Is infrarood verwarming zuinig

Is infrarood verwarming zuinig in verbruik?

Infraroodverwarming is zuinig en levert in verhouding tot centrale verwarming een veel hogere warmteprestatie. Infrarood verwarming moet goed in de kamer geplaatst worden, zodat de juiste hoeveelheid warmte wordt verspreid. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in heerlijke infraroodwarmte. Dit is een hoog rendement.

De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden, waardoor je minder energie nodig hebt om een behaaglijk gevoel te bereiken. Voor een ruimte van circa 20m² bedraagt het aanbevolen verwarmingsvermogen (bij een verwarmingsbehoefte van 66,5 kWh/m²/a) voor infrarood verwarming slechts 500 watt. Dit kan natuurlijk afwijken, afhankelijk van de warmte-isolatie van de wanden en ramen.

is infrarood verwarming zuinig

Verwarm met infrarood paneel alleen de ruimte waar je bent

De verbruikskosten van een infrarood paneel kunnen nog verder worden verlaagd door de exacte regelbaarheid. Verwarm alleen de ruimtes waar het nodig is. Je hoeft het infrarood paneel niet aan te hebben als je niet in de ruimte aanwezig bent. Dit kun je eenvoudig regelen met aanwezigheidssensoren. Om koude hoeken te verwarmen kun je ervoor kiezen om alleen deze hoek extra te verwarmen, zoals een hoek waar je bureau staat. Zo bespaar je de meeste energie.

Infrarood panelen zijn ook voorzien van een slimme thermostaat. Waarmee je voor iedere dag van de week programma’s instelt. Hierdoor verlaag je de verbruikskosten nog meer. Met behulp van de Smart Home App bedien je eenvoudig de thermostaat van de elektrische verwarming badkamer, woonkamer of waar je ook bent. Het is een feit dat je met een thermostaat ook zuiniger omgaat met de energie.

Ben je bijvoorbeeld vergeten de plafondverwarming in de woonkamer uit te zetten toen je van huis vertrok? Geen probleem, op afstand zet je eenvoudig door middel van de app warmte paneel uit. Hierdoor bespaar je jaarlijks veel geld op de energierekening en ga je zuinig om met de elektriciteit.

Infrarood verwarming met zonnepanelen

infrarood paneel

Wil je zuinig verwarmen? Kies dan voor de combinatie van infrarood verwarming met zonnepanelen. Door zelf je eigen stroom op te wekken middels zonnepanelen op je dak, ben je nog onafhankelijker van de elektriciteitsprijzen en ben je bovendien nog goedkoper uit. Alle groene stroom die je opwekt, kan je direct gebruiken voor de infrarood verwarming in de woonkamer, slaapkamer, keuken of andere plek waar de warmte gewenst is. Deze combinatie is kostenbesparend, zuinig en ook nog eens milieuvriendelijk want je stoot geen CO2 uit met groene stroom.

Meer informatie over paneelverwarming energiezuinig

Is paneelverwarming energiezuinig, deze vraag hebben we kort beantwoord. Zuinig in verbruik, weinig warmteverlies tijdens het verwarmingsproces, andere manier van verwarmen en een paneelverwarming energiezuinig die zeer effectief werkt in iedere ruimte. Geschikt als hoofd- en als bijverwarming thuis of op kantoor. Lees het complete artikel is infrarood verwarming zuinig.

Wil je meer informatie over is infrarood verwarming zuinig? Je kan voor is infrarood verwarming zuinig contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over is infrarood verwarming zuinig wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood verwarming zuinig. Lees ook meer over onze thermostaten, waardoor je ook geld kan besparen op het verbruik.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.