Is infrarood verwarming gezond

Waarom is infrarood verwarming gezond?

Infrarood verwarming is gezond en heeft een positief effect op het menselijk lichaam. Infraroodstraling heeft een therapeutische en ontspannende werking op ons gestel. De werking van infrarood verwarming gaat volgens hetzelfde natuurkundige principe als de straling van de zon. Infrarode stralen geven namelijk lange warmte golven af. Als deze warmtegolven op een object in hun straling stuiten, dan wordt er direct een deel van de energie van de golf omgezet in een aangename warmte.

is infrarood verwarming gezond

Infrarood paneel zorgt voor schone lucht

Met een infrarood paneel in huis is er minder luchtcirculatie, want warme lucht stijgt op en bij koele lucht daalt het. Rustige luchtcirculatie met minder stofdeeltjes geeft astmapatiënten en mensen met allergieën een comfortabel gevoel. Omdat een infrarood paneel niet de lucht verwarmd, maar direct de objecten is er dus geen circulatie in de kamer. Dit is wel het geval met een convectiekachel die de lucht verwarmd en door de kamer laat circuleren. Doordat er geen stofdeeltje en bacteriën in de lucht circuleren met infrarood panelen profiteer je dus direct van een schoon binnenklimaat.

Goede luchtvochtigheid met infrarood verwarming

Met een infrarood verwarming profiteer je ook van een hogere luchtvochtigheid, want de stralen zorgen dat het vocht in de muren weggaat en dat de ruimte een goede luchtvochtigheid behoudt. Een huis wordt al snel te droog als normale radiatoren of een open haard aan staan. Infrarood verwarming zorgt wel voor een goed klimaat in je huis, dus geen droge ogen, huid of lippen meer. Ook lensdragers hebben hier veel profijt van. Je lenzen blijven niet op je ogen plakken, waardoor jij je over prettiger voelt in je eigen woning.

verwarming slaapkamer

Verwarming slaapkamer

Voor een verwarming slaapkamer profiteer je met een infrarood verwarming ook van een optimaal klimaat. Door het warmtepaneel tegenover de buitenmuur te installeren, warmt deze de muur ook op. Dit betekent dat een vochtige muur weer droog wordt en dat daardoor schimmels verdwijnen. In een slaapkamer is het vaak vochtig, door het te verwarmen raak je het vocht kwijt. Het voordeel is ook dat infraroodstraling niet gevoelig is voor luchtbewegingen, daardoor kan je gerust het raam openzetten voor ventilatie, zodat ook het vocht naar buiten verdwijnt. Bij ventilatie heb je niet veel warmteverlies. Je behoudt op deze manier een gezonde slaapkamer.

Meer informatie over infrarood verwarming gezondheid

Infrarood verwarming gezondheid is dus dik in orde. Deze manier van verwarmen is dus zeker gezond en brengt vele voordelen met zich mee. Zoals goede luchtvochtigheid, geen schimmels in de muren, geen stofdeeltjes in de lucht en natuurlijk de aangename warmte. Bovendien is de warmte ook goed voor onze spieren en gewrichten. Reuma- en astmapatiënten hebben extra voordeel van infraroodstraling. Denk maar aan de warmtelampen bij een infraroodsauna bijvoorbeeld. Lees het complete artikel is infrarood verwarming gezond.

Wil je meer informatie over is infrarood verwarming gezond? Je kan voor is infrarood verwarming gezond contact opnemen met onze deskundigen. Elke vraag over is infrarood verwarming gezond wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood verwarming gezond. Lees meer over terrasverwarmer met gezonde infraroodstraling.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.