Kies voor verwarmen op elektriciteit

Woning verwarmen op elektriciteit met infrarood verwarming

Een woning verwarmen op elektriciteit via infrarood verwarming is een slimme keuze. Je verdient de investering namelijk snel terug, want verwarmen op elektriciteit met infraroodstraling is een zuinig.  Bovendien zijn de warme stralen ook nog eens gezond voor mens en dier. Het verbetert de bloedsdoorstroming, verlicht spier- en gewrichtspijn en je profiteert van een schone lucht, wat ten goede komt van de ademhaling. 

Verwarmen op elektriciteit

Ook zijn ze in vele prachtige designs te verkrijgen voor iedere kamer. Zoals een plafondverwarming in de woonkamer os een spiegelpaneel in de badkamer of kledingkamer. Met verwarmen op elektriciteit kan je vele kanten op. 

De meest gestelde vraag over verwarmen op elektriciteit is vaak of het niet duur is en of het gevaarlijk en gezond is. Zolang je gebruik maakt van de energiezuinige infrarood verwarming is verwarmen op elektriciteit niet duur en ook nog eens gezond voor je gestel. Je bent bovendien niet meer afhankelijk van de fossiele brandstoffen en de alsmaar schommelende en hoge gasprijzen. 

Duurzame infrarood verwarming 

De duurzame infrarood verwarming behoeft geen enkel onderhoud, waardoor je flink bespaart op de jaarlijkse onderhoudskosten. Gebruik groene energie om verwarmen op elektriciteit nog duurzamer te maken, dan het al is. Hierdoor stoot je namelijk geen CO2 uit. Wil je meer besparen met verwarmen op elektriciteit? Combineer dan de duurzame verwarming met zonnepanelen. Infrarood verwarming met zonnepanelen gaan namelijk heel goed samen. 

De energie die je opwekt met de zonnepanelen op dak, kan je gelijk gebruiken voor de infrarood verwarming, welke zuinig in verbruik is. Hierdoor bespaar je gelijk op de elektriciteitskosten, want maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in comfortabele warmte. Doordat de kachel snel warm is (binnen 5 tot 12 minuten), bespaar je ook op de stookkosten. 

Lees het complete artikel op Infrarood Verwarming

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.