Infraroodpaneel als hoofdverwarming

Infraroodpaneel als hoofdverwarming in woningen

Infraroodpaneel kan je als hoofdverwarming of als bijverwarming inzetten. De hele ruimte kan je snel, duurzaam en goedkoop verwarmen met meerdere ir panelen. 

Naast dat ze modieus zijn en altijd bij je inrichting passen, zijn de ir panelen ook nog eens duurzaam.  Tevens heeft een infraroodpaneel weinig energie nodig om een aangename warmte te creëren. 

Als klap op de vuurpijl, heeft een infraroodpaneel geen onderhoud nodig. De installatie is eenvoudig en snel. Met infraroodpaneel als hoofdverwarming bespaar je daardoor flink op de kosten. 

Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand

Positie infraroodpaneel als hoofdverwarming

Je kan een infrarood paneel aan de muur of plafond monteren. In combinatie met het duurzame energie verbruik, worden infrarood panelen als hoofdverwarming aanbevolen. De langgolvige infrarode straling verwarmt je hele huis op een efficiënte manier.

Door de panelen op de juiste manier te positioneren bespaar je op de kosten voor elektriciteit, doordat je namelijk minder energie gebruikt. 

De vele designs zijn echte blikvangers, die prachtig opgaan in je inrichting. De infrarood panelen zijn klein, plat en in vele kleuren verkrijgbaar. 

Het is ook mogelijk om een waanzinnig kunstzinnige of dierbare foto op het infraroodpaneel te laten drukken. Je zult verbaasd zijn hoe mooi dit in je woonkamer staat.

Infraroodpaneel biedt een zeer goed alternatief voor de traditionele verwarming die op gas werken. Overstappen naar dit duurzame zuinige elektrische verwarming systeem is een slim en kostenbesparend idee. 

Infraroodpaneel is goedkoop

Infraroodpaneel is goedkoop. Het unieke systeem van infraroodverwarming heeft veel componenten waardoor je efficiënt kosten bespaart. 

Om te starten de lage aanschafprijs. Je hebt al ‘n infraroodpaneel voor honderd euro. Dit kan oplopen tot boven de duizend euro, afhankelijk van het ontwerp, grootte en vermogen. 

Ten tweede is de installatie van een ir verwarming eenvoudig. Je hoeft geen complete hr ketel met radiatoren te installeren. Dit scheelt je enorm in de kosten. 

De besparing op energie is het derde deel, want een infraroodpaneel is binnen enkele minuten opgestart en zorgt ervoor dat je direct van de warmte geniet. Waarom een uur lang wachten op een centrale verwarming en die ook nog eens CO2 vervuilend is?

Wist je dat een centrale verwarming heet water door alle kamers moet pompen? En dat je daardoor veel geld verliest

De infrarood panelen kan je per kamer via een iPhone- of Android app instellen en bedienen. Ook als je bijna thuis bent, dan kies je het infraroodpaneel wat je wilt verwarmen. Een warm welkom thuis. 

Heb je een goed geïsoleerde woning dan werken de ir panelen nog beter. Echter is het geen must. Ook in oudere huizen, waar de isolatiewaarde lager is, doet een infrarood verwarming het zeer goed. 

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 19

Geen onderhoud aan infraroodpaneel

Infraroodpaneel is makkelijker in het onderhoud, want er zitten geen bewegende delen in. Iedereen weet dat als er draaiende onderdelen in een apparaat zitten, je deze elementen regelmatig moet vervangen door slijtage. 

Bij infrarood verwarming hoef je geen onderdelen te vervangen en zelden een onderhoudsbeurt te doen. Je hoeft bijvoorbeeld geen water bij te vullen of de radiatoren te ontluchten. Je bespaart al snel vele euro’s per jaar. 

Infraroodpaneel geeft gezonde warmte

Infraroodpaneel gebruikt, net als de zon, infraroodstralen en wel zonder de schadelijke UV-stralen. Met een ir paneel in huis voel je meteen de warmte op je lichaam, zoals de directe zonnestralen. 

Conventionele verwarmingen hebben gewoon langer de tijd nodig om de ruimte te verwarmen en drogen daarbij de lucht uit. Centrale verwarming is ongezonder, langer koud en duurder dan de infrarood verwarming.

Ir panelen verwarmen de objecten in de kamer op, die vervolgens de warmte vasthouden. Daarnaast reflecteren de lange infrarood c-stralen op alles wat zich in de ruimte bevindt. Hierdoor voel je van alle kanten de warmte, mits je in het bereik staat van 3 meter. De ir stralen raken je huid maar dringt niet door. 

Doordat infraroodpaneel als hoofdverwarming niet de lucht verwarmt, is er geen circulatie. Daardoor heb je geen last hebt van rondzwevende stofdeeltjes en bacteriën. Dit maakt het binnenklimaat een stuk gezonder. Vooral mensen met allergieën en bronchiën problemen hebben hier veel baat bij. 

Met een infrarood paneel als hoofdverwarming in huis creëer je een gezond binnenklimaat. Infrarood panelen gezondheid gaan daarom zeer goed samen. 

infraroodpaneel met thermostaten

Energieverbruik van infrarood panelen

Verwarmen met ir panelen is bijzonder zuinig in gebruik, waardoor je de investering al snel terugverdiend. 

De verbruikskosten van een ir paneel zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de verwarmingstijd en het benodigd vermogen. Heb je een goed geïsoleerd huis, dan werken je ir panelen nog veel beter. 

Ervaring leert dat het stroomverbruik ongeveer 15 tot 25 euro cent per uur is. Wanneer je bijvoorbeeld een elektriciteit prijs van 0,28 euro per kWh en jouw warmte behoefte 0,9 kWh is. Dan kom je uit op 0,25 euro per uur.

Met infrarood panelen in je hele woning, creëer je een aangename warmtegolf. Infrarood panelen als bijverwarming is zeer geschikt voor wat oudere woningen. Je kan het paneel af en toe aanzetten ter ondersteuning van het huidige verwarmingssysteem om snel de gewenste temperatuur te bereiken. 

Het maakt niet uit hoe groot en hoog de kamer is, verwarming met infrarood stralen doen hun werk opperbest! Om de hele ruimte te verwarmen laat je door de adviseurs uitrekenen hoeveel panelen nodig zijn. Bij gebruik van infrarood panelen als bijverwarming volstaat meestal één infraroodpaneel.

Verwarmen met infrarood panelen is de toekomst!

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.