Kan IR paneel brand veroorzaken?

Kan een IR paneel in de brand gaan?

hoe werkt een verwarmingspaneel beste infrarood verwarmingspaneel ir paneel

Nee, een IR paneel kan geen brand veroorzaken, want het warmtepaneel wordt een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische verwarming. Een IR paneel heeft een veiligheidsvoorziening dat bij oververhitting het systeem direct uitzet. Daarom is er geen brandgevaar en is een infrarood paneel veiliger dan andere verwarmingssystemen.

Uiteraard moet je geen magneten op de verwarming plakken of memo’s eraan op hangen, daar is een verwarming niet voor bedoeld. Ook moet je straling niet blokkeren, is ook logisch anders profiteer je niet van de heerlijke warmte. Dankzij de IP44 klasse is de badkamer verwarming spatwaterdicht en veilig te gebruiken in vochtige ruimtes.

Infrarood verwarming is niet gevaarlijk

hoe werkt een verwarmingspaneel

De Technische Universiteit van Graz heeft de infrarood verwarming van Infrarood Paneel als veilig geclassificeerd. Het Duitse TÜV-keurmerk heeft alle Infrarood Paneel verwarmingen getest en veilig bevonden. Onze infrarood verwarming bevat meerdere veiligheidscertificaten en keuringen. De belangrijkste nemen we met je door.

Infrarood verwarming RoHS

RoHS certificaat: Infrarood paneel met een RoHS certificaat is vrij van schadelijke stoffen.

EMV keurmerk infrarood paneel

EMV keurmerk: Infrarood panelen met het Elektromagnetische Verträglichkeit (EMV) keurmerk worden gezien als elektromagnetisch geschikt. Ze produceren geen sterke elektromagnetische velden.

Duitse TUV keuring warmtepaneel

TÜV keuring: Een warmtepaneel met het Duitse TÜV keurmerk staat voor veilig en efficiënt verwarmen. Bij de TÜV test worden de warmtepanelen gekeurd op veiligheid van het product, efficiëntie van de componenten en de gebruikseigenschappen van het totaal product. Ook wordt het gehele warmtepaneel getest op veilig huis verwarmen.

VDE keurmerk voor glas infrarood verwarming

VDE test elektrische apparaten op verbruik, levensduur, veiligheid en garantie. VDE-keurmerk waarborgt ook de veiligheid van het product op elektrische, mechanische, thermische, giftige, radiologische en andere gevaren. Er zijn maar weinig infrarood panelen met een VDE keurmerk, maar een glas infrarood verwarming van Infrarood Paneel bevat dit keurmerk. Metalen panelen kunnen dit keurmerk niet krijgen.

Wat is infraroodstraling van IR verwarming?

hoe werkt infrarood paneel ir paneel

De infraroodstraling die een infrarood kachel gebruikt, is de lange golf infrarood-c straling (donkerstralers) en hebben een bereik boven 3000 nm. Deze lange golf worden door veel moderne apparaten gebruikt, zo ook door IR verwarming. De warmtestraling verwarmen de huid, maar zullen niet doordringen. Lange golf infraroodstraling is bijzonder geschikt voor het verwarmen van woningen en kantoorpanden.

Deze warmtestraling warmt niet met schadelijk UV-licht, dat zich aan de andere kant van het lichtspectrum bevindt. Infraroodstraling is 100% veilig en warmt jou heerlijk op en is bovendien gezond voor mens en dier. Ook planten groeien er beter door. Je muren worden droger. De lucht is vrij van stofcirculatie met een IR verwarming en zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Infrarood paneel is veilig

Infrarood paneel is een zeer veilig verwarmingssysteem, welke gebruikt maakt van de gezonde lang golfstraling. Dankzij de veiligheidsschakelaars kan een infrarood paneel nooit te warm worden. Brandwonden zijn uitgesloten en brand ook. Veilig en zuinig huis verwarmen zonder gas doe je met infrarood panelen. Lees het complete artikel Kan IR paneel brand veroorzaken.

Wil je meer informatie over de veiligheid, brandgevaar en werking van een IR paneel? Je kan voor IR paneelcontact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over IR paneel. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.