Is een elektrische kachel zuinig?

Op zoek naar elektrische kachel zuinig?

Ben je op zoek naar een elektrische kachel zuinig in verbruik? Dan kies je voor een elektrische verwarming die werkt met stralingswarmte in plaats van convectiewarmte. Stralingswarmte is namelijk een veel zuinigere manier van verwarmen. Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied.

hoe werkt infrarood paneel wat kost een infrarood paneel Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel elektrische kachel zuinig

Een elektrische kachel zuinig die stralingswarmte gebruikt is een infrarood verwarming. De objecten die de infraroodstraling verwarmd, houden deze warmte lang vast. Bovendien weerkaatsen de stralen op de objecten en geven opnieuw warmte in de ruimte af.

Met een infrarood verwarming haal je een elektrische kachel zuinig in huis. Waarom? Zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie. We lichten deze voordelen toe. De besparing met elektrisch verwarmen kan oplopen tot wel 50%.

Infrarood paneel: géén onderhoudskosten

Een infrarood paneel heeft geen onderhoudskosten. Dit komt omdat een verwarmingspaneel geen draaiende onderdelen heeft die kapot kunnen gaan. Ook hoef je niet jaarlijks een beurt te geven of water bij te vullen, zoals bij een CV-ketel wel het geval is. Je maakt het infrarood paneel eenvoudig schoon met een vochtige doek.

infrarood paneel

Het oppervlak van een infrarood paneel is gemaakt van metaal of veiligheidsglas. Bijvoorbeeld een infrarood paneel spiegel oppervlakte, een glas paneel met een eigen foto opdruk, een gekleurd metalen paneel of een effen witte plaatverwarming voor aan het plafond. De mogelijkheden van zonder gas verwarmen met infrarood plaatverwarming is zeer groot.

Infrarood verwarming: eenvoudige installatie

Een infrarood verwarming monteer je aan de wand of het plafond. Dankzij het slanke model van 1,7 tot 2,2 cm past een verwarmingspaneel altijd wel ergens in de kamer. Bovendien is het ook nog mooi om te zien. De installatie is eenvoudig, je kan het vergelijken met het ophangen van een schilderij of tv aan de wand.

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel handdoekdroger hoeveel watt verwarming nodig Elektrische handdoekdroger

Je boort 4 of 6 gaten in de wand (afhankelijk van de afmeting), doet de pluggen in de wand en draait vervolgens de schroeven van de infrarood verwarming vast. als het warmtepaneel hangt, steek je de stekker in het stopcontact. Bij de montagekit is ook een boormal meegeleverd, evenals een instructieboekje.

Bij de installatie infrarood verwarming komt geen breekwerk aan te pas en je hoeft ook geen leidingen te trekken. Bij plafondmontage adviseren wij dit altijd met 2 personen te doen. Natuurlijk kan je ook altijd de installatiedienst van Infrarood Verwarming inschakelen.

IR paneel: warmte als de zon

De warmte die je ervaar met een IR paneel woonkamer, badkamer, slaapkamer of andere ruimte is zoals de zon. Het beste om uit te leggen hoe stralingswarmte werkt is om je voor te stellen dat je vanuit de schaduw in de zon gaat lopen. Je voelt gelijk de warmte op je lichaam. Dit effect heeft infraroodstraling ook, maar dan zonder de schadelijke UV.

infrarood kachel elektrische wandverwarming

Mensen, muren of meubels worden direct verwarmd. Omliggende oppervlakken, zoals wanden of vloeren weerkaatsen de warmte de kamer in. Personen die zich binnen het bereik van drie meter van het IR paneel bevinden voelen direct de warmte.

Een aangenaam gevoel wordt gecreëerd, vergelijkbaar met open haard. De warmte voelt ander aan dan convectie warmte, waarbij je de kamerthermostaat 2 tot 3 graden lager kan zetten. Iedere graad waarbij je de gewone of draadloze thermostaat verlaagt, bespaar je 6% op de verbruikskosten. Kies voor elektrische kachel zuinig en daardoor zuinig elektrisch verwarmen met IR panelen.

Huis elektrisch verwarmen met warmtepanelen

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto warmtepanelen

Je huis elektrisch verwarmen met warmtepanelen is de beste keuze die je kan maken. Zeker met de torenhoge gasprijzen, bespaar je al gelijk op de verwarmingskosten. Elektrische kachel zuinig en bovendien is gas milieuvervuilend. En we moeten allemaal over naar elektrisch verwarmen, vanwege de CO2 uitstoot. Dit staat ook in het Klimaatakkoord. Stap daarom nu over om huis elektrisch verwarmen met de zuinige warmtepanelen van Infrarood Verwarming.

Is een elektrische kachel zuinig? Ja, doordat je niet de lucht verwarmd maar de vaste objecten, bespaar je flink om het verbruik. Zonder daarbij in te boeten om het warmte comfort. Met een elektrische verwarming met thermostaat bespaar je tussen de 30 tot 50% op de kosten.

Wil je meer informatie over elektrische kachel zuinig? Je kan voor elektrische kachel zuinig contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische kachel zuinig wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine ook alles over Waarom elektrisch verwarmen goedkoop is. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.