Is infrarood verwarming goedkoop?

Is infrarood verwarming goedkoop in verbruik?

waarom infrarood verwarming is infrarood verwarming goedkoop

Het antwoord op de vraag is infrarood verwarming goedkoop is ja. Infraroodverwarming is goedkoop in het dagelijks verbruik, want er is minder energie nodig om een heerlijke gevoelstemperatuur te bereiken. Met een infraroodpaneel is het goed mogelijk het benodigde vermogen en bijbehorend verbruik vooraf bij toenadering te bepalen om zodoende de periodieke verbruikskosten beter in te schatten.

Door de elektrische verwarmingen bestaat ten onrechte het beeld dat bij deze warmtepanelen het verwarmen met stroom duur is. Dit is aantoonbaar onjuist wanneer een juist gekozen verwarmingspaneel op een goede manier wordt toegepast. Een toestel van 600 watt geeft hetzelfde verwarmingscomfort als een elektrische kachel van 1500 watt.

Elektrisch verwarmen met zonnepanelen nog goedkoper

Elektrisch verwarmen met zonnepanelen is nog voordeliger. De combinatie van infraroodverwarming en zonnepanelen zorgt ervoor dat je 0-emissie schadelijke stoffen uitstoot en een elektriciteitsrekening van praktisch nul euro hebt. Goedkoop, duurzaam en toch lekker warm.

Elektrische kachel zuinig: besparing op onderhoud en installatie

Dat de elektrische kachel zuinig in verbruik is, dat is een eerste besparing. De tweede besparing is op het onderhoud. Want een IR kachel heeft geen onderhoud nodig, aangezien er geen draaiende onderdelen zijn. De derde besparing is op de installatie. Een installatie van een warmtepaneel heeft geen ingewikkelde buizen, schoorstenen of installatie-onderhoud nodig.

Zijn elektrische kachels energiezuinig?

is infrarood verwarming goedkoop

Dat elektrische kachels energiezuinig zijn klopt, mits ze gebruik maken van infraroodstraling. De verwarmingspanelen van A-merken, zoals Ecaros en Welltherm, zetten maar liefst 93% van de energie om in warmtestraling. Dit is een zeer hoog rendement. Er gaat tijdens het verwarmingsproces maar weinig warmte verloren. De achterkant van het infraroodpaneel is ook zeer goed geïsoleerd, waardoor je geen verlies van warmte hebt. Bovendien kan je met een infraroodpaneel de thermostaat 2 tot 3 graden naar beneden zetten, waarbij het warmtecomfort gelijk blijft. Iedere graad die je naar beneden stelt, bespaar je 6% op de verwarmingskosten. 

Meer informatie over is infrarood verwarming goedkoop?

Wil je meer informatie over is infrarood verwarming goedkoop? Je kan voor is infrarood verwarming goedkoopcontact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over is infrarood verwarming goedkoop wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles lezen over is infrarood verwarming goedkoop ,als ook waarom infrarood verwarming een slimme keuze is. Daarnaast leveren wij ook industriele verwarming voor bijvoorbeeld loodsen en bedrijfshallen. Meer weten? Neem contact op. 

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.  Lees het complete artikel is infrarood verwarming goedkoop

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.