Is infrarood licht schadelijk

Is infrarood licht schadelijk voor mensen?

Als je het woord ‘straling’ hoort, is je eerste gedachte waarschijnlijk hoe veilig het is voor mensen? Is infrarood licht schadelijk voor mensen en dieren? Een infraroodlamp is veilig voor menselijk gebruik, want de infraroodstraling lijkt op de golven die de zon produceert om de aarde te verwarmen. En ons lichaam is van nature ontworpen om deze straling op te nemen.

wat is de beste infrarood verwarming ir paneel bijverwarming slaapkamer infrarood licht schadelijk

Het gebruik van infrarood licht creëert een consistente warmtebron om stof in de lucht te verminderen en de circulatie te verbeteren, wat gunstig is voor mensen met allergieën. Ze zenden geen ultraviolette golven uit, die aan de hogere kant van het elektromagnetische spectrum zitten.

Infraroodgolven van een infrarood verwarming zitten aan de onderkant van het spectrum. En daardoor is infrarood licht 100% veilig voor mensen en dieren. Het produceert geen koolstofverbranding of giftige bijproducten, waardoor het veiliger is voor zowel jou als het milieu.

Is infrarood licht schadelijk voor ogen

Infrarood licht is niet schadelijk voor de ogen, integendeel. De luchtvochtigheid in de kamer blijft ongewijzigd wanneer je een infrarood paneel met de lange golf IR-straling aanzet. Met andere woorden, de lucht droogt niet uit. Dit heeft een positief effect op onze slijmvliezen en ook het netvlies van de ogen.

Wanneer je last hebt van jeukende of rode ogen, is dat doordat de ruimte verwarmd wordt middels convectie, zoals een cv-ketel.

Met infrarood panelen in huis heb je hier allemaal geen last. Bovendien met een infrarood kachel is de kamerlucht ook schoon, want er is geen luchtcirculatie. En dus ook geen rondzwevende stofdeeltje of bacteriën. Met name contactlensdragers hebben hier veel baat bij.

Heb je last van hoofdpijn als je infrarood verwarming gebruikt?

infrarood paneel

Nee, van infrarood verwarming krijg je geen hoofdpijn. Als je hoofdpijn hebt in een warme ruimte, komt dat vooral doordat de lucht te droog is. Convectiekachels geven dit effect omdat luchtstromen door de kamer circuleren.

Deeltjes stof en huismijt zweven in de lucht. Allergiepatiënten kunnen hierdoor hoofdpijn krijgen. In het ergste geval wordt de hoofdpijn veroorzaakt door schimmelsporen in de muren. Het verwarmingssysteem moet dan vervangen worden.

Infrarood straling daarentegen verzacht deze effecten. De lucht in de kamer circuleert namelijk niet met infrarood verwarming. De wanden van de kamers blijven droog. Dit vermindert de kans op schimmel. Het is een unieke manier van verwarmen zonder gas.

Deze manier van huis verwarmen zorgt voor een juiste luchtvochtigheid en zuurstofgehalte in de kamer, zodat hoofdpijn voorkomen wordt. Bovendien zorgt een verbeterde bloedstroom voor een stabiele bloedsomloop. Door de indringende warmte zetten namelijk de bloedvaten uit en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Infrarood panelen bieden verlichting bij bijvoorbeeld gespannen spieren.

Meer over infrarood verwarming gezondheid

Infrarood verwarming gezondheid gaan zeer goed samen. De lange golf infraroodstraling die voor een verwarming in huis of kantoor wordt gebruikt, is zelfs gezond voor mens en dier. Het infrarood licht van de elektrische kachel is absoluut niet schadelijk. Sterker nog infrarood verwarming helpt de gezondheid.

  • Geen droge ogen, huid en lippen meer.
  • Schimmels verdwijnen uit de muren, waardoor de isolatie ook beter werkt.
  • Geen luchtcirculatie, dus schone goed. Astmapatiënten en mensen met allergie hebben duidelijk baat bij.
  • Bij verwarmen met infrarood kachel blijft de luchtvochtigheidsgraad in balans. Goed voor het netvlies van onze ogen. 
  • Door infrarood warmte zetten de bloedvaten uit en verbetert de doorstroming.
  • Infrarood licht biedt verlichting bij gespannen spieren.
    .

Wil je meer informatie over of infrarood licht schadelijk is? Je kan voor de vraag of infrarood licht schadelijk is voor mensen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood licht schadelijk wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over infrarood gezondheid invloeden. Lees ook meer over badkamer verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.