk voor de strenge Nederlandse wet goedgekeurd. 

Naast certificaten en keurmerken zijn er ook kwaliteitsnormen voor het infrarood warmtepaneel, namelijk de DIN-9000 en 9001. Natuurlijk voldoen de HeatXL infrarood panelen hieraan.

Voordat de ir panelen de fabriek verlaten zijn ze onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. De materialen die gebruikt worden in Duitsland gefabriceerd. Deels door het gerenommeerde instituut Fraunhofer en zijn exclusief bestemd voor Infraroodpaneel. 

Standaard geven vanaf twee , drie of vijf jaar garantie op de warmtepanelen, bij natuursteen infrarood panelen is dit zelfs 5 tot 10 jaar. 

Wil je zeker weten dat je een goed ir paneel in handen hebt? Koop ze dan bij Infrarood Verwarming. Kom langs bij één van onze infrarood verwarming verkooppunten in de Benelux of koop direct in de online shop. 

De ir verwarming is zeer zuinig in verbruik. De installatie is eenvoudig en je hebt geen onderhoud nodig. Je verdient daardoor je investering al snel terug. 

2 leeuwen op 2 infraroodpanelen woonkamer verkooppunten

Verkooppunten van Infraroodpaneel

De infrarood panelen van HeatXL kun jij via verschillende manieren kopen. Allereerst kan het eenvoudig via de webshop. Voor 12.00 uur besteld, heb je jouw aankoop de volgende dag al in huis. Uiteraard mits de gekozen infrarood kachel op voorraad is. Via de klantenservice kan je vragen stellen en ook je bestelling telefonisch plaatsen. 

Daarnaast heeft Infrarood verwarming showrooms waar je naar binnen kunt lopen. Je krijgt hier advies, er kan een warmte berekening worden gemaakt van jouw woning en je kan alle panelen in het echt zien. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oud Gastel, bij Roosendaal. Eveneens zijn er verschillende preferred partners met showroom in heel Nederland en ook België. 

Kom een keer langs en ervaar de infrarood warmte! 

Hoeveel kost een infrarood paneel?

In vergelijking met conventionele verwarming zijn de aanschafkosten voor infrarood panelen laag. De prijs van een ir paneel hangt af van een aantal factoren, zoals:

  • Gewenst ontwerp en materiaalkeuze. Wil je een paneel van metaal, glas, natuursteen of aluminium. Kies je een spiegel-, krijt- of beeldpaneel?
  • Het vermogen van het infrarood paneel. Hoeveel watt heb je nodig?
  • Kwaliteit van het infrarood paneel.
  • De thermostaat, is deze geïntegreerd of niet.
    .

Voor honderd euro heb je al een klein infrarood paneel. Wanneer je voor een groter en vermogender paneel gaat, kan de prijs oplopen naar boven de duizend euro. 

Een infrarood paneel van verhard glas, spiegel, metaal of met een mooie opdruk met foto en kunst. Design verwarming als schilderij of een infrarood panelen plafond voor extra veel warmte. Ook zijn er speciale infrarood terras verwarmingen, zodat je toch warm buiten kan zitten tijdens de koelere zomer avonden.

Een infrarood paneel badkamer is ook ideaal, bijvoorbeeld als een spiegel verwarming boven de wastafel. Nooit meer een beslagen spiegel in je badkamer. De infrarood panelen van HeatXL zijn spatwaterdicht, waardoor je ze veilig in de badkamer kan monteren. Houd altijd wel de veiligheidsafstand van 60 centimeter in acht. 

Voor bedrijven hebben we speciale kantoor infrarood panelen waar je bijvoorbeeld je logo op kunt drukken. Of een bureaupaneel waardoor het personeel nooit meer koude benen of voeten hebben. 

Welltherm ral kleuren infrarood paneel

Het aantal watts van een infrarood paneel

Hoe weet je nu hoeveel watt je infrarood paneel nodig heeft? Om dit te bepalen moet je eerst weten welke ruimte je wilt gaan verwarmen? Wil je jouw hele huis verwarmen met infrarood, dan heb je voor iedere kamer een ir paneel nodig, of misschien wel meerdere per kamer. Denk hierbij aan de woonkamer. 

Om dit goed te bereken kan je onze adviseurs inschakelen. Zij maken een warmteplan voor jou op. Infrarood panelen werken anders. 

Een conventioneel systeem doet de lucht verwarmen. Infrarood panelen daarentegen warme de objecten en mensen in de kamer op. Dit is een andere manier van verwarmen. 

Het vermogen, aantal watts, wat je nodig hebt is per kamer verschillend. Het is ook afhankelijk van de indeling van de ruimte, de grootte, de hoogte van de plafonds en hoeveel ramen er in de kamer zijn. De infrarood stralen weerkaatsen bijvoorbeeld niet op glas. 

Infrarood verwarming waar plaatsen? De positie van het ir paneel is daarom ook van belang. Obstructie vermindert bijvoorbeeld de warmte verdeling. Plaats nooit direct een kast of bank voor het ir paneel. De infrarood stralen hebben de ruimte nodig om de warmte in de kamer te verspreiden. 

Hoeveel watt je nodig hebt, is dus niet gelijk te zeggen. Over het algemeen kan je de volgende staat aanhouden:

  • Een klein infrarood paneel 400 watt is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m².
  • Een middelgroot infrarood paneel 1.000 of 1.500 watt is geschikt voor kamers van 15 tot 20 m², zoals een slaapkamer of kinderkamer.
  • Een groot infrarood paneel van 2.000 of 3.000 watt is geschikt voor woonkamers van 30 tot 40 m².

Een infrarood verwarming kun je ook naast je huidige verwarmingssysteem plaatsen voor extra warmte. Als extra bijverwarming. Een infrarood paneel is zuinig in gebruik en geeft een heerlijke natuurlijke warmte. 

Gebruik altijd groene stroom. Nog beter is om je eigen stroom op te wekken door middel van zonnepanelen op je dak. Je bent duurzaam, CO2 neutraal en per jaar goedkoper uit. 

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.